Колеги, нещо взех да се замислям върху варианта Дачия.Колкото и да е дървена поне ще е нова. Писна ми да се занимавам с глупости - това, онова, пето, десето....Не съм взел окончателно решение, но все по-често се замислям за смяна. Е и пари трябват, което е по-лошото Та въпросът ми е според вас, а и според ваши приятели, колеги, дали Дачия е сполучлив автомобил, на който поне 5-6 години няма да се пипа нищо? Дали евтиното, няма да излезе скъпо след време и колко време?Имам наблюдения от Сузуки Суифт като ново, което също беше евтино през 2001 г. - около 12 000-13 000 лв.Сега взеха да му се явяват малки болежки - предни дискове за смяна, и носачи. Това са бели кахъри. Двигателят не е мръднал. Миналата седмица се качих на него - изравя асфалта, ей. На втора тала върти гуми и толкова бързо набира, че чак се чудя как не сме взели още едно Суифтче на времето. Гледайте на снимката какво хубаво :D Не е мръднало. Що обаче е толкова леко?!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дачия Логан - дизел или бензин. Защо не?
Collapse
X
-
МАрката е нова и още нищо не може да се каже за нея-добро или лошо. Но мисля че по дв-ля на дали ще има да се прави нещо в близлите 5-7 год. от покупката като нова, но от предишния модел на дачия има доста оплаквяния във връзка с амортизиране на ходовата част и елементи от купето, както и доаста скърчащи и хлопащи шумове.BRAVA 1,4 12V
Nissan Navara
-
Най лесно е да се качиш при някой бакшиш с такава и той всичко ще си изпее. Личното ми мнение е че нова дачия е еквивалентна на 6-7 годишна италианка.Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
Fiat Linea 1.3 Multijet'08
Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
http://forum.fiat-bg.org
Коментар
-
zgabrovski написа:Най лесно е да се качиш при някой бакшиш с такава и той всичко ще си изпее. Личното ми мнение е че нова дачия е еквивалентна на 6-7 годишна италианка.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Ако се сещате имаше тука един дето караше Логан, и ника му беше Логан , Той кара една такава дачия дизелче, честно казано като цяло беше доволен, от разход и т.н., но мотора е малко слабичък. Както и да е сега вече не е с тази кола, и я смени със Шевролет (чсто нов), еми не е толкова скъпа кола (нова), но е 100 пъти по комфортна, по добра като мотор и возия, а и визия. Мотора е опелски - екотек. Оригиналната музика е добра, и изобщо според мен е много по-добра кола от дачията. Разбира се и те си имат номерцата, но....и цената е добраСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
phoenix написа:Ако се сещате имаше тука един дето караше Логан, и ника му беше Логан , Той кара една такава дачия дизелче, честно казано като цяло беше доволен, от разход и т.н., но мотора е малко слабичък. Както и да е сега вече не е с тази кола, и я смени със Шевролет (чсто нов), еми не е толкова скъпа кола (нова), но е 100 пъти по комфортна, по добра като мотор и возия, а и визия. Мотора е опелски - екотек. Оригиналната музика е добра, и изобщо според мен е много по-добра кола от дачията. Разбира се и те си имат номерцата, но....и цената е добраSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:phoenix написа:Ако се сещате имаше тука един дето караше Логан, и ника му беше Логан , Той кара една такава дачия дизелче, честно казано като цяло беше доволен, от разход и т.н., но мотора е малко слабичък. Както и да е сега вече не е с тази кола, и я смени със Шевролет (чсто нов), еми не е толкова скъпа кола (нова), но е 100 пъти по комфортна, по добра като мотор и возия, а и визия. Мотора е опелски - екотек. Оригиналната музика е добра, и изобщо според мен е много по-добра кола от дачията. Разбира се и те си имат номерцата, но....и цената е добра
Коментар
-
просто казвам че е супер доволен от Шевролета и според него е много по добър от Дачията, Имате му телефона питайте го, той е карал и двете коли, може да даде по точно мнение.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Возих се в едно такси Шефролет и да ви кажа беше супер недоволен и му правил много повече проблеми от дизелова 7-8 годишна Корса. Щеше да го продава и да си купува Брава или Мареа JTD.Шефролет не е добра кола за мен. В Щатите съм карал два Шефролета - единия беше на около 50 000 км, а втория на над 150 000 км. Имаше такава голяма разлика във вървежа, че втория никак не вървеше, а и окачването не му беше в ред (колата не беше блъскана).
Коментар
-
phoenix написа:просто казвам че е супер доволен от Шевролета и според него е много по добър от Дачията, Имате му телефона питайте го, той е карал и двете коли, може да даде по точно мнение.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:phoenix написа:просто казвам че е супер доволен от Шевролета и според него е много по добър от Дачията, Имате му телефона питайте го, той е карал и двете коли, може да даде по точно мнение.
Коментар
-
ИИИИ Емо спира с коментарите, аз лично не съм карал новата кола......така че нямам право да давам съвети, изказах мнението на собственика на Шевролета :D. всеки случай Дачията лично на мен не ми хареса вътре, твърде тясна твърде пластмасова. Чувал съм че дачиите много бързо се разхлопват. Мотора на рено наистина е добър, спор няма.Най добре отиди в шоурумите на 2-3 марки и във форумите им и ще разбереш коя кола ти допада. Според мен всяка нова кола е добрап.п.Шеви май се оказа корейски, ма не съм сигурен, Всеки случай много ми хареса вътре, като комфорт и обзавежданеСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Сузуки изобщо не са скъпи в момента и нещо си се объркал! Свали им ценовата листа и проучи пазара.Нямам впечатления от гаранционната поддръжка и последващи проблеми щото нямат сериозен форум, но те и Мицубиши са най-атрактивни в момента... особено с Лансера, щото излиза нов модел и железният 1.6 го продават почти без пари! Както казах от пазара за нови коли, специално за мен са изключени европейските марки! Вярно, "ОБЕДИНЕН СЪМ ОТ ОБЩАТА СТРАСТ", много съм доволен от Пунтото, но има по-добро за тези пари! Явно безумците от АИ, не могат да включат, пък и колко ги е еня.. тях по-ги интересува Софийския боклук в момента, но нов Фиат от България не бих си купил!SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Нино както винаги е прав новото Пунто е 25 000, за толкова пари доста по добра може да се намери, Изобщо не говорим за Митсубиши (любима кола)п.п.Всеки случай ако ще е нова кола най-добре дизелСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар