Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

На каква кола станахте шофьори?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Аз пък се научих изцяло на един OPEL KADETT 1.6D....и ме научи един фанатик,който непрекъснато викаше:"газ бе момче газ,газ,газ..."

Коментар

Директно на камион с двоен амбреаж - мисля ГАЗ-55 да е бил модела - един червен - цивилно - в частна фирма, а не при военните, понеже тогава все още можеше директно за категория Це накрая на курсовете и с няколко часа и на автомобилче Пежо 205 (4 от 44 ч.) ... ама не помня точно - ако го видя камиона ще кажа дали е бил такъв. А после се упражнявах на Лада 1200 (то си е пак фиат, преди да си купя собствена брадва) и се кара без да натискаш по два пъти съединителя ама чак след като вече ми дадоха 4 категории наведнъж ме пуснаха да си управлявам лесните ме-пе-сета в сравнение с оня таралясник (М В С Ткт). То аз и сега трудно свиквам да се набирам на волан без хидравлика и да напъвам спирачките, след като седна обратно на жигулката от брадвата както съм свикнал на лесното. Курсовете баха месец и половина някъде през лятото на 1999та, а после през зимата се донаучих с шейничката със задно поднасяне.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Научих се... всъщност правилната дума е - за първи път карах ЗАЗ това да знаеш как се сменят скорости как да тръгваш как да спираш да натискаш газта като луд - това не е умение за мен това са базови умения А се научих на една Жигула 6-ца (с 4 кръгли фара дето са) - инструктора ми запали врата от бой но съм му благодарен - научи ме на базови неща на пътя, тези които или идват с опита или ти ги показва някой

Коментар

На Москвич 21412 - голяма кола.Баща ми ме научи да го карам на 14.Цяло лято бръмчах из село с него Учебната ми беше Ксантия.Тогава за първи път почувствах легендарната Ситроенска возия и исках от инструктора да ми я продаде Първата ми лична беше Рено Клио и много си го обичах, пък то беше и с тарикатски номер - 1171, а сега го кара майка ми
          '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
          '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

Първото ми каране Москвич 408 с горни скорости на дядо ми каране без книжка не село и кадето ми дадат!След това преди да изкарам книжка се возех с VW Jetta 1.6 чист дизел 54к.с. пак където ми я дадат по-пусти пътища!Курсовете карах на Mercedes C 220 CDI!След изкарването на книжката веднага пунтото от подписа ми което още си и мое след това бравото а в момента Алфата от подписа ми :D
            Fiat Punto 1.2 75 ELX-Forever
            Alfa Romeo 146 1.9 JTD
            Fiat Bravo 1.6 16v SX-Ex
            Alfa Romeo 155 2.0 8V

Коментар

Книжката изкарах на лек автомобил ГАЗ 51, и на камион Опел Кадет, тип "капка". Шофьор обаче станах на Ланчия Дедра СВ 1.8

Коментар

ogi28b написа:
                ...камион Опел Кадет, тип "капка"...
                '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
                '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

ЗиЛ-130 през 1974-75г. но от тогава не съм карал автомобил изискващ категория С.След това Москвич-408И. Много,много години Москвич-408-И и между другото 412, Жигули , Лада, Рено-9.чичо Нено
                  Fiat Punto 1,1- 1996г.
                  газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Ауди Б4
                    Grande Punto 1.3 75 hp
                    Croma 1.9 Multijet 150 hp

Коментар

Изпита си го взех на Ford Fiesta 1.8D 94 г. След това от време на време покарвах тогаващната кола на баща ми Peugeot 405 D 91 г. ,а след като се сдобих с моят Фиат Мarea 97 г. от 2004 г. до сега все него си карам.
                      Уважавам тези,които ме уважават!
                      Clube do Marea!

Коментар

ogi28b написа:
                        Книжката изкарах на лек автомобил ГАЗ 51, и на камион Опел Кадет, тип "капка". Шофьор обаче станах на Ланчия Дедра СВ 1.8
                        Май си пообъркал кое е камион и кое е лек. :D Газ-51 е по новия модел на товарния автомобил, т.н. "Молотовка".Който е служил в авиацията знае, че с "Молотовките" се буксираха самолетите понеже са с хидравлични спирачки.
                        Fiat Punto 1,1- 1996г.
                        газ-бензин , "Lovato"

Коментар

Москвича на тате беше първата жертва След това Урал в казармата, Лада на курсовете, Един служебен трабант преди 10-на години, Рено 19 първата ми кола....
                          Ползвайте мигачи!
                          Sometimes I feel like screaming

Коментар

Научих се да карам на Темпричката на дядо много ми е жалче я продадаха миналата година както и да е.Иначе курсовете изкарах на гоуф II на които за да трагнеш даваш гас може би до около половината от хода на педала му и трагваш с бързо пускане на саединителя иначе ако го пускаш бавно докато стигне най-горе ще е доста отложен старта
                            Subaru B9 tribeca 3.0
                            Peugeot 307 04
                            Ex:Alfa Romeo 1,4 T.Spark 103hp 98''
                            Fiat Brava 1.6 16V 103

Коментар

на мен един полски фиат ми беше първата кола купихме го с един приятел в 10 клас май беше голяма фория беше
                              uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Курсовете на Мерцедес 190D, но със сигурност не съм станал шофьор на тази кола...Първите си 30-40хил.км. съм минал с Форд Фиеста 1,4i бензин-газ и с Маси Фъргюсън 6,0 TD Yellow_Flash_Colorz_PDT_05
                                M-Benz E 250 TD 150hp
                                M-Benz 200d 75 hp
                                Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Working...
                                X