Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не помпете гумите си на бензиностанциите.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не помпете гумите си на бензиностанциите.

В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2. В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6 . Измерих и другите две и се оказа, че и те са на 2,6.Изводите са от вас!

Аз си хода с манометър, редовно с 2 деления повече. Вече си мислех че манометъра нещо не е наред.Пък той е руски, онези от москвичите.
    Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
    Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Re: Не помпете гумите си на бензиностанциите.

doofiat написа:
      В събота зареждах и на бензиностанцията казах на пича да направи и гумите 2,2. Наблюдавах го, че на манометъра помпеше до 2,2. В неделя обаче забелязах, че едната ми гума пак беше мека и отидох на Радиал на Околовръстното и Пушкин. Оказа се, че има гвоздей в нея и реших да проверя гумите отново, че ми се видяха много напомпени. Меря и гледам 2,6 . Измерих и другите две и се оказа, че и те са на 2,6.Изводите са от вас!
      А замисли ли се, че ако например в бенза са ти ги сложили на 2.2 при минус 5 градуса и после в Радиал си ги проверявал през деня при +15-16 и може и да е нормално?
      N.Y. State of Mind

Коментар

Със Азот тогава помпете.При него няма промяна с температурата.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

doofiat написа:
          Aми аз какво да кажа, същата ситуация като при теб. Само че при мен помпането е до 2,5 и тръгнах към София, не ме питайте какво "бумтене" беше вътре в купето. От там се принудих да си намеря манометъра и се оказаха цели3,2 атмосфери на предните и 3,0 на задните! От тогава на Лукоил помпам гуми само по спешност.
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD
          Porsche 944 S2
          http://www.valmcrae.snimka.bg/
          http://vbox7.com/user:val_mcrae
          http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

аз пък сам си ги помпя. между другото колегата sachma е прав, ако си карал бъроз или дълго и т.н. нормално е да станат 2,6.
            Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
            Fiat Bravo'97 1,6 16v
            Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

sachma написа:
              doofiat написа:
              А замисли ли се, че ако например в бенза са ти ги сложили на 2.2 при минус 5 градуса и после в Радиал си ги проверявал през деня при +15-16 и може и да е нормално?
              В събота според тебе беше ли минус 5 градуса ?
              Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
              Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Казах само хипотетично...не знам нито къде ги е надувал, нито кога... а каквото трябва съм ти го обяснил по-горе.
                N.Y. State of Mind

Коментар

pakumba написа:
                  аз пък сам си ги помпя.
                  И аз ! Един път в месеца преглед - 10-на минути! Откакто лятото ми ги напомпаха на Шел и като тръгнах по магистралата - 120км/ч и кормилото почва да тресе, леко да го пусна и ахаа в канавката ... Спирам - и 4-те гуми напомпани на различно налягане с разлика 0,3-0,4 атм. ?! След като си ги напомпих аз /след 15-на минути почивка/ - предни 2,3атм. , задни - 2,2атм - няма проблеми :D !Оттогава: Помпане на гуми на бензиностанция - не, мерси !
                  BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                  Среден разход на газ

Коментар

Аз пък си ги помпя на бензиностанции но сам, така поне знам какво правя.А с помпа - абсурд.
                    Ex Fiat 126P
                    Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                    Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                    Alfa Romeo 147 1.6 TS
                    Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Не съм чувал за изискване да се калибрират манометрите на помпите. Може и да има такова, но ако е така никой не го контролира. И аз съм забелязвал фрапиращи разлики. Решението е в повторна проверка със "сигурен" манометър, но въпросът е от къде да си набавя такъв. Тези дето ги продават по 5 леа (пак по бензиностанциите) съвсем не им вярвам!
                      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Stoyan_68 написа:
                        Не съм чувал за изискване да се калибрират манометрите на помпите. Може и да има такова, но ако е така никой не го контролира. И аз съм забелязвал фрапиращи разлики. Решението е в повторна проверка със "сигурен" манометър, но въпросът е от къде да си набавя такъв. Тези дето ги продават по 5 леа (пак по бензиностанциите) съвсем не им вярвам!
                        От някой стар шофиор , на камион , реис , на руски автомобил ..... има голяма вероятност да показват точно
                        Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
                        Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

trace написа:
                          Аз пък си ги помпя на бензиностанции но сам, така поне знам какво правя.
                          Е и така става - но ... сигурен ли си, че манометрите на различни бензиностанции показват едно и също? А и си мисля, че е най-добре гумите да се помпят след известен престой на автомобила за да не са загрели - особено това важи за лятото !Аз си имам крачна помпа с монтиран на нея манометър - така съм сигурен, че винаги си ги помпя при едни и същи условия :D ! А иначе - 1 път в месеца проверка - отнема ми не повече от 5-10 минути!
                          BRAVA 1,6 16V EL 96г. - АГУ "Landi"
                          Среден разход на газ

Коментар

Tornado написа:
                            Със Азот тогава помпете.При него няма промяна с температурата.
                            и това е вариантно аз примерно като товаря багаж и повече народ си донапомпям гумитеи после ги изпускам до нормалното
                            2015 Renault Megane Expression GT
                            2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                            Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

sachma написа:
                              Казах само хипотетично...не знам нито къде ги е надувал, нито кога... а каквото трябва съм ти го обяснил по-горе.
                              Ден: съботаДата: 20.01.2007Час: 18:08Действия при температура около 12 градуса: Пича от бензиностанция Лукойл, напомпи гумите на 2,2. Аз стоях на главата му.Ден: неделяДата: 21.01.2007Час: 16:50Действия при температура около 15 градуса: Аз си проверих гумите с манометъра на Радиал и бяха на 2,6. Изпуснах ги на 2,2

Коментар

Working...
                              X