Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

"Без бакшиши"

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

"Без бакшиши"

http://dzver.com/razni/notaxi.jpghtt....hit.bg/Ако намирате тази инициатива за подходящ отговор на безобразията, които таксиметровите щофьори си позволяват ежедневно, моля разпространете идеята и към своите приятели. Както се вижда, аз подкрепям с две ръце
    Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
    Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

Подкрепям напълно. Даже заради това заминавам на рейс след 2 дена и ще се върна средата на лятото.
    Настоящата - Ford Focus ST
    Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
    Франкенщайн - R.I.P.
    Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ

Коментар

Точно влезнах във форума за да споделя възмущението си от тези хора, но ето вече има тема!!!Много хора не разбраха за какво точно бе протеста в Петък!Един от тях съм и аз, имаше ли нещо общо блокирането на целия град с нещастието на загиналия човек или нещата отново бяха изопачени с цел лична облага Нагли са до мозъка на костите си!!!Като клиенти: Купете си нови, просторни автомобили с достатъчно голям багажник. Не искаме да се возим в тесните ви, стари колички повече!Поддържайте автомобилите си чисти. Таксито е луксозен обществен транспорт и като такъв ни го предлагайте!Не карайте с отворени прозорци, когато имате клиент. Не желаем да се продухваме докато карате със свален прозорец при 100 км/час!Не пушете в автомобилите си, дори когато нямате клиент. И не си яжте дюнера там. Не ни е приятно да миришем на пор, когато напускаме таксито ви!Не надписвайте сметките ни и не ни мамете с километрите. Няма как с една и съща компания, един и същ маршрут в един и същ ден да има разлика от 3 лв, това е измама!Винаги имайте ресто за връщане. Не ни карайте да се чувстваме задължени да даваме бакшиш. Особено, когато НЕ сме доволни от услугата!Отваряйте си багажника лично с ръка, когато клиента има багаж и помагайте при слагането и при свалянето му. Изкарайте си бакшиша по някакъв начин!Когато сте на поръчка, идвайте с точност до 10 мин. Както вие се изнервяте да ни чакате, така и ние. Някои от нас са изпускали полета си заради вашата неточност!Не ни разпитвайте за друго, освен за маршрута, освен ако ние не ви заговорим. В крайна сметка вие сте само шофьори, не сте ни приятели!Като участници в движението: Престанате да спирате, където си пожелате. Писна ни да ви заобикаляме и да се съобразяваме с вас!Не спирайте внезапно без подаден мигач. И ако може въобще не спирайте внезапно. Мислете за тези зад вас!Не карайте агресивно, създавайки опасност за пешеходци и други автомобили. Знаем, че бързате да изкарате пари, но ние пък искаме да останем живи!Не карайте като охлюви, когато се оглеждате за клиенти!И като цяло да съблюдавайте Правилника за движение по пътищата!
      FIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
      FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
      FIAT Stilo 1.2 16V LPG

Коментар

А какви бакшиши това е смешно,нека не говоря в множествено число за всички но има таксиджии които ще ти одерат кожичката,помня преди няколко години ми се наложи да ползвам такси бях с много багаж насочвайки се към студентски и нали нормално да се попазарим още не съм се качил и го питам нали за колко ще ме закараш(това става на плиска) ,той вика ами 2 3 лева излиза принципно на апарата и си викам супер и го приканвам да отвори багажника и минавайки покрай табелката на която пише таксите,забелязвам 2,49 на километър,което значи че до студентски няма да ми излезе 2 3 ,а поне 20,и го попитах колко е на километър ,той ми вика там пише :P :P ами не се качих естествено и си хванах друго такси което ме закара за 3,50.
        Fiat Marea 1.9 JTD 105hp Weekend
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115hp
        I am in love with my cars

Коментар

Много е кофти когато на гърба на чуждото нещастие така наречените "бакшиши" се стремят да извлекат финансови облаги и да прехвърлят задълженията на фирмите за таксита на държавата. Какво би станало ако след убийството на полицай служителите на реда обявят стачка?? Изобщо това е манталитета на българския таксиджия.
          BRAVA 1,4 12V
          Nissan Navara

Коментар

Re: "Без бакшиши"

Sko написа:
            http://dzver.com/razni/notaxi.jpghttp://bezbakshish.hit.bg/http://eu-taxi.hit.bg/Ако намирате тази инициатива за подходящ отговор на безобразията, които таксиметровите щофьори си позволяват ежедневно, моля разпространете идеята и към своите приятели. Както се вижда, аз подкрепям с две ръце
            Напълно подкрепям инициативата!!!Много волности се прилагат от тяхна страна,(изброени в 3-я линк)и много ще ми е чудно ако таксиметров шофьор не се обади на "колегите си",дали ще се "ежи" така както когато са много,щото те тогава са много силни... И пиша:"колегите си" в кавички щото се видя как някои блокират пътища,а други изкарваха пари за сметка на първите!
            FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
            FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Аз съм за тази инициатива!!!
              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Честно казано, не искам да поставям всички под общ знаменател.С тази инициатива покрай сухото ще изгори и суровото. Има "бакшиши", които заслужават да не им дава нищо (като ти тресне една сметка от 20 лева за 3 км, как да му платиш,а?), а други са много съвестни и те возят спокойно и без да се правят на шашави, че не знаели пътя или пък "от къде да мина, че да те прецакам повече".Не знам пред дилема съм, защото аз съм за справедливостта, а не за отмъщението. Нека сме живи и здрави, а друго един ден само ще си дойде така, както сами сме си го направили.

Коментар

Това е добра идея да им се покаже, че не са толкова велики за колкото се мислят. За съжаление по-голяма част от тях на някакви с досиета, присъди, карат и пият /работил съм на бензиностанция и съм ги виждал/, търгуват с наркотици - разбирай дилъри които карат стоката на място което искаш /и това съм го виждъл с очите си/ и други подобни. Разбира се има и свесни хора сред тях които го отнасят заради това че са избрали тази професия. Надявам се да не ми се наложи в този период да ползвам услугите им. И без това за последните 3 месеца съм ги ползвал 1-2 пъти.
                  Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
                  Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
                  Совалката средно на LPG
                  Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Коментар

Убиха човек , а исканията им бяха да не слагат колан . Мисля , че коментара е излишен .
                    Слагайте си коланите

Коментар

Абсолютно съм съгласен с вас. И не ми казвайте ’има и свестни’, защото такива не оцеляват в тоя бизнес. И да има - единици са. Който иска да спорим да направи първо експеримент. Тръгва след първото срещнато такси. На бас че в първите 500 метра прави нарушение. След това тръгвате след друго такси. Пак на бас че следва нарушение в първите 500 метра. И така може 20-30 да последвате докато намерите такъв дето не застрашава живота на околните.Мен в събота ме засече отдясно една такава гадина и слава на Бога че набих спирачки и нямаше никой отзад а гадния жълтур без мигач се пристрои 3 ленти без мигач ей така, все едно е сам на пътя.Драконовски мерки трябват за тях, а не облекчения. Те трябва да са пример за това как се кара. Много съм мислил отде народа се научи да кара толкова самоубийствено и покрай некадърни инструктори, подкупни ченгета , слагам и таксиджиите. Те първи почнаха да спират дето си щат да си пазарят вестник и цигари. Те почнаха първи да се пристрояват както си щат. Мога да изброявам до безкрай. А тази гавра на гърба на убития си колега да имат финансови претенции - просто не е за коментар.Ако ги пуснат да минават от дето минава обществения транспорт ще стане страшно. Просто усещам как бакшиша дърпа по BUS лентата и внезапно се пристроява за ляв завой.Много мразя разни гилдии да изнагляват. Същото е и с докторите, имат безумни претенции а забравят кой е платил учението им. Но това е друга тема.
                      Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Много яка статийка. Евала!!http://dnes.bg/article.php?id=32931

Търся Фиат Мареа

Коментар

[/......Много мразя разни гилдии да изнагляват. Същото е и с докторите, имат безумни претенции а забравят кой е платил учението им. Но това е друга тема/.......................Вероятно техните майки и бащи.Не твойте,не и ти.В днешният в-к Труд има статия от Д.Драганов-прочети я.Характерно за слаборазвитите народи е,че не си уважават интелигенцията.Без значение дали доктори,учители,инженери или други неработещи в материалната сфера.Хайде със здраве,че се отклонихме от темата.Когато докторите или учителите блокират центъра на столицата,тогава ще приема,че са престъпили правата си и са нагли.
                          FIAT PUNTO GT1 Kyron 2000xdi nisan serena 1.6

Коментар

Stoyo написа:
                            Точно влезнах във форума за да споделя възмущението си от тези хора, но ето вече има тема!!!Много хора не разбраха за какво точно бе протеста в Петък!Един от тях съм и аз, имаше ли нещо общо блокирането на целия град с нещастието на загиналия човек или нещата отново бяха изопачени с цел лична облага Нагли са до мозъка на костите си!!!Като клиенти: Купете си нови, просторни автомобили с достатъчно голям багажник. Не искаме да се возим в тесните ви, стари колички повече!Поддържайте автомобилите си чисти. Таксито е луксозен обществен транспорт и като такъв ни го предлагайте!Не карайте с отворени прозорци, когато имате клиент. Не желаем да се продухваме докато карате със свален прозорец при 100 км/час!Не пушете в автомобилите си, дори когато нямате клиент. И не си яжте дюнера там. Не ни е приятно да миришем на пор, когато напускаме таксито ви!Не надписвайте сметките ни и не ни мамете с километрите. Няма как с една и съща компания, един и същ маршрут в един и същ ден да има разлика от 3 лв, това е измама!Винаги имайте ресто за връщане. Не ни карайте да се чувстваме задължени да даваме бакшиш. Особено, когато НЕ сме доволни от услугата!Отваряйте си багажника лично с ръка, когато клиента има багаж и помагайте при слагането и при свалянето му. Изкарайте си бакшиша по някакъв начин!Когато сте на поръчка, идвайте с точност до 10 мин. Както вие се изнервяте да ни чакате, така и ние. Някои от нас са изпускали полета си заради вашата неточност!Не ни разпитвайте за друго, освен за маршрута, освен ако ние не ви заговорим. В крайна сметка вие сте само шофьори, не сте ни приятели!Като участници в движението: Престанате да спирате, където си пожелате. Писна ни да ви заобикаляме и да се съобразяваме с вас!Не спирайте внезапно без подаден мигач. И ако може въобще не спирайте внезапно. Мислете за тези зад вас!Не карайте агресивно, създавайки опасност за пешеходци и други автомобили. Знаем, че бързате да изкарате пари, но ние пък искаме да останем живи!Не карайте като охлюви, когато се оглеждате за клиенти!И като цяло да съблюдавайте Правилника за движение по пътищата!
                            евала Стойо. мед ми капе на куросана
                            UNO 1.0 FIRE & TIPO 1.4 I.E

Коментар

tinalex написа:
                              [/......Много мразя разни гилдии да изнагляват. Същото е и с докторите, имат безумни претенции а забравят кой е платил учението им. Но това е друга тема/.......................Вероятно техните майки и бащи.Не твойте,не и ти.В днешният в-к Труд има статия от Д.Драганов-прочети я.Характерно за слаборазвитите народи е,че не си уважават интелигенцията.Без значение дали доктори,учители,инженери или други неработещи в материалната сфера.Хайде със здраве,че се отклонихме от темата.Когато докторите или учителите блокират центъра на столицата,тогава ще приема,че са престъпили правата си и са нагли.
                              Да, понеже не са нагли ме гонеха по коридорите на болницата да ми искат няколстотин лева за доктора дето оперира майка ми, нали, аз отивах да изпуша цигара те се уплашиха да не избягам и да не платя. Айде не ми отваряй устата. В щатите докторите вземат заем за да се изучат и после го плащат поне 10 години, тука наготово вземат кетапа. А претенциите са им до небето.А сега след като и аз казах какво мисля може вече да ’хайде със здраве...’ и т.н.
                              Пунто SX 55 '95 Метан

Коментар

Working...
                              X