Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

SELENIA

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

SELENIA

Вижте бре пичове, из другите форуми повече уважават SELENIA от нас!!! Това е майтап разбира се, но анкетата е истинска!!!! http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?t=8143
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Re: SELENIA

Nino написа:
    Вижте бре пичове, из другите форуми повече уважават SELENIA от нас!!! Това е майтап разбира се, но анкетата е истинска!!!! http://www.citroen-bg.net/forum/viewtopic.php?t=8143
    Ситроен и селения!?! Дали да не пуснем и тук същата анкета?...не съм сигурен за резултата
    Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Nino написа:
      Това не занам как си го изровил, но е показателно! Аз поддържам рали тим с масло - и на двете им коли пише Приста ойл, а си карат със Селения 20К !!!

Коментар

Аз вчера пак заложих на Селения Голд. Въпреки, че се колебаех между него и Валволин макс лайф.
        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          Аз вчера пак заложих на Селения Голд. Въпреки, че се колебаех между него и Валволин макс лайф.
          Бил съм и с двете, наистина са добри-лесно запалване през зимата и по-малко износване на двигателя.
          N.Y. State of Mind

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Опела си го карах 5 години с "Валволин макс лайф" и бях много доволен. Мислех да слагам такова и на фиата, но майстора авторитетно каза: италианските коли обичат Selenia gold sinthetic. И аз му се доверих Да използвам темата за едно въпросче, на което срещам различни отговори. Знае се, че за повечето масла е валидно, че на около 10 000 км маслото трябва да се смени. Обаче в НЯКОИ сервизи за масла казват: но не повече от 1 година ...Аз пък 10 000 км. ги правя средно за година и половина и си сменям маслото тогава. Какво е вашето мнение по въпроса ?
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

За Селениа Голд-15 000 км. за инжекциони и многоклапанови и 20 000 за обикновени двигатели.
              N.Y. State of Mind

Коментар

snake написа:
                Да използвам темата за едно въпросче, на което срещам различни отговори. Знае се, че за повечето масла е валидно, че на около 10 000 км маслото трябва да се смени. Обаче в НЯКОИ сервизи за масла казват: но не повече от 1 година ...Аз пък 10 000 км. ги правя средно за година и половина и си сменям маслото тогава. Какво е вашето мнение по въпроса ?
                Не правиш добре според мен! Ако караш всеки ден Пазарджик-Велинград-Пазарджик, сменяй го и на 20 000км. Но при нашия режим на каране, къси разстояния, многократни стартирания, спиране-тръгване, 10 000км и 1.5год са много за дадено масло.Такситата защо изкарват по толкова много километри пробег, защото практически двигателите не им изстиват.Също запрашеността на околната среда и смяната на въздушния филтър оказва влияние на маслото в експлоатация.И моите обувки за една седмица в Италия и Швейцария не се замърсиха, но тук в България ги лъскам почти всеки ден! Някой да е видял водоноска/пръскачка/ в последно време в големите градове?! Така, че ако човек мисли по-дълго време да кара даден автомобил, нормалната смяна на масло е един път на 6 месеца /зима, лято/ и под 10 000 км, ако колата се кара ПРЕДИМНО В ГРАДА!!!Ако всеки ден, или почти всеки ден изминаваш 50-100 км извънградско, сменяй и на 15 000км.Това е моето мнение, което разбира се никого не задължава.
                SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino написа:
                  Не правиш добре според мен! Ако караш всеки ден Пазарджик-Велинград-Пазарджик, сменяй го и на 20 000км. Но при нашия режим на каране, къси разстояния, многократни стартирания, спиране-тръгване, 10 000км и 1.5год са много за дадено масло.Такситата защо изкарват по толкова много километри пробег, защото практически двигателите не им изстиват.Също запрашеността на околната среда и смяната на въздушния филтър оказва влияние на маслото в експлоатация.И моите обувки за една седмица в Италия и Швейцария не се замърсиха, но тук в България ги лъскам почти всеки ден! Някой да е видял водоноска/пръскачка/ в последно време в големите градове?! Така, че ако човек мисли по-дълго време да кара даден автомобил, нормалната смяна на масло е един път на 6 месеца /зима, лято/ и под 10 000 км, ако колата се кара ПРЕДИМНО В ГРАДА!!!Ако всеки ден, или почти всеки ден изминаваш 50-100 км извънградско, сменяй и на 15 000км.Това е моето мнение, което разбира се никого не задължава.
                  Аз точно мнения събирам А иначе трябва да ти кажа, че колата рядко я карам в Пазарджик, само когато ми трябва да превозя нещо обемисто, тежко, или някъде да закарам децата. Градът е малък и просто не виждам смисъл да я изкарвам от гаража щом ми скимне. А и не ми е приятно да карам в блъсканицата. Шофирам предимно извън града.

Коментар

Nino написа:
                    Аз съм много приятно съм изненадан от колегите от Ситроен.Сега може да ме намразите, но определено Ситроен си ми е на сърце, а от маслата, Селенията я уважавам много. Комбинацията между двете "С" много ме радва.Аз съм казал Ситроен С5 с комърейл двигател ми е любимец. П.С. Преди няколко седмици като си говорихме с колегата rustson, че ако се стигне до смяна на марката някога, поради по-добра оферта, една от причините да не я приемем ще е форума на Фиат - много човечни хора сте колеги. Като сме гледали по другите форуми, отношенията по между съфорумците не е същото както тук - по-лошо е тяхното.

Коментар

doofiat написа:
                      П.С. Преди няколко седмици като си говорихме с колегата rustson, че ако се стигне до смяна на марката някога, поради по-добра оферта, една от причините да не я приемем ще е форума на Фиат - много човечни хора сте колеги...
                      Много си прав. Повечето от редовните участници във Фиат-форума са учудващо толерантни. Казвам "учудващо", защото за съжаление е правило, чувствайки се защитен от своята анонимност, човек да пише всевъзможни простотии и обиди във форумите.

Коментар

snake написа:
                        doofiat написа:
                        П.С. Преди няколко седмици като си говорихме с колегата rustson, че ако се стигне до смяна на марката някога, поради по-добра оферта, една от причините да не я приемем ще е форума на Фиат - много човечни хора сте колеги...
                        Много си прав. Повечето от редовните участници във Фиат-форума са учудващо толерантни. Казвам "учудващо", защото за съжаление е правило, чувствайки се защитен от своята анонимност, човек да пише всевъзможни простотии и обиди във форумите.
                        Не питай колко усилия коства това на админи и модове и колко калай отнасят...
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

както викаше бившия ми шеф - няма страшно - ще издържиш... / тва по повод, че ме пращаше в 1 стая с 3 колежки - едната постоянно мърмори - 48 г., другата постоянно подсмърча - 54 г., а третата - ох отвори прозореца, че ми е горещо, ох затвори прозореца, че ми е студено - предпенсионна възраст... аз горкия тогава бях на 27... /
                          Fiat Punto 1.1-Синята птица
                          Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                          Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Не питай колко усилия коства това на админи и модове и колко калай отнасят...
                            Нали знаеш риска на професията :P
                            Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
                            Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
                            Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
                            Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"

https://www.fiat-uno.org/

Коментар

Абе по въпроса за селенията - има ли я във магазина на симеон и колко е тубата? - Литри и пари?Селения Голд? Моето Типо ще се оригне приятно с такова масло?Някой да е ходил скоро да купува?
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X