Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителното каране на къси светлини приключва на 01.03 :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

wwweb написа:
    Uneek написа:
    wwweb написа:
    Най-накрая се свърши! Беше ми омръзнало да пускам всеки път фаровете като потеглям ...
    Хмм колега Борат
    Здрасти Баце! ... Жик-Так!
    Ей пичове имах едни колеги от Благоевград само това повтаряха. Или сте големи фенове на Бацо Гацо или в македонско е станало поздрав
    Punto SX 1.1 55

Коментар

Я една бърза анкетка по въпроса: www.fiat-bg.org ! :D
      ex FIAT Stilo 1,9 JTD Dynamic 3 врати

Коментар

И аз бях против това задължение в началото, но сега съм убеден че е съвсем правилно да се кара точно през този период от годината на фарове!
        FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
        FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
        FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

Аз смятам да си карам по стария начин - на халогени през деня. Все пак един халоген е 54 лв., а нов фар е 130-140 лв.Сега пак ще се почне: "... ама той халогена заслепява. Ти луд ли си да караш на халогени. Плачеш за глоба и т.н.", но всеки сам си преценява и според мен е добре да си светят халогенните ми фарчета за мъгла, които едва мъждукат.

Коментар

Карай на халогени После да не изпищиш че някой КАТ-аджия се бил заял У закона си пише кога се кара на халогенки

Коментар

The_Wicker_Man написа:
              Карай на халогени После да не изпищиш че някой КАТ-аджия се бил заял У закона си пише кога се кара на халогенки
              Халогени през деня не може!Иначе-актче или почерпка :D А иначе по темата-смятам да си карам без фарове през деня, щом закона го позволява.Колата ми е сива, но не карам с 200 по встречной(мога само със 180 ), а и в града едва ли има толкова голямо значение.
              N.Y. State of Mind

Коментар

свърши се

Ей свърши се!!! :D Аз бях против задължаването! Както един колега по-горе беше споменал тук не е нито Норвегия , нито Швеция. Всеки да си кара така както иска и е въпрос на предпочитания. Аз карам жълта кола и ако някой не може да ме види, то той не трябва да е участник в движението! Въпреки всичко ми стана навик да включвам фаровете....но ако забравя поне няма да ме глобят
                Истината е някъде там!

Коментар

Доколкото виждам аргументите на "радващите" се са свързани с мързел, "все тая", "грехота" и т.н. Еййй...много им бъркаше в гърлото това ей....хабят се крушки, ми как...1 стинка да спестим - далавера е.А за човека дето като се връзва има чувството че се задушава - хм...препоръчвам психоаналитик, човек е добре да се отървава от подобни страхове.Точно па в този клуб да са против фаровете не го разбирам, хайде, другите дето забравят редовно и не пали после - добре, ама ние дето като изгасиш и всичко гасне що...незнам.Едно от нещата дето обезопасява движението е това, едно от малкото неща хубави дето се направиха. Не ме интересува с какъв стаж сте, какви сте майстори на геврека, и т.н. Не сте сами на пътя, разберете го.
                  Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

И аз ще продължа да си включвам фаровете,даже си мисля, че ще е по-добре да стане задължително целогодишно. Според мен има нужда-дори само защото, сутрин още по здрач някои не смятат за нужно да си пускат светлините,да не говорим когато има мъгла и снеговалеж и тогава колите наистина са трудно забележими.
                    Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Моето мнение го знаете - не се е променило! В долната тема ме се наложи да споря с целия форум, но си оставам на своето. Интересно ми е да видя статистиката от миналата година и с колко се е понижил %на ПТП от въвеждането на това задължение! Май-май миналата година беше пикова по отношение на жертвитеот доста време насам! Явно прословутите къси светлини не са спасили дори и един живот за съжаление... Но малоумните задължения продължават да се увеличават - стикери за газта, сега се пуска слух и за двапожарогасителя ..., а хората продължават да си казват: "Абе то като не помогне, поне няма да навреди"! Може и да е така, ама ни правят на маймуни и то с наше съгласие! http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...%E2%E5&start=0
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                        Моето мнение го знаете - не се е променило! В долната тема ме се наложи да споря с целия форум, но си оставам на своето. Интересно ми е да видя статистиката от миналата година и с колко се е понижил %на ПТП от въвеждането на това задължение! Май-май миналата година беше пикова по отношение на жертвитеот доста време насам! Явно прословутите къси светлини не са спасили дори и един живот за съжаление... Но малоумните задължения продължават да се увеличават - стикери за газта, сега се пуска слух и за двапожарогасителя ..., а хората продължават да си казват: "Абе то като не помогне, поне няма да навреди"! Може и да е така, ама ни правят на маймуни и то с наше съгласие! http://www.fiat-bg.org/forum/viewtop...%E2%E5&start=0
                        Именно! ... И прожектор да си сложа на предния капак това с нищо няма да промени карането на някой малоуминк. Преди от работата до вкъщи тамън на 3 места щяха да ме ударят щото не знаят дори да се оглеждат ... на равнозначни кръстовища като камикадзета движат ...

Коментар

Според мен тия дневни фарове в града си беше чиста изгъзица.Броя на пичовете, които караха на дълги, защото им е изгоряла крушка на късите беше умопомрачаващ, но никой не ги закачаше. А така си заслепяваха през деня, че да си е....Жертвите дори са повече и с тази акция, но както и да е.Иначе абсолютно задължително трябва да е движението на къси по междуградските пътища, но не и в града.

Коментар

Ок и аз ще продължавам да си карам Bravo-то на фарове, не за друго, а за да мога по-добре да виждам "дупките" по пътя Че изправянето на 17-ките ми излиза малко солено!!!

Коментар

Умовете, които ни управляват не успяха да разберат, че високият брой на жертвите по пътищата в БГ не се дължи на карането без фарове през деня, а на сложен комплекс от фактори, с който именно те трябва да се занимават, а именно:1.Лоши пътища и ненавременно опесъчени през зимата2.Жизненият ни стандарт е много нисък, затова караме стари коли,а и с гуми втора ръка, за разлика от западна и централна Европа.3.Всички знаем как се взимат изпитите за книжка и колко струват.Ама ония глупаци казват-не, трябва да светят крушките през деня.Това май не помогна, но ако се направи нещо по гореописаните от мен проблеми, мисля, че ще има ефект.
                              N.Y. State of Mind

Коментар

doofiat написа:
                                Иначе абсолютно задължително трябва да е движението на къси по междуградските пътища, но не и в града.
                                И с какво точно извънградските пътища се различават от градските? Според мене именно в града с всичките пешеходци, идиоти дето карат като на рали, изнервени водачи дето се опитват да се включат в натоварен булевард от някоя странична уличка и бързи смени на обстановката, фаровете са изключително полезни. По моя оценка, това че ме виждат по-отдалече и подсъзнателно ме смятат за по-близко отколкото съм в действителност, дава поне 1..2 секунди повече за да си карам спокойно и без много нерви.Между другото мене ме устройва другите да карат със загасени фарове - така моята кола ще е още по-забележима и пътуването ми още по-безопасно.
                                Fiat Ritmo 105TC
                                1600cc 105к.с.

Коментар

Working...
                                X