Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Аквапланинг! ВНИМАВАЙТЕ!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

добра инвестиция в хубави гуми и си перкаш с 200 даже на мокро ,проблеми ниенте справка toyo T1 215/45/16 ,даже на мокро са по-добри от колкото на сухо ,само да не караш зад мене !p.s.купувайте си хубави гуми ,или карайте бавно ,въпрос на избор !
    фиатче Браво 2.0

Коментар

Спомням си мнооого отдавна май в списание "Паралели" имаше една поредица "Съветите на Ники Лауда". Беше много готина и с много практични съвети. За ефекта "аквапланинг" мисля, че решение нямаше, а имаше съвет: през локва се кара с ниска скорост. Това е положението
      Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

наскоро се возих при един приятел и към 90 км/ч мина през една локва само с десните гуми, колата поднесе надясно около метър, но той изправи и продължи да ускорява (а отпред се виждаха още много локви)... тогава бях прочел малко за аквапланинга и направо му се развиках в първия момент... когато намали на 50 км/ч му обясних за какво става въпрос...

Коментар

ми хубави летни гуми е лекарството :D моите имат повече канали за вода отколкото грайфер
          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
          Fiat Bravo'97 1,6 16v
          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Те хубавите летни гуми бая пари струват-120лв едни мишленки бах гумата.Иначе взех да се замислям за едни регенерат да си взема, Малатеста, струват 45лв., шарката е същата като на Мишлен Пилот Спорт, ма ще видим...
            N.Y. State of Mind

Коментар

Има едни книжки по бензиностанциите на Еко, със съвети към шофьорите и в тях Крум Дончев също съветва да се натиска съединител при аквапланинг.

Коментар

tomazo написа:
                добра инвестиция в хубави гуми и си перкаш с 200 даже на мокро ,проблеми ниенте справка toyo T1 215/45/16 ,даже на мокро са по-добри от колкото на сухо ,само да не караш зад мене !p.s.купувайте си хубави гуми ,или карайте бавно ,въпрос на избор !
                Не съм съгласен с това твърдение, колега! Опитай да влезеш с 200 в локва дълбока една педя. Говоря не за локва колкото парцал, а по-големичка.
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

sachma написа:
                  Те хубавите летни гуми бая пари струват-120лв едни мишленки бах гумата.Иначе взех да се замислям за едни регенерат да си взема, Малатеста, струват 45лв., шарката е същата като на Мишлен Пилот Спорт, ма ще видим...
                  Не са лоши гуми,колега.Аз съм с такива и съм доволен.На мокро спират добре,а и колата май вози по-меко от старите Мишелинки.Но за лятото...не знам.Все пак са регенерат.

Коментар

Возих се в такси преди около 2 години. Място на действието - на Сливница кръстовището, където може да се качиш за моста Чавдар. Таксиджията има няма 20на години кара бясно с някакаква рикша май Дайхатсу. Вали силно и е мокро. Колите в дясната лента поради висока скорост или дълбоки локви или и двете вдигат вълна, пелена от вода пред нас. В следващия момент от нищото изкочиха едни стопове. Таксиджията само успя да каже Леле... и да вдигне ръце инстиктивно пред лицето си. Добре, че бях на задната седалка. Цапнах се в облегалката за глава на седалката до шофьора. Като е мокро трябва внимателно, особено и като няма видимост съвсем...

Коментар

Vladim написа:
                      tomazo написа:
                      Не съм съгласен с това твърдение, колега! Опитай да влезеш с 200 в локва дълбока една педя. Говоря не за локва колкото парцал, а по-големичка.
                      И аз много много не съм съгласен с твърдението на Tomazo.Наи сигурно си е по малката скорост!На мен какво ми се случи:със 110км влизам в голяма локва която преди това не виждах,това става в 5:30 сутринта на път за работата,с хубави гуми съм,и..предницата-наляво,задницата-надясно..добре че свърши локвата а и нямаше жива кола! Изпуших 3 цигари за 15минути!!!
                      FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
                      FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

Vladim написа:
                        tomazo написа:
                        е да да ,ти съвсем го изкриви ! по магистралата няма локви по педя при локви около и над педя имам едно златно правило, се кара с 20 даже(че и по малко) имам пресен спомен как бмв-то смукна вода през възд.филтър и му се мамата !
                        фиатче Браво 2.0

Коментар

sachma написа:
                          без да те отчайвам ама хубави гуми под 250 лева (НОВИ) няма !2-ра употреба гуми вече не са ГУМИ ,ако ще каквато марка да е !
                          фиатче Браво 2.0

Коментар

spas4o написа:
                            sachma написа:
                            Не са лоши гуми,колега.Аз съм с такива и съм доволен.На мокро спират добре,а и колата май вози по-меко от старите Мишелинки.Но за лятото...не знам.Все пак са регенерат.
                            Ти с кой точно модел караш?
                            N.Y. State of Mind

Коментар

tomazo написа:
                              е да да ,ти съвсем го изкриви ! по магистралата няма локви по педя при локви около и над педя имам едно златно правило, се кара с 20 даже(че и по малко) имам пресен спомен как бмв-то смукна вода през възд.филтър и му се мамата !
                              OK, да не спорим за глупости. С очите съм виждал по магистралата локви хайде да не са една педя, но половин със сигурност! Сам съм влизал в подобни локви и знам за, какво иде реч. Хубавите гуми няма да направят така, че колата ти да прелети над локвата. Ще се врежат във водното съпротивление с цялата си тежест! От това следва рязко намаляване на скоростта, а не рядко и поднасяне. Виждал съм няколко катастрофи заради локви по пътя Перник-Радомир където се образуват сериозни езерца-чудни предизвикателства за перничани пословични със своите шофьорски умения.
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Аквапланингът е много подобен като заледен (на стъкло) участък.Аз веднъж съм изпадал в такава ситуация и тогава само задните гуми (бяха отвратителна марка, макар и летни) ми поднесоха. Преднита не мръднаха (Вредщайн Т-Трак). Какво направих, когато усетих задницата ми да тръгва на едната страна - натиснах газта и колата се изправи. Скороста, с която карах бе 120км/ч (малоумна работа, ама ... ). Беше лято, около 35 градуса и плющеше страхотен дъжд.Аз си мисля, че също с 50км/ч няма да се получи аквапланинг Трябва да е висока скороста и да има локвата дълбочина С 50км/ч най-много да си намокриш ауспуха И трябва гумите да са ти скапани
                                http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                                Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                                FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                                FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Working...
                                X