Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Опел Фронтера - наблюдения

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    morrt написа:
    Какво мислите за Daihatsu Feroza 1.6 ?Дали е компромис между двете или не си заслужава да се занимавам въобще с него?Ще Ви бъда много благодарен за мненията Ви.
    Чудесен избор за предназначението което му готвиш, но запазените екземпляри от края на производството опират към 8000 лв.Бих се напрегнал за още хиляда-две да взема ТЕRIOS 97-99г...то повярвай ми също е истинско джипче.Най-добра и систематизирана информация ще получиш тук:http://forum.offroad-bulgaria.com/ПС.. не си прави труда да ходиш до Петрич за онези, ако си ги гледал в мобилето.Дръвчета са... но и това го пише в офроуд форума.
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

    Коментар


      #17
      Ако наистина ще ползвате джипката само за офф-роуд изпълнения - рибарство, авджийство и други подобни - бих ви препоръчал НИВАта. Не знам какво не й харесвате - евтина поддръжка, истинска джипка. Имах един колега едно време в института - качваше я по стълбите на общежитието, без проблем (поне 10 стъпала бяха).

      Коментар


        #18
        Не се хвърляй на 2.5 ТДС на БМВ доста дефекти и голям разход като пари може да ти гори и колкото бензиновия. Един колега караше омега с 2.3 ТД. Такава гонка и правеше чудехме се как издържа 3-4 години в ръцете му без да прави нищо по мотора. Скоро имаше едно Самурайче за ремонт при мен такъв тест му направихме с колегите останахме много учудени от възможностите на този мъник, а окачването е много здраво два цели моста на ресьори какво повече му трябва на един джип.

        Коментар


          #19
          "Samurai"-чето има малък недостатък - пръчките не се хващат вътре. Зная, че звучи смешно, но за мен това е проблем. Освен това съм говорил с хора имащи и зная, че им чурее пода заедно с носещите гредички.А за дайхацу-то съм изненадан.Благодаря на всички Ви.

          Коментар


            #20
            Ако ще си взимате Нива търсете стария мотор 1,6-преди карах такава и съм доволен (сега я кара друг колега) а сега карам Нива с дв-л 1,7 и не съм очарован много (добре че е служебна). Има едни ниви с дизелов дв-л на пежо 1,9 но мисля че ще са по-скъпи.
            BRAVA 1,4 12V
            Nissan Navara

            Коментар


              #21
              Въпреки, че от кола до кола разликата е голяма, погледни тук, точно такъв, какъвто търсиш и си помисли дали не е по-добре с немския мотор.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

              Коментар


                #22
                georgiarg написа:
                Ако ще си взимате Нива търсете стария мотор 1,6-преди карах такава и съм доволен (сега я кара друг колега) а сега карам Нива с дв-л 1,7 и не съм очарован много (добре че е служебна). Има едни ниви с дизелов дв-л на пежо 1,9 но мисля че ще са по-скъпи.
                Има си ги, и то какви! http://www.niva-diesel.pl.ru/index/index_1.html
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

                Коментар


                  #23
                  val_mcrae написа:
                  Колега msotiroff, аз също искам да си взема джип обмислях варианта и накрая стигнах до решението че имам кинти само за Фронтера Та поинтересувах се и много хора на първо място ми препоръчаха да е бензинов мотор, след това ми препоръчаха да е 2,5 мотора ТДС който е на БМВ и чак накрая 2,3 дизела. Всъщност мисълта ми е да ти препоръчам 2,5 ТДС мотора на БМВ!
                  Не съм от разбирачите , но знам че ако купуваш опел с двигател на БМВ дизеловия гледай за проблем с демпферната шайба тъй като знам че се чупят .Просто като избираш погледни го това нещо .Просто тая шайба е 1000 лева един приятел пати с нея но на Опел омега 2.5 ТД пак БМВ двигател машината е предпоследната от този модел.Успех
                  Fiat Bravo 1.9 M-Jet 16v sport 2007
                  Fiat Tipo 1.6ie 159A3.046 OHC

                  Коментар


                    #24
                    Що не потърсиш някоя запазена Уаз-ка. Знам че са дървета и харчат доста ама са железни и не са скъпи. На офф-роуд аса по- добри от нивите ... особенно ако със спестените пари и добавиш лебедка и шнорхел например ...

                    Коментар


                      #25
                      само погледни цените на УАЗ-ките в мобиле.бг - няма спестяване. даже са по-скъпи, ако сравняваш коя колко е стегната. :D

                      Коментар

                      Working...
                      X