Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дачия Логан - дизел или бензин. Защо не?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

phoenix написа:
    Нино както винаги е прав новото Пунто е 25 000, за толкова пари доста по добра може да се намери, Изобщо не говорим за Митсубиши (любима кола)п.п.Всеки случай ако ще е нова кола най-добре дизел
    Не казвам, че аз съм прав Емо.... ония безумци не са прави!!! Пунто като моето, с конфигуратора ще ти го накича до 28-29 хиляди лева!!! Е тези нормални ли са?! Ами да го....!!! Те и толкова продажби имат, но явно Опелът ги спасява... за Мазда не знам, но и тя е екзотика с Фордова фуражка!ПП.. аз не говоря за Гранде Пунто, аз говоря за Пунто-II, с всичките екстри излиза доста над 25 000 лв!
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Ами аз определено не си падам по новите фиати и ако имаме възможност за нова кола определено няма да е тази марка. Ама дотам да я докараме. Иначе ще търсим дизел и той ще е или Френски или Японски, а марката ще зависи единствено от парите. И моля без да скача някой сега да обяснява че Комон Реила са го измислили Фиат. А и при новите мотори нещата са изравнени
      СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
      бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
      сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
      ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

phoenix написа:
        Ами аз определено не си падам по новите фиати и ако имаме възможност за нова кола определено няма да е тази марка. Ама дотам да я докараме. Иначе ще търсим дизел и той ще е или Френски или Японски, а марката ще зависи единствено от парите. И моля без да скача някой сега да обяснява че Комон Реила са го измислили Фиат. А и при новите мотори нещата са изравнени
        Наистина Фиат групата го е въвел първо при някоя "Алфа" и в момента моторите са примерно доста по-добри от тези на Пежо/Ситроен, но не и по-добри от тези на Рено! Просто Фиат и Рено в дизеловите мотори дръпнаха доста напред от конкуренцията.Разбира се говорим в сегмента "В"! За разлика от легендарният XUD 9 , то в моторите PSA са доста по-назад в момента и е достатъчно човек да се вслуша в едно току що запалено НDI и JTD.Дори на слух разликата е очевадна в полза на Фиат! Но всичко е икономика търговия.Разработките на Фиат специално в дизелите дават много хляб в момента на ОПЕЛ,СУЗУКИ и СААБ, КАКТО И ПОСЛЕДНИТЕ ИМ МОДЕЛИ "ТОП" и не толкова "ТОП"...КОРСА, АСТРА,ИГНИС,ВАГОН, АГИЛА и т.н.Но както беше казал някой...."ЕДНА КОЛА НЕ Е САМО МОТОР".... и с право!

Коментар

Дано да сме били полезни все пак. :D . че по едно време разводнихме малко темата с това кой какво карал....А и темата дето Нино е пуснал е доста поучителна за автомобилните марки.и както се казва в един култов филм, когато избираш новата си кола "НЕКА СИЛАТА БЪДЕ С ТЕБ"
          ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Слави, няма ценова листа на тия Сузукита. Интересува ме Суифт и сега им писах имейл да ми пратят цени.Питах и дали дават тест-драив автомобил.

Коментар

...

Коментар

Аз също от известно време се замислям за Dacia Logan, а и както се казва новото си е ново. Само дето сърце не ми дава да се разделя с тоя Фиат. Кара ми се и Alfa 156, ама вече и на тях им минават годинките и се амортизират все повече и повече. Определено вече си мисля, че от стара на стара кола да се хвърлиш не е много добър вариант. Ако се навия да продам Brava-та (и жената не ме е утрепала заради това) със сигурност ще гледам за нова кола и с удоволствие бих се метнал на една ЧЕРНА Dacia Logan!

Коментар

Аз продължавам да смятам че за тея пари е 100 пъти по - добре кола секънд хенд от европа - най вече от Германия. Има достатъчно сайтове, човек може и сам да си направи избора.Ето и малко линкове, които според менси заслужават много повече от румънските коли:http://eng.autoscout24.com/home/inde...&euroto=0&zip=http://eng.autoscout24.com/home/inde...&euroto=0&zip=Вероятно много хора ще започнат да спорят но аз смятам че оптималния вариант е кола отчужбина на 3-4-5 години, тъкмо си е показала всички магарии в гаранционния срок.А ако все пак ще се взима ново една Албеа е 100 пъти по добра от дачията просто няма тая реклама и малко хора я знаят но ако е на лизинг разликата във вноските ще е незабележима.
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                  Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                  Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                  http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Едно от най-важните неща дето бих помислил преди да си купя нова кола е как е със сервиза в бг. Защото за мен и най-готината кола може да се скапе заради некадърници, а особено като си на лизинг и гаранция това си е важен фактор. Примерно аз не бих казал че Киа са гадни коли. Не са върха на сладоледа ама за толкоз пари толкоз. Я колко бакшиши ги търкалят. Обаче представителите за бг просто били ужас, чакане на елементарни части по 3 месеца и т.н. Тъй че като питаш собственици на Логан питай и как е работата в бокса
                    Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

приятелка има такава служебна и като дойде в сф обикновенно аз я карам с нейната дачия-1,4 мпи мисля към 75 коня ама да не те излъжа. имам само градско с таа кочина, честно казано и аз съм си мислил по тази дилема и не мога да реша за себе си. колата дърпа добре на 1 и 2 скорост, после умира много, но за града е перфектна. тази е само на бензин. има я от около година и сега ми разправя, че прави 50 000 км и ходила да сменя масла и глупости 100 лв в сервиза, което за гаранционна поддръжка ми се струва много добра цифра.досега не е сменяла нищо. смятам, че извън града ще ти е слаба, въпреки че тя ми казва как карала със 150 по хемус. аз не бих я карал така- много е висока. вътре е кошница отвсякъде- има централно, ел джамци и радио-май се води екстра. мигачите пискат отварително, аз избягвам да давам мигачи заради това. седалката е висока, съединителя не се усеща, педала на газта е супер лек. таблото бива като дизайн. скоростите си влизат супер, както се и очаква за нова кола. най-гадното е мизерията на салона- личи си просто от каква евтиния е направен и как ще дрънчи след 90-100 к км. мисля ако я вземш и й направиш 100-150 000 км няма да съжаляваш, обаче предполагам след това проблемите ще са доста. не знам колко помогнах, ама това знам
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

doofiat написа:
                        Слави, няма ценова листа на тия Сузукита. Интересува ме Суифт и сега им писах имейл да ми пратят цени.Питах и дали дават тест-драив автомобил.
                        Eто ти една, от преди 2 месеца е.А това са всички вносители на нови амтомобили :http://www.svab.bg/Frame_BG/Members.htm

Коментар

Колеги както няма безплатен обяд, така не може да се очаква че ще има хубава и евтина кола. Както се чудим защо новото браво струва 18000 евра а разни там кии, шевролети, деута и хюндаи доста по малко, мисля че след един ден каране ще стане ясно защо. Както е и логично, хубавите неща са с пари. Аз имам само лоши впечатления от подобни коли, които съм ползвал като таксита, бакшишите са ми надували главата колко се трошат а пък аз лично съм ги увал как дрънкат по зле от моята брава ( а са на по година или по-малко). Веднъж обаче един бакшиш с Албеа не спря да ми се хвали че бил доста приятно изненадан - очаквал да е зле, било фиат все пак и тем подобни глупости.Моето мнение продължва да е по добре за 15000 лв стило от 2003 или 2004 от Германия или Австрия отколкото Дачия от 2007.
                          Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
                          Fiat Linea 1.3 Multijet'08
                          Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
                          http://forum.fiat-bg.org

Коментар

В действителност съм съгласен, и аз бих си взел кола на 2-3 г. вместо чисто нова. Не ми допада че трябва някой да ме задължава друг майстор да пипа каквото и да е (все пак нестига че няма добри специалисти в сервизите, ами и никой не ги праща на специално обучение за новите коли) Така че не ми е приятно някой да се учи на моята, а аз да съм задължен да ходя все при тях. Така че ако има пари, или на изплащане моя избор ще е машина на 2-3г.
                            ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

......брех тия дачии... ........комшиларетата напредват, ние блеем, както и да е.......дачията не е лош автомобил, предимство номер 1 - уникален разход.....дават го само колите с малки габарити, които аз лично не харесвам.....просторна е от вътре, багажник бол, лесно се управлява, окачване-твърдо......продават ги с 15 цолови джанти, така че малко компенсира......таблото и интериора е под всякаква критика, но...за непретенциозни хора - става.....ръбеста и надута някак си......ако идеята е да се кара в града - перфектна е...нисък разход, маневреност, вре се навсякъде.......обслужването по колата от страна на вносители е изключително добро.....може да се разчита на тях за всичко......първа смяна на консумативи - 98 лева всичко за бензин и 104 лева за дизел....Шевролет - таксиджииските калоси са под всякаква критика.....тресат, тракат....не мисля че превъзхождат дачиите с нещо, освенс малко по-нежният си дизайн.........Авео - по-висок клас кола от Калос....в пъти по-добро оборудване и интериор от Дачията.....в пъти по комфортна.....в пъти по безшумна.....всичко е с една единица над дачията, с изключение на спирачките........дачията кове, авеото няма това предимство..........160 на магистрала с авеото можеш да заспиш, с Дачията държиш здраво волана и усилваш музиката, за да чуеш........Авео-перфектен и мощен двигател, 94 к.с., 16 V.....тировете се джиткат за отрицателно време......с Дачия - от 5-та на 4-та и газ до ламарината...Общо мнение.......за комфорт - Авео, за градска и непретенциозна кола, която да те "хвърли от точка А до точка Б" за почти без пари...- Дачия.....Това е...
                              Прикачени файлове

Коментар

Не разбирам кво се хвърляте на тези румънски консервени кутии. Една Дачия с нормален двигател (1.6) струва близо 19.000 лв. За същите пари си взимате един ФИАТ Албеа. Има и други марки - доста по-реномирани от Дачия. Например Пежо 206 Седан - с всички екстри е около 20.000. Ако ще давате толкова пари - 2-3 хил лв нищо не са. Но след време може да се окаже даже че и сте спестили.Мен изобщо не ме кефят тези Логани. Нито са красиви, нито са качествени. Пластмасата на домашната ми уредба е по-качествена от използваната в Дачия...

Коментар

Working...
                                X