Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Задължителното каране на къси светлини приключва на 01.03 :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Задължителното каране на къси светлини приключва на 01.03 :)

Цитирам чл. 70 (3) от Закона за движение по пътищата: (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.): Моторните превозни средства през периодите:1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.Текста 1. е малко тъп и двусмислен, какво ще рече "могат", много ясно че могат да карат на къси !? Но както и да е, важното е, че от 2-ри март не е задължително да караме на къси. Мен лично много ме дразнеше посред бял ден да карам на къси и се радвам, че с това се приключва чааак до 01.11
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Аз пък никак не се радвам, защото сега идиотите със сиви, сливащи се с асфалта коли, каращи "с 200 по встречной" няма да се забелязват отдалеч.И преди, и сега, и в бъдеще ше продължа да си карам на фарове, все още нямам електромер на динамото После да няма ...не те видях.

Коментар

Immortal написа:
      Аз пък никак не се радвам, защото сега идиотите със сиви, сливащи се с асфалта коли, каращи "с 200 по встречной" няма да се забелязват отдалеч.И преди, и сега, и в бъдеще ше продължа да си карам на фарове, все още нямам електромер на динамото После да няма ...не те видях.
      И аз съм ЗА , това да продължаваме все така да си включваме светлините
      Да попиташ може да бъде моментен срам, но да не попиташ и да останеш невеж, е доживотен срам.
      Brava 1.4 12V SX

Коментар

Аз да си призная, вече не помня кога за последно съм гасил ламбите.....още като съвсем начинаещ си прихванах няколко навика от инструктура и разни познати, и сега ми е някакво тегаво инак... Ако ще някои да се хили, ма късите през деня ще ми е недъгаво ако ме накарат ДА ГИ изключа, ако не сложа колан ми е някакси некомфортно, извинете за сравнението, ма като със широк панталон без гащи.... или пък мигач нощем по малките улички... даже никой да не гледа... и да няма....

Коментар

И аз никога не изключвам късите. А когато ми се случи да забравя да ги включа (примерно след ремонт) го забелязвам веднага на пътя - разни идиоти започват да ме засичат, пешеходците тръгват да пресичат на забрането точно пред мене, изскачат разни от страничните улички и др.под. - вие ги знаете де. В момента в който включа фаровете - всичко това изчезва или се подобрява значително. Пазя си нервите де.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Аз също продължавам да си карам на фарове и една от причините е найстина че колата ми е сива и се слива с пътя, пък и откакто съм си изкарал книжката карам само с включени фарове.

Коментар

или на фарове или на халогенки след 1ви полза има и то голяма да те виждат спор няма
              Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
              Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
              Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Миналата есен бях голям противник на включването на фаровете, но пък после взе, че ми хареса. Смятам да си карам светещ
                Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
                Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Коментар

Re: Задължителното каране на къси светлини приключва на 01.0

snake написа:
                  Цитирам чл. 70 (3) от Закона за движение по пътищата: (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.): Моторните превозни средства през периодите:1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини;2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.Текста 1. е малко тъп и двусмислен, какво ще рече "могат", много ясно че могат да карат на къси !? Но както и да е, важното е, че от 2-ри март не е задължително да караме на къси. Мен лично много ме дразнеше посред бял ден да карам на къси и се радвам, че с това се приключва чааак до 01.11
                  Съгласен съм ,че през периоди с намалена видимост(сутрин,привечер,дъжд,мъгла и т.н.) е задължително да се кара на фарове. Но в ден като днешния, ясен и слънчев да караш на фарове е безсмислено.Достатъчно добре се виждат вс. цветове коли.Когато не се внимава и 10 фара да светят ,все тая.Как да разбереш например,че на "жигулки","москвичи" и темподобни ,дали фаровете светят или е отражение от рефлектора.

Коментар

Най-накрая се свърши! Беше ми омръзнало да пускам всеки път фаровете като потеглям ...

Коментар

Приключва , но не и за мен.Аз продължавам така.
                      Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                      Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                      Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                      BMW X3 3.0D Aut

Коментар

wwweb написа:
                        Най-накрая се свърши! Беше ми омръзнало да пускам всеки път фаровете като потеглям ...
                        Хмм колега Борат Добре че се свършва с това. Аз не съм против карането на фарове, ама е гадно някой път забравиш и да ти пишат акт заради тази глупост...

Коментар

:D Абе и аз ще си карам със запалени светлини,ама кога е по мрачно времето БИВА,а когато е "ярко слънце" направо ме е яд да ги включа!
                          FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
                          FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Uneek написа:
                            wwweb написа:
                            Хмм колега Борат
                            Здрасти Баце! ... Жик-Так!

Коментар

Макар че аз пуснах темата, признавам, че по принцип не съм противник на карането на къси. Но защо трябва да е задължително, все пак не сме Финландия или Норвегия.При извънградско шофиране почти винаги включвам светлините, дори и през лятото. Причината за това е, че след 17 г. активна работа с компютри съм малко недоскив. Не винаги мога да преценя, най-вече при изпреварване, дали колата, която виждам в далечината срещу мен наистина кара срещу мен, или се отдалечава. Ако са включени светлините, всичко е ясно. Та затова на извънградско включвам светлините. Но в града ..., това си е гавра, повод катаджиите да те спират.В тази връзка да кажа и за колана - макар че съм дисциплиниран водач и почти никога не правя рисковани и опасни неща на пътя, никога не го слагам. В крайна сметка така мога да навредя само на себе си, никого не застрашавам, като съм без предпазен колан. В редките случаи, когато се препаша, ми се струва, че се задушавам.А да не споменавам, че и единствената катстрофа, за която имам известна вина, стана след лека разправия с жена ми да си сложа колана, тъй като се виждаха катаджии. И от това съвсем основателно се изнервих и ето на, блъснах каруца
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Working...
                              X