Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спор относно Skype

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спор относно Skype

Спорим тук с един приятел относно това дали могат да се хванат вируси по Skype,постоянно получавам съобщения от приятели от рода на :"не приемай еди кой си абонат защото ти лепва вирус както и на всичко от твоя списък с абонат" и ми писна и поспорихме малко,относно това дали наистина е възможно да хванеш вирус по скайп(изключваме възможността някои да ти прати файл и ти да го приемеш),та чакам вашето мнение,че и на бас сме се хванали
    Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
    I am in love with my cars

Не ми се вярва. Досега тогава да съм хванал 100000 вируса.
    Ex Fiat 126P
    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
    Alfa Romeo 147 1.6 TS
    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Защо го ползвате тоя боклук направо Ви се чудя. Ей това е бъдещето:http://www.google.com/talkICQ + Skype в едно

Коментар

Аиииии сиктир глупавата програма 1 час се регвам и накрая не ме пуска да влеза Направо съм бесен още от сега я намразих. Сори нищо лично към никои
        Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
        Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
        Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Slavi_Lancia написа:
          Аиииии сиктир глупавата програма 1 час се регвам и накрая не ме пуска да влеза Направо съм бесен още от сега я намразих. Сори нищо лично към никои
          за Skype ли говориш или за googletalk

Коментар

Може да хванеш вирус. Преди около три-четири месеца имаше статия в dnes.bg по този въпрос. Вирусът беше много шибан. Няма как да ви я покажа тая статия.

Коментар

Replay написа:
              Slavi_Lancia написа:
              за Skype ли говориш или за googletalk
              За гуглето, в краина сметка се логнах ама нещо не кефи.
              Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
              Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
              Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

Skype,определено е много сигурен месинджер.

Коментар

doofiat написа:
                  Може да хванеш вирус. Преди около три-четири месеца имаше статия в dnes.bg по този въпрос. Вирусът беше много шибан. Няма как да ви я покажа тая статия.
                  Можеш ли да ми намериш някакво инфо за това ,защото според мен не може и се нуждая от истинско доказателство.

Коментар

Replay написа:
                    doofiat написа:
                    Можеш ли да ми намериш някакво инфо за това ,защото според мен не може и се нуждая от истинско доказателство.
                    Не може тези съобщения които получаваш да не отговаряш на еди кой си потребител ги има и в кюто. Това си е чист, натурален, класически СПАМ. Защото освен това съобщението е придружено с подканяне да уведомиш всичките си приятели от списъка.
                    Punto SX 1.1 55

Коментар

Пълна глупост са тези работи с вирусите.На теория е възможно но ако някой успее да го направи едва ли ще вземе да тръби че го може Че и даже предупреждения Това по скоро ми прилича на писмата от едно време които ако не ги препишеш и разпратиш на незнам си колко познати ти се случва нещо лошо

Коментар

ilkor написа:
                        Пълна глупост са тези работи с вирусите.На теория е възможно но ако някой успее да го направи едва ли ще вземе да тръби че го може Че и даже предупреждения Това по скоро ми прилича на писмата от едно време които ако не ги препишеш и разпратиш на незнам си колко познати ти се случва нещо лошо
                        И според мен не може защото системата e peer to peer само при изпращане на файл,иначе съобщенията си мисля че минват през сървър и няма достъп до ip на другите потребители дори при разговор,това се опитвах да разясня на моя познат,но той си държи твърдо на мнението че имало вируси по скайп.

Коментар

ilkor написа:
                          И аз така ги третирам тия глупави съобщения.

Коментар

единствения начин да хванеш вирус от клиент за съобщения или телефония е ако цъкаш безразборно по линковете в съобщения от непознати юзери, които се получават. и въобще, ако имаш качена дори и най-елементарна антивирусна, вируси се хващат само след необразована намеса от потребителя. няма вирус, който сам да се качи, независимо от интернет или от фаил, без да е дал някаква индикация- дали ще е непринуден диалог за инсталация на уж безобидна програмка, попъп прозорче или опит за отваряне на линк, винаги има нужда от положителна намеса на потребителя.
                            Bravo SX TD100, 1997

Коментар

единствения начин да хванеш вирус от клиент за съобщения или телефония е ако цъкаш безразборно по линковете
                              Това е по-лесният начин но на теория това може да стане и без намесата на потребителя. По сложният начин е като към клиента се прати определен пакет(и) който той да не може да обработи коректно в следствие на някаква алгоритмична грешка (бъг). В резултат или се получава забиване на клиента, възможност за изпълне на външен код (вирус) или друго ... Това са тъй наречените експлойти. При скайп получаването им е много по лесно заради начина на комуникация - р2р докато примерно при icq това е по трудно защото съобщенията се оредават през сървър който може да ги анализира.А вероятността това да се случи завси от това как програмистите са си свършили работата. За сега за Скайп са намирани такива уязвимости но те не са били критични - т.е. през тях не е било възможно изпълнение на чужд програмен код.Такива експлойти редовно се откриват за всички операционни системи. Просто бързото развитие на тази индустрия не позволява детайлен тест на продукта. А понякога и поради сложността му това не е възможно на практика. Именно затова и много продукти се държат в стадий "бета" за защита на авторите им от съдебни преследвания в случай на пробив във сигурността.Най добрата защита срещу подобни атаки е да се ползва винаги последната версия на продукта.

Коментар

Working...
                              X