Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Отново за течността за чистачки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Отново за течността за чистачки

http://standartnews.com/bg/article.p...177593Лоша работа! До кога ще се продават такива боклуци на пазара!
    Истината е някъде там!

Няма оправия! Сигурно е на някоя голяма мутра, или депутат този завод, който бълва боклуци!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ето цитат от същата статия: "Не можем да кажем доколко тези пет препарата са вредни за потребителите, защото изследвахме единствено наличието на метанол, а не количеството на метиловия спирт в тях", коментираха от лабораторията, изследвала пробите. Експертите допускат, че при наличните в случая пропорции метиловият спирт не би могъл да предизвика здравни проблеми. Те обаче са категорични, че метанолът не е препоръчителен". Аман от поръчкова журналистика. Оплюват се здраво нарочените марки, вметва се, че може би, всъщност и да не са вредни, а малко по - надолу се посочват и "правилните" марки, които облъченият читател видите ли Трябва да си купува!
      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
      Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Аз ей затова не си купувам, ами сам си правя една бълвоч, през зимата слагам и малко ЕТИЛОВ спирт и смея да кажа, че я правя добре.Даже за патент си мисля вече А и 3.50 за литър течност готова за употреба-екскюз ми.
        N.Y. State of Mind

Коментар

Вече е обсъждана темата. Лично моето мнение е, че горната връзка е платена статия с чисто комерсиална цел - убиване на конкуренцията. Отностно метиловият алкохол в битовата химия - проблема е главно в това да не се пие. Все си мисля, че течността за чистачки просто не влиза в категорията "битова химия". А ако трябва да се забраняват вредните вещества използвани в автомобилите, трябва да забранят и моторното масло - то е умерено канцерогенно, както и бензина и дизеловото гориво - отровни са и са силно взривоопасни. Акумулаторите съдържат олово и сярна киселина. Всички антифризи са базирани на "забранения" етиленгликол който е отровен и при това се абсорбира през кожата - също като метиловия алкохол.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Напълно е възможно статията да е с цел убиване на конкуренцията.Все пак медиите имат доста голямо влияние.Но антифриза не навлиза директно в купето на колата и оттам не влияе така на водача и пътниците.Докато при течността на чистачки винаги като пръснеш и те "лъхва" било то ако е ароматизирана някаква, или повечтко "спиртосана" Естествено вредния ефект едва ли е чак толкова голям, да не кажем че е много близък до нула.А за факта, че маслото е канцерогенно колегата е абсолютно прав, ма кой ще го забрани?
            N.Y. State of Mind

Коментар

Working...
            X