Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да ви пусна една муха...тръгване без газ

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Candid написа:
    Файдата е за автомобилните инструктори. Жената вика дай да пробвам дай да пробвам още преди да вземе кетапа. Викам хубаво, намерих един паркинг - една кола няма викам си - тук ще е. Качва се мойта, викам ае тръгвай и тя пуска съединителя при което колата разбира се хлъцва и спира. Викам ’кфо стана?!’ - ’Ми аз тръгнах па тя спря!’ - ’Ми газ ще подадем ли?!’ - ’Ама то трябва ли?!’. И се оказва че инструктора тъй ги учел. Та сега вече с кетап и далеч от некадърника се учим що е то газ и как се подава при потегляне.
    Slavi_Lancia написа:
    ....ooooo, на моита инструктора и тои на нищо не я научи! та сега на мен се пада пак тежката участ на всяко кръстовище да викам-газз,газз още газ Mr. Green ама тоя урок бързо го схвана. Тя беше на една дизелова кола, оная без газ тръгва никви грижи и от там ми доиде белята на главата. Та малко извън темата -много е важно на ква кола ще се учи, било то жена,дъщеря или гадже!
    Явно всички сме с една съдба
    Истината е някъде там!

Коментар

Дизелите вигаги могат да си тръгнат без газ.Друг е въпроса какво става, ако съединителят си заминава и притръсква?! Разбират се тампоните на двигателя.

Коментар

Оставете ги учебните автомобили - инструкторите им вдигат оборотите на празен ход за да няма непрекъснато гасене на колата от начинаещите. За печките е ясно.И как така какво ни е прихванало с тая тема - аеми ЗА СПОРТА. Вие колеги само смислени неща ли правите - СКУЧНО! Сега се сещам за една друга муха - като прохождащи шофьори с приятели се бяхме увлеклипо потеглянето от 3-та и особено от 4-та (тогава 5-та нямаше )без да се форсира двигателя! Правил съм го със Жигула, Москвич 408, 412, Волга, Юго и Запорожец! Най лесно ставаше с Югото - като най-близкото и най-новото от Фиат от гореизброените може би...
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

И мойта кола тръгва без газ ама мисла, че то ва е нормално. Все пак имат автоматични смукачи, компютри и такива глупости. Трябва да пробвам и с на гаджето дизелака. А пък инструкторите няма кво да ги коментираме. Добре че мойта приятелка е карала и дизелова и бензинова кола та няма особени проблеми. Като сложих и газта малко и беше кофти отначало ама свикна
          Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
          Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
          Совалката средно на LPG
          Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

GTipo написа:
            То за топлата вода си става дума май. Аз си потеглям така от край време и си паля също без газ. Все пак, ако всичко е наред по запалителната система, на топъл двигател си пали и тръгва от раз, пък на студен - има си смукач!
            Ми на инжекцион ако палиш с подаване на газ (като москвич) съм чувал,че не е хубаво за инжекцията
            ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT

Коментар

С всякакви коли съм го правил и колкото е по-мощна, толкова по-лесно тръгва без газ. А при дизела е нормално да е по-лесно, все пак там има по-голям въртящ момент дори и на ниските обороти.

Коментар

Паленето без газ си е друга история. Аз така паля - чакмак. Огън, камък и син пламък.
                Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

какво ще рече палене без гас, че нещо не ми става ясно

Коментар

без да натискаш педала на газта докато въртиш стартера.
                    Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Запалване на двигателя без подаване на газ зависи от самия двигател. Ако е добър - няма проблеми...Потеглянето без форсиране - няма проблем! Всяка кола с неизносен съединител трябва да го може. Въпросът е в това, че по този начин работата на съединителя се облекчава. Потегляйки така обаче не трябва да забравяме, че не сме сами на пътя!
                      Fiat Bravo 1.4 12V SPI 1996

Коментар

Това сега от вас го чувам, никога не ми се е налагало да подавам газ за да си запаля колата... просто врътвам и почва да мърка.

Коментар

Working...
                        X