След като се повдигна въпроса за италианските мотори, дали удрят клапани или не - се сетиш за това компетентно мнение, казано преди десетина години: Мотори, се конструират в света на три места: САЩ, Англия и........ ИТАЛИЯ !!! - Диетер Кьонинг - велик немски конструктор и производител на двигатели! След като чух това със собствените си уши , след едно състезание в Германия, много пъти съм анализирал думите му - защо наистина точно там? Защо например не Япония, Франция .... , Германия ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Мотори, се конструират в света на три места!
Collapse
X
-
Sko написа:Мисля ли мисля за английски автомобил, и все се сещам за Форд и Фолксваген Сериозно, има ли някакво обяснение на тези думи, т.е. защо се изключват японците, пък и французите?SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
sachma написа:Sko написа:Мисля ли мисля за английски автомобил, и все се сещам за Форд и ФолксвагенНастоящата - Ford Focus ST
Бившата - Bravo GT - мъничко, черничко, тук - там стъпва ...
Франкенщайн - R.I.P.
Fiat Ducato Heku Wohnmobill 530 '87 - НАБОРЪТ
Коментар
-
DEYAN IYI написа:Японците отдавна не копират. Имат достатъчно акъл и ресурси да водят хорото, не само в автомобилостроенето Но наистина интересно съждениеSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Nino написа:DEYAN IYI написа:Японците отдавна не копират. Имат достатъчно акъл и ресурси да водят хорото, не само в автомобилостроенето Но наистина интересно съждение
Коментар
-
Sko написа:Мисля ли мисля за английски автомобил, и все се сещам за Форд и Фолксваген quote]TVR, Austin Martin(не знам дали всички модели)
Коментар
-
sachma написа:Sko написа:Мисля ли мисля за английски автомобил, и все се сещам за Форд и Фолксваген quote]TVR, Austin Martin(не знам дали всички модели)
Коментар
-
hit-ko написа:morg написа:sachma написа:Sko написа:Мисля ли мисля за английски автомобил, и все се сещам за Форд и Фолксваген quote]TVR, Austin Martin(не знам дали всички модели)
Коментар
-
Не мисля че може да се обобщава по този начин, освен ако не се вземе някаква статистика... Просто в отделните периоди от развитието си всяка от тези велики държави е дарила света с някой гений, на който му е хрумнало едно или друго нещо...И ако се замислите - какви са предпоставките за да бъде измислено нещо? Ами много свободно време, пари и маааалко шанс... защото ако човек е захлупен от ежедневните си проблеми как да купи вечеря за да нахрани довечера семейството си или от къде да вземе пари за да поправи теча в банята заради, който се миеш в леген или как да се стоплиш вечер докато заспиваш освен със секс = на деца = на още повече проблеми за решаване. Така че какъв е извода - ако една държава е богата и все повече нейни граждани могат да си позволят да не мислят за ежедневни глупости... все някой от тях ще е мааааалко по-умен за да се сети за нещо, което другите не са успяли. Именно затова мисля, че не е въпроса в това Япония или Германия или Америка или Англия еди какво си, а коя държава в кой момент е била в социално отношение по-развита, могла е да предостави по-добро образование на повече хора, съответно от там повече научни достижения.Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар