Колеги, доста време мисла да пусна тази тема, ма вече ще я бъде....Става дума за това, че в началото на Декмври преместих местообиталището от София във Варна. От самото начало, а и от преден път, когато съм бил във Варна (няколко дена престой преди Копринка) ми прави впечатление отношението на голяма част от пешеходците а и голяма част от шофьрите към движението по пътищата... За какво става дума? Доста масово не се спазват червени сфетофари от пешеходците, всеки си търчи по булевардите кои накъде му скимне и когато му изнася, а доста от булевардите тук не са малки... Другуто е поведението на някои, не голяма част от шофьрите, ма и не много малка. Прехминаване от лента в лента без мигач, при което като му свирнеш и обърнеш внимание даже може да ти се поскара, що дигаш врява (личен опит
), доста често минаване на "бледо розово" а и доста хора без запалени светлини денем... Да не говорим за желанието да се спечелят онези 2 метра преди сфетофар, и се бута безмислено...Не че искам да кажа нещо обидно, но затова и изчаквах толкова време и си зяпах... Не че в София го няма, ма няма такава масовост на тези неща, а за толкова години там, надали не съм забелязал, след като това тука ми прави впечатление само за няколко месеца...Споделете, как е по другите градове. Приканвам ВСИЧКИ за максимална внимателност и съвестност... Все пак нещата се оправят, когато всеки прави нещата както трябва и сам да се контролира да става така, а не да гледа да ебне системата с някои незначителни неща, с оправданието че бърза за някъде...П.С.: Извинявам се ако обиждам някой с това си мнение и този пост

Коментар