Аз смятам да си карам по стария начин - на халогени през деня. Все пак един халоген е 54 лв., а нов фар е 130-140 лв.Сега пак ще се почне: "... ама той халогена заслепява. Ти луд ли си да караш на халогени. Плачеш за глоба и т.н.", но всеки сам си преценява и според мен е добре да си светят халогенните ми фарчета за мъгла, които едва мъждукат.
Карай на халогени После да не изпищиш че някой КАТ-аджия се бил заял У закона си пише кога се кара на халогенки
Халогени през деня не може!Иначе-актче или почерпка :D А иначе по темата-смятам да си карам без фарове през деня, щом закона го позволява.Колата ми е сива, но не карам с 200 по встречной(мога само със 180 ), а и в града едва ли има толкова голямо значение.
Ей свърши се!!! :D Аз бях против задължаването! Както един колега по-горе беше споменал тук не е нито Норвегия , нито Швеция. Всеки да си кара така както иска и е въпрос на предпочитания. Аз карам жълта кола и ако някой не може да ме види, то той не трябва да е участник в движението! Въпреки всичко ми стана навик да включвам фаровете....но ако забравя поне няма да ме глобят
Доколкото виждам аргументите на "радващите" се са свързани с мързел, "все тая", "грехота" и т.н. Еййй...много им бъркаше в гърлото това ей....хабят се крушки, ми как...1 стинка да спестим - далавера е.А за човека дето като се връзва има чувството че се задушава - хм...препоръчвам психоаналитик, човек е добре да се отървава от подобни страхове.Точно па в този клуб да са против фаровете не го разбирам, хайде, другите дето забравят редовно и не пали после - добре, ама ние дето като изгасиш и всичко гасне що...незнам.Едно от нещата дето обезопасява движението е това, едно от малкото неща хубави дето се направиха. Не ме интересува с какъв стаж сте, какви сте майстори на геврека, и т.н. Не сте сами на пътя, разберете го.
И аз ще продължа да си включвам фаровете,даже си мисля, че ще е по-добре да стане задължително целогодишно. Според мен има нужда-дори само защото, сутрин още по здрач някои не смятат за нужно да си пускат светлините,да не говорим когато има мъгла и снеговалеж и тогава колите наистина са трудно забележими.
Моето мнение го знаете - не се е променило! В долната тема ме се наложи да споря с целия форум, но си оставам на своето. Интересно ми е да видя статистиката от миналата година и с колко се е понижил %на ПТП от въвеждането на това задължение! Май-май миналата година беше пикова по отношение на жертвитеот доста време насам! Явно прословутите къси светлини не са спасили дори и един живот за съжаление... Но малоумните задължения продължават да се увеличават - стикери за газта, сега се пуска слух и за двапожарогасителя ..., а хората продължават да си казват: "Абе то като не помогне, поне няма да навреди"! Може и да е така, ама ни правят на маймуни и то с наше съгласие! http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...%E2%E5&start=0
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Моето мнение го знаете - не се е променило! В долната тема ме се наложи да споря с целия форум, но си оставам на своето. Интересно ми е да видя статистиката от миналата година и с колко се е понижил %на ПТП от въвеждането на това задължение! Май-май миналата година беше пикова по отношение на жертвитеот доста време насам! Явно прословутите къси светлини не са спасили дори и един живот за съжаление... Но малоумните задължения продължават да се увеличават - стикери за газта, сега се пуска слух и за двапожарогасителя ..., а хората продължават да си казват: "Абе то като не помогне, поне няма да навреди"! Може и да е така, ама ни правят на маймуни и то с наше съгласие! http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...%E2%E5&start=0
Именно! ... И прожектор да си сложа на предния капак това с нищо няма да промени карането на някой малоуминк. Преди от работата до вкъщи тамън на 3 места щяха да ме ударят щото не знаят дори да се оглеждат ... на равнозначни кръстовища като камикадзета движат ...
Според мен тия дневни фарове в града си беше чиста изгъзица.Броя на пичовете, които караха на дълги, защото им е изгоряла крушка на късите беше умопомрачаващ, но никой не ги закачаше. А така си заслепяваха през деня, че да си е....Жертвите дори са повече и с тази акция, но както и да е.Иначе абсолютно задължително трябва да е движението на къси по междуградските пътища, но не и в града.
Ок и аз ще продължавам да си карам Bravo-то на фарове, не за друго, а за да мога по-добре да виждам "дупките" по пътя Че изправянето на 17-ките ми излиза малко солено!!!
Умовете, които ни управляват не успяха да разберат, че високият брой на жертвите по пътищата в БГ не се дължи на карането без фарове през деня, а на сложен комплекс от фактори, с който именно те трябва да се занимават, а именно:1.Лоши пътища и ненавременно опесъчени през зимата2.Жизненият ни стандарт е много нисък, затова караме стари коли,а и с гуми втора ръка, за разлика от западна и централна Европа.3.Всички знаем как се взимат изпитите за книжка и колко струват.Ама ония глупаци казват-не, трябва да светят крушките през деня.Това май не помогна, но ако се направи нещо по гореописаните от мен проблеми, мисля, че ще има ефект.
Иначе абсолютно задължително трябва да е движението на къси по междуградските пътища, но не и в града.
И с какво точно извънградските пътища се различават от градските? Според мене именно в града с всичките пешеходци, идиоти дето карат като на рали, изнервени водачи дето се опитват да се включат в натоварен булевард от някоя странична уличка и бързи смени на обстановката, фаровете са изключително полезни. По моя оценка, това че ме виждат по-отдалече и подсъзнателно ме смятат за по-близко отколкото съм в действителност, дава поне 1..2 секунди повече за да си карам спокойно и без много нерви.Между другото мене ме устройва другите да карат със загасени фарове - така моята кола ще е още по-забележима и пътуването ми още по-безопасно.
Коментар