Аз вчера пак заложих на Селения Голд. Въпреки, че се колебаех между него и Валволин макс лайф.
Опела си го карах 5 години с "Валволин макс лайф" и бях много доволен. Мислех да слагам такова и на фиата, но майстора авторитетно каза: италианските коли обичат Selenia gold sinthetic. И аз му се доверих Да използвам темата за едно въпросче, на което срещам различни отговори. Знае се, че за повечето масла е валидно, че на около 10 000 км маслото трябва да се смени. Обаче в НЯКОИ сервизи за масла казват: но не повече от 1 година ...Аз пък 10 000 км. ги правя средно за година и половина и си сменям маслото тогава. Какво е вашето мнение по въпроса ?
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Да използвам темата за едно въпросче, на което срещам различни отговори. Знае се, че за повечето масла е валидно, че на около 10 000 км маслото трябва да се смени. Обаче в НЯКОИ сервизи за масла казват: но не повече от 1 година ...Аз пък 10 000 км. ги правя средно за година и половина и си сменям маслото тогава. Какво е вашето мнение по въпроса ?
Не правиш добре според мен! Ако караш всеки ден Пазарджик-Велинград-Пазарджик, сменяй го и на 20 000км. Но при нашия режим на каране, къси разстояния, многократни стартирания, спиране-тръгване, 10 000км и 1.5год са много за дадено масло.Такситата защо изкарват по толкова много километри пробег, защото практически двигателите не им изстиват.Също запрашеността на околната среда и смяната на въздушния филтър оказва влияние на маслото в експлоатация.И моите обувки за една седмица в Италия и Швейцария не се замърсиха, но тук в България ги лъскам почти всеки ден! Някой да е видял водоноска/пръскачка/ в последно време в големите градове?! Така, че ако човек мисли по-дълго време да кара даден автомобил, нормалната смяна на масло е един път на 6 месеца /зима, лято/ и под 10 000 км, ако колата се кара ПРЕДИМНО В ГРАДА!!!Ако всеки ден, или почти всеки ден изминаваш 50-100 км извънградско, сменяй и на 15 000км.Това е моето мнение, което разбира се никого не задължава.
Не правиш добре според мен! Ако караш всеки ден Пазарджик-Велинград-Пазарджик, сменяй го и на 20 000км. Но при нашия режим на каране, къси разстояния, многократни стартирания, спиране-тръгване, 10 000км и 1.5год са много за дадено масло.Такситата защо изкарват по толкова много километри пробег, защото практически двигателите не им изстиват.Също запрашеността на околната среда и смяната на въздушния филтър оказва влияние на маслото в експлоатация.И моите обувки за една седмица в Италия и Швейцария не се замърсиха, но тук в България ги лъскам почти всеки ден! Някой да е видял водоноска/пръскачка/ в последно време в големите градове?! Така, че ако човек мисли по-дълго време да кара даден автомобил, нормалната смяна на масло е един път на 6 месеца /зима, лято/ и под 10 000 км, ако колата се кара ПРЕДИМНО В ГРАДА!!!Ако всеки ден, или почти всеки ден изминаваш 50-100 км извънградско, сменяй и на 15 000км.Това е моето мнение, което разбира се никого не задължава.
Аз точно мнения събирам А иначе трябва да ти кажа, че колата рядко я карам в Пазарджик, само когато ми трябва да превозя нещо обемисто, тежко, или някъде да закарам децата. Градът е малък и просто не виждам смисъл да я изкарвам от гаража щом ми скимне. А и не ми е приятно да карам в блъсканицата. Шофирам предимно извън града.
Аз съм много приятно съм изненадан от колегите от Ситроен.Сега може да ме намразите, но определено Ситроен си ми е на сърце, а от маслата, Селенията я уважавам много. Комбинацията между двете "С" много ме радва.Аз съм казал Ситроен С5 с комърейл двигател ми е любимец. П.С. Преди няколко седмици като си говорихме с колегата rustson, че ако се стигне до смяна на марката някога, поради по-добра оферта, една от причините да не я приемем ще е форума на Фиат - много човечни хора сте колеги. Като сме гледали по другите форуми, отношенията по между съфорумците не е същото както тук - по-лошо е тяхното.
П.С. Преди няколко седмици като си говорихме с колегата rustson, че ако се стигне до смяна на марката някога, поради по-добра оферта, една от причините да не я приемем ще е форума на Фиат - много човечни хора сте колеги...
Много си прав. Повечето от редовните участници във Фиат-форума са учудващо толерантни. Казвам "учудващо", защото за съжаление е правило, чувствайки се защитен от своята анонимност, човек да пише всевъзможни простотии и обиди във форумите.
П.С. Преди няколко седмици като си говорихме с колегата rustson, че ако се стигне до смяна на марката някога, поради по-добра оферта, една от причините да не я приемем ще е форума на Фиат - много човечни хора сте колеги...
Много си прав. Повечето от редовните участници във Фиат-форума са учудващо толерантни. Казвам "учудващо", защото за съжаление е правило, чувствайки се защитен от своята анонимност, човек да пише всевъзможни простотии и обиди във форумите.
Не питай колко усилия коства това на админи и модове и колко калай отнасят...
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
както викаше бившия ми шеф - няма страшно - ще издържиш... / тва по повод, че ме пращаше в 1 стая с 3 колежки - едната постоянно мърмори - 48 г., другата постоянно подсмърча - 54 г., а третата - ох отвори прозореца, че ми е горещо, ох затвори прозореца, че ми е студено - предпенсионна възраст... аз горкия тогава бях на 27... /
Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Не питай колко усилия коства това на админи и модове и колко калай отнасят...
Нали знаеш риска на професията :P
Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza' Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"https://www.fiat-uno.org/
Абе по въпроса за селенията - има ли я във магазина на симеон и колко е тубата? - Литри и пари?Селения Голд? Моето Типо ще се оригне приятно с такова масло?Някой да е ходил скоро да купува?
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар