Мой колега и приятел с Голф-4-ми сподели откритието си-/прочетено във форум/ потегляне без газ...независимо дали ДВГ е студен или топъл,при потегляне-класическо-/ като по учебник-без превъртане на гуми-/компа сам подава газ и не пипаш педала на газта...Изпробвахме трика на моето GP-същата работа...потегля без натискане на газта. Разрових книжката-нито дума по въпроса...При колега с Алфа-същото...Ха сега,вижте как е при вас...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да ви пусна една муха...тръгване без газ
Collapse
X
-
съвсем случайно днес го пробвах и при баба Темпра е така, при това беше по лек наклон (изкачване), но не загаснаСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
То за топлата вода си става дума май. Аз си потеглям така от край време и си паля също без газ. Все пак, ако всичко е наред по запалителната система, на топъл двигател си пали и тръгва от раз, пък на студен - има си смукач!Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Ако някой го направи с карбуратор му давам... 5 лева! :D||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executor написа:Ако някой го направи с карбуратор му давам... 5 лева! :DFiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Файдата е за автомобилните инструктори. Жената вика дай да пробвам дай да пробвам още преди да вземе кетапа. Викам хубаво, намерих един паркинг - една кола няма викам си - тук ще е. Качва се мойта, викам ае тръгвай и тя пуска съединителя при което колата разбира се хлъцва и спира. Викам ’кфо стана?!’ - ’Ми аз тръгнах па тя спря!’ - ’Ми газ ще подадем ли?!’ - ’Ама то трябва ли?!’. И се оказва че инструктора тъй ги учел. Та сега вече с кетап и далеч от некадърника се учим що е то газ и как се подава при потегляне.Пунто SX 55 '95 Метан
Коментар
-
....ooooo, на моита инструктора и тои на нищо не я научи! та сега на мен се пада пак тежката участ на всяко кръстовище да викам-газз,газз още газ ама тоя урок бързо го схвана. Тя беше на една дизелова кола, оная без газ тръгва никви грижи и от там ми доиде белята на главата. Та малко извън темата -много е важно на ква кола ще се учи, било то жена,дъщеря или гадже!Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1
Коментар
-
На мен предишната ми кола (Vento дизел) тръгваше без газ. Така бях свикнал и на шофьорските курсове. Там също карах Vento дизел. Но май е заради високите обороти дето поддържат тия коли. На големи наклони съм тръгвал без газ и колата си е теглела без проблем. Сега и на Fiat-а го правя тоя номер при по специфични маневри, но пък на него оборотите са му бая по-ниски и става доста по-трудно. Толкова зор видях докато си променя начина на каране на Fiat-а, че направо нямам думи. До последно си мислех дори, че нещо му има защото по-трудно тръгва без подаване на газ ...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар