Цитирам чл. 70 (3) от Закона за движение по пътищата: (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.): Моторните превозни средства през периодите:1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.Текста 1. е малко тъп и двусмислен, какво ще рече "могат", много ясно че могат да карат на къси !? Но както и да е, важното е, че от 2-ри март не е задължително да караме на къси. Мен лично много ме дразнеше посред бял ден да карам на къси и се радвам, че с това се приключва чааак до 01.11
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Задължителното каране на къси светлини приключва на 01.03 :)
Collapse
X
-
Immortal написа:Аз пък никак не се радвам, защото сега идиотите със сиви, сливащи се с асфалта коли, каращи "с 200 по встречной" няма да се забелязват отдалеч.И преди, и сега, и в бъдеще ше продължа да си карам на фарове, все още нямам електромер на динамотоПосле да няма ...не те видях.
Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
Brava 1.4 12V SX
Коментар
-
bubachko
Аз да си призная, вече не помня кога за последно съм гасил ламбите.....още като съвсем начинаещ си прихванах няколко навика от инструктура и разни познати, и сега ми е някакво тегаво инак... Ако ще някои да се хили, ма късите през деня ще ми е недъгаво ако ме накарат ДА ГИ изключа, ако не сложа колан ми е някакси некомфортно, извинете за сравнението, ма като със широк панталон без гащи.... или пък мигач нощем по малките улички... даже никой да не гледа... и да няма....
Коментар
-
И аз никога не изключвам късите. А когато ми се случи да забравя да ги включа (примерно след ремонт) го забелязвам веднага на пътя - разни идиоти започват да ме засичат, пешеходците тръгват да пресичат на забрането точно пред мене, изскачат разни от страничните улички и др.под. - вие ги знаете де. В момента в който включа фаровете - всичко това изчезва или се подобрява значително. Пазя си нервите де.Fiat Ritmo 105TC
1600cc 105к.с.
Коментар
-
Re: Задължителното каране на къси светлини приключва на 01.0
snake написа:Цитирам чл. 70 (3) от Закона за движение по пътищата: (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.): Моторните превозни средства през периодите:1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.Текста 1. е малко тъп и двусмислен, какво ще рече "могат", много ясно че могат да карат на къси !? Но както и да е, важното е, че от 2-ри март не е задължително да караме на къси. Мен лично много ме дразнеше посред бял ден да карам на къси и се радвам, че с това се приключва чааак до 01.11
Коментар
-
Макар че аз пуснах темата, признавам, че по принцип не съм противник на карането на къси. Но защо трябва да е задължително, все пак не сме Финландия или Норвегия.При извънградско шофиране почти винаги включвам светлините, дори и през лятото. Причината за това е, че след 17 г. активна работа с компютри съм малко недоскив. Не винаги мога да преценя, най-вече при изпреварване, дали колата, която виждам в далечината срещу мен наистина кара срещу мен, или се отдалечава. Ако са включени светлините, всичко е ясно. Та затова на извънградско включвам светлините. Но в града ..., това си е гавра, повод катаджиите да те спират.В тази връзка да кажа и за колана - макар че съм дисциплиниран водач и почти никога не правя рисковани и опасни неща на пътя, никога не го слагам. В крайна сметка така мога да навредя само на себе си, никого не застрашавам, като съм без предпазен колан. В редките случаи, когато се препаша, ми се струва, че се задушавам.А да не споменавам, че и единствената катстрофа, за която имам известна вина, стана след лека разправия с жена ми да си сложа колана, тъй като се виждаха катаджии. И от това съвсем основателно се изнервих и ето на, блъснах каруцаTonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар