Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дачия Логан - дизел или бензин. Защо не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Дачия Логан - дизел или бензин. Защо не?

Колеги, нещо взех да се замислям върху варианта Дачия.Колкото и да е дървена поне ще е нова. Писна ми да се занимавам с глупости - това, онова, пето, десето....Не съм взел окончателно решение, но все по-често се замислям за смяна. Е и пари трябват, което е по-лошото Та въпросът ми е според вас, а и според ваши приятели, колеги, дали Дачия е сполучлив автомобил, на който поне 5-6 години няма да се пипа нищо? Дали евтиното, няма да излезе скъпо след време и колко време?Имам наблюдения от Сузуки Суифт като ново, което също беше евтино през 2001 г. - около 12 000-13 000 лв.Сега взеха да му се явяват малки болежки - предни дискове за смяна, и носачи. Това са бели кахъри. Двигателят не е мръднал. Миналата седмица се качих на него - изравя асфалта, ей. На втора тала върти гуми и толкова бързо набира, че чак се чудя как не сме взели още едно Суифтче на времето. Гледайте на снимката какво хубаво :D Не е мръднало. Що обаче е толкова леко?!
    Прикачени файлове

МАрката е нова и още нищо не може да се каже за нея-добро или лошо. Но мисля че по дв-ля на дали ще има да се прави нещо в близлите 5-7 год. от покупката като нова, но от предишния модел на дачия има доста оплаквяния във връзка с амортизиране на ходовата част и елементи от купето, както и доаста скърчащи и хлопащи шумове.
    BRAVA 1,4 12V
    Nissan Navara

Коментар

Най лесно е да се качиш при някой бакшиш с такава и той всичко ще си изпее. Личното ми мнение е че нова дачия е еквивалентна на 6-7 годишна италианка.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
      Fiat Linea 1.3 Multijet'08
      Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
      http://forum.fiat-bg.org

Коментар

zgabrovski написа:
        Най лесно е да се качиш при някой бакшиш с такава и той всичко ще си изпее. Личното ми мнение е че нова дачия е еквивалентна на 6-7 годишна италианка.
        Хм, едва ли е така. Във всеки случай този автомобил освен с емблемата няма нищо общо със старият модел.Двигателите няма какво да ги коментираме... Рено, поставям ги на едно място в стълбицата с тези на Фиат! А другото е въпрос на късмет.Не е лош изборът като бюджетно решение Добри.А като знам и разправиите ти, на твое място също бих мислил по този начин.Но, поогледай малко бе човек! Още си млад, защо ти е такъв автобус като тези? Да сте живи и здрави с жена ти,но още поне 6-7 г.няма да Ви е необходим "прицеп", като знам къде работиш и къде паркираш.При всички случаи една по-малка кола според мен е по-доброто решение.... Сузуки Игнис или new SUBARU JUSTY.
        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ако се сещате имаше тука един дето караше Логан, и ника му беше Логан , Той кара една такава дачия дизелче, честно казано като цяло беше доволен, от разход и т.н., но мотора е малко слабичък. Както и да е сега вече не е с тази кола, и я смени със Шевролет (чсто нов), еми не е толкова скъпа кола (нова), но е 100 пъти по комфортна, по добра като мотор и возия, а и визия. Мотора е опелски - екотек. Оригиналната музика е добра, и изобщо според мен е много по-добра кола от дачията. Разбира се и те си имат номерцата, но....и цената е добра
          СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
          бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
          сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
            Ако се сещате имаше тука един дето караше Логан, и ника му беше Логан , Той кара една такава дачия дизелче, честно казано като цяло беше доволен, от разход и т.н., но мотора е малко слабичък. Както и да е сега вече не е с тази кола, и я смени със Шевролет (чсто нов), еми не е толкова скъпа кола (нова), но е 100 пъти по комфортна, по добра като мотор и возия, а и визия. Мотора е опелски - екотек. Оригиналната музика е добра, и изобщо според мен е много по-добра кола от дачията. Разбира се и те си имат номерцата, но....и цената е добра
            Мисля, че бъркаш... смени бензиновия Логан, с дизелов 1.5dCI! А пък ако Опел трябва да ни е еталон за моторите, били те и ЕКОТЕК ..опази боже

Коментар

Nino написа:
              phoenix написа:
              Мисля, че бъркаш... смени бензиновия Логан, с дизелов 1.5dCI!
              И аз знам, че е с 1,5 dCI, но колегата му е градски и може да е сменил пак колата :D Знам, че беше супер доволен - от вървежа на дизела и разхода бил наистина до 5 л, при 120 км/ч.

Коментар

просто казвам че е супер доволен от Шевролета и според него е много по добър от Дачията, Имате му телефона питайте го, той е карал и двете коли, може да даде по точно мнение.
                ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Возих се в едно такси Шефролет и да ви кажа беше супер недоволен и му правил много повече проблеми от дизелова 7-8 годишна Корса. Щеше да го продава и да си купува Брава или Мареа JTD.Шефролет не е добра кола за мен. В Щатите съм карал два Шефролета - единия беше на около 50 000 км, а втория на над 150 000 км. Имаше такава голяма разлика във вървежа, че втория никак не вървеше, а и окачването не му беше в ред (колата не беше блъскана).

Коментар

phoenix написа:
                    просто казвам че е супер доволен от Шевролета и според него е много по добър от Дачията, Имате му телефона питайте го, той е карал и двете коли, може да даде по точно мнение.
                    Нормално е, като новата жена и новата кола... всеки е супердоволен, какво да каже, че не е ли? Те и онези с новите Пежа 307 и Ситроен С4 в началото са супердоволни, ама като им проследиш постовете за године-две се хващаш за главата.Пък там не се говори за 18-22 хил.лв , а за от 28-29 нагоре. Темата е много интересна, с тези лизинги и лесни кредити нещата изглеждат щастливо, но после става... "ГА ЯДЕ КИФТЕТАТА НИ РИВА"!Във всеки случай, ако вземах чисто нова кола в момента бих се спрял на японска или корейска марка!!!

Коментар

Nino написа:
                      phoenix написа:
                      Нормално е, като новата жена и новата кола... всеки е супердоволен, какво да каже, че не е ли? Те и онези с новите Пежа 307 и Ситроен С4 в началото са супердоволни, ама като им проследиш постовете за године-две се хващаш за главата.Пък там не се говори за 18-22 хил.лв , а за от 28-29 нагоре. Темата е много интересна, с тези лизинги и лесни кредити нещата изглеждат щастливо, но после става... "ГА ЯДЕ КИФТЕТАТА НИ РИВА"!Във всеки случай, ако вземах чисто нова кола в момента бих се спрял на японска или корейска марка!!!
                      SUZUKI препоръчвам на всеки! Но защо не бяха малко по-евтинки пусти.

Коментар

ИИИИ Емо спира с коментарите, аз лично не съм карал новата кола......така че нямам право да давам съвети, изказах мнението на собственика на Шевролета :D. всеки случай Дачията лично на мен не ми хареса вътре, твърде тясна твърде пластмасова. Чувал съм че дачиите много бързо се разхлопват. Мотора на рено наистина е добър, спор няма.Най добре отиди в шоурумите на 2-3 марки и във форумите им и ще разбереш коя кола ти допада. Според мен всяка нова кола е добрап.п.Шеви май се оказа корейски, ма не съм сигурен, Всеки случай много ми хареса вътре, като комфорт и обзавеждане
                        ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Сузуки изобщо не са скъпи в момента и нещо си се объркал! Свали им ценовата листа и проучи пазара.Нямам впечатления от гаранционната поддръжка и последващи проблеми щото нямат сериозен форум, но те и Мицубиши са най-атрактивни в момента... особено с Лансера, щото излиза нов модел и железният 1.6 го продават почти без пари! Както казах от пазара за нови коли, специално за мен са изключени европейските марки! Вярно, "ОБЕДИНЕН СЪМ ОТ ОБЩАТА СТРАСТ", много съм доволен от Пунтото, но има по-добро за тези пари! Явно безумците от АИ, не могат да включат, пък и колко ги е еня.. тях по-ги интересува Софийския боклук в момента, но нов Фиат от България не бих си купил!

Коментар

Нино както винаги е прав новото Пунто е 25 000, за толкова пари доста по добра може да се намери, Изобщо не говорим за Митсубиши (любима кола)п.п.Всеки случай ако ще е нова кола най-добре дизел
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Напълно съм съгласен с двама ви.Бравата много добра кола, но да я имаш през първите 7-8 години. След това, ако ще изминава на година над 30 000км не я търси.Иначе съм много горд, че съм все още с Фиат, но...

Коментар

Working...
                              X