eraserius написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Аквапланинг! ВНИМАВАЙТЕ!
Collapse
X
-
Frontera Sport, X20SE март 1998
-
tomazo написа:добра инвестиция в хубави гуми и си перкаш с 200 даже на мокро ,проблеми ниентесправка toyo T1 215/45/16 ,даже на мокро са по-добри от колкото на сухо
,само да не караш зад мене !p.s.купувайте си хубави гуми ,или карайте бавно
,въпрос на избор !
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И една лоша новина от днес.Причината е точно аквапланинг.http://news.burgas24.bg/128111.html
Коментар
-
Според мен е хубаво от време на време човек да попада в такива ситоации,лека нестабилност,аквапланинг,разкалян асфалт,хлъзгав асфалт било то от сняг,лед или кал!Разбира колко са му възможностите на него самия и на колата с която кара,за да си прави сметка и да не се самозабравя зад волана!Поздрави. ПП:Аз съм имал неприятен случай с разлято масло на асфалта в натоварено кръстовище,карах с 20км. и не можах да спра 10метра, добре че в тоя момент нямаше коли,направо късмет изкарах!Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet
Коментар
-
sasho_izgrev написа:Хмм с моя скромен опит,и след като прочетох цялата тема никой никаде не спомена за налягането на въздуха в гумите,чел съм статий точно за аквапланинга и там беше обърнато голямо вниманйе точно на товаPanda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
-
jenshen73 написа:tomazo написа:добра инвестиция в хубави гуми и си перкаш с 200 даже на мокро ,проблеми ниентесправка toyo T1 215/45/16 ,даже на мокро са по-добри от колкото на сухо
,само да не караш зад мене !p.s.купувайте си хубави гуми ,или карайте бавно
,въпрос на избор !
на магистралата ли ????колега принципно ако влезеш в локва 20 см с 80 кмч аквапланинга ще ти е последната грижа
фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Ако искаш на следващият порой да ти щракна няколко снимки на магистралата Варна-Девня, а ти само по тях да ми кажеш колко санта са локвите, а??? Защо си мислиш, че край Варна магистралите са кът, а и локвите по тях??? Да с 80км не е аквапланинг, а е удар ... правилно. Аквапланинг се получава при висока скорост по каквато и да е мокра настилка... Някои гуми просто се справят маааалко по-добре от други, това е...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Според мен, Владим, стажът на шофьора трябва да зависи не от времето, а от навъртяните километри зад волана. Имаше една тема миналата зима, в която обсъждахме къде човек може да си направи тренировки без последствия. Т.е. отидете някъде на широко, дръпнете една-две ръчни, засилете се и навийте рязко волана, просто за да видите в различни ситуации как се държи автомобилът ви на пътя. Не чакайте последния момент да ви се случи, когато около вас има и други, които могат да пострадат... Всяка зима с мои приятели избираме място, на което спокойно може да се повъртим на лед/сняг/мокро, за да преценим възможностите си - нашите и на автомобила и да потренираме при евентуално неочаквано поднасяне, често извън София... Коли със задно и предно предаване реагират по различен начин, по различен начин се овладяват и т.н. Това го знаете, но е хубаво, когато види пред вас или до вас някой да прави разни акробатични маневри да имате едно наум какво може да очаквате от неговия автомобил. Аз съм с чисто нови гуми и на лед нищо не може да те спаси, както каза един колега по-горе...www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар