Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За паяаците и какво ми се случи с тях!

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    За паяаците и какво ми се случи с тях!

    ...

    #2
    За съжеление не се знае кога ще свърши този фарс!Защото както всички знаем частната собственост е несъприкосновенна!
    ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
    // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

    Коментар


      #3
      За съжаление, понятието "престой" е много ясно дефинирано в правилника. По спомени е "за слизане и качване на пътници или товаро-разтоварни дейности в присъствието на водача". Т.е. зарязване на аварийки и забягване на някъде не е спиране, ами си е паркиране. Тъпото в случая е, че вдигат на някакви смешни места, докато бруталните нахалници, които запушват цели булеварди, никой не ги бара.
      Не знам дали знаете, но "не знам" се пише отделно!
      Fiat Punto 1.2 SX 2000 г.

      Коментар


        #4
        Пред КАТ се вдига много от отдавна. Всичко започна мисля от случката когато един от мотористите в КАТ се опита да заобиколи един паркиран и един който беше паркирал и тръгна с мръсна газ го тресна. Иначе с колегата за дефинирането на паркиране и престой съм съгласен. Съгласен съм и с частната собственост, но пък има и друг момент. Земята на която паркираш не е частна собственост а е общинска. Аз като ходя до КАТ именно поради тази причина паркирам зад НСС

        Коментар


          #5
          паяк

          дано ония от ЕС им дойде на ум за тези паяци да ги махнат неможе да искаш да се паркира и да се плаща на всякъде, като няма място каде да паркираш да направят ефтини паркинги и тогава да взимат пари от тези по улиците където пречат само и сините инвалидни талони не важат може на много малко места с тях веднъж един искаше да ми вдигне колата от Витошка пред един магазин на пешеходна пътека вярно но там е кола до кола трябваше да дигне всички С полицая се разбрахме нищо само ме накара да спра на средата на улицата пред колата кадето е правех / отварях /,а колите заобикаляха през трамвайната линия, но тоя с паяка ми взе 18 лв -/сега е 12 лв/ за това че е дошъл .
          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

          Коментар


            #6
            колеги като паркирвате гледайте знаците !! кръгче с хиксче забранено спирането а сега сериозно : ако спирате на забранено място ,не качвайте колата по бордюра ,дори и едната гума да е там глоба и точки(иначе само глоба и то най-малката там по члена ) !гледайте и внимателно знака къде е !така тия от паяжините ми върнаха парите и добре че бяха полицаите ,че нямаше шамари !
            фиатче Браво 2.0

            Коментар


              #7
              Re: паяк

              kluchar написа:
              дано ония от ЕС им дойдена ум за тези паяци да ги махнат неможе да изкаш да се паркира и да се плаща на всякаде като няма място каде да паркираш да направят евтини паркинги и тогава да взимат пари от тези по улиците кадето прачат само и сините инвалидни талони не важат може на много малко места с тях веднъж един изкаше да ми вдигне колата от Витошка пред един магазин на пешеходна пътека вярно но там е кола до кола трябваше да дигне всички С полицая се разбрахме нищо само ме накара да спра на средата на улицата пред колата кадето е правех / отварах /а колите заобикаляха през трамваината линия но тоя с паяка ми взе 18 лв -/сега е 12 лв/ за това че е дошъл .
              Къде беше темата за грамотността?По темата: Има много много просто решение - паркирайте на позволените за целта места, останалото са оправдания. Е, има гъзари дето не могат да ходят 100 метра пеша, ама могат да реват от това и онова. Все за Европа говорим, ами бъдете поне малко европейци, де!!!
              Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

              Коментар


                #8
                Аз пък съвсем скоро разбрах нещо друго.Става въпрос за тротоара след театър София (на 50м преди бул"Сливница") Та отивам да ми оправят едни документи за касовия апарат и качвам колата на тротоара по диагонал така че, колата настъпва с едната гума земя и нападала шума.Тъкмо слизам и някакъв пич (охрана май беше) ми казва да си преместя колата така, че да е успоредно само върху тротоара и да не настъпва земята, щото паяка щял да я вдигне. Преместих я, евала че ме предупреди нали, ама аз си мислех, еб..и кво значение има как съм я паркирал.Отивам до сервиза да си оправям документите, обаче с дистанционното на аларматаредовно проверявам колата дали е още там (да не са я дигнали) На човека вътре му направи впечатление и каза че са му дигали колата 3 пъти от там,щото бил настъпвал земята и имал акт от Екоминистерството.Та какви са тия дивотии, някой знае ли ? Разбирам в някаква градинка да си спрял, а то няма нищо там.
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

                Коментар


                  #9
                  паяци

                  не е много право да слагат знаци за не паркиране на всякъде или платено като няма място къде да се паркира или с какво да се придвижваш от едно място до друго. с какво да стигна от Люлин да 5-те освен с маршрутка или с кола с превоз е поне 1 час и трябва прехвърляне поне 2 пъти. едно време като бях в Берлин не влизахме с колата, а е оставихме на паркинг на разклона на Источен-Западен но паркинг, както трябва и не е скъп и има с какво да се придвижваш из Берлин . А тук е нещо объркано движението .
                  КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                  Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                  http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                  Коментар


                    #10
                    Ами колега, същото е като ако се сещаш трвните площи от пл. Македония до Руски Паметник. Трени площи за чудо и приказ. Ма паркираха коли в тях. Сега барем ги асвалтираха и така и така паркираха коли там, ма ся поне пари ще събират. И понеже в ЗДвП никъде не пише нищо за паркиране в тревните площи, и те ш*бат по някаква общинска наредба. По добре обаче да ти го пишат по ЗДвП, защото до колкото съм чувал, тези по обчинската наредба са поне 2 пъти по скъпи от тези по ЗДвП.Колега Ключар. Какво разбираш под евтини паркинги.1 лв скъпо ли е ? Сега като искаш да паркираш на паркинга пред Шератон или ЦУМ е нормално да е скъпо. На жълтите павета синята зона е по левче за 1час (или 2 не съм ползвал отдавна синя зона). Въпорса опира по скоро до манталитет. Ако нямаш належаща работа няма смисъл да влизаш с колата в центъра. Гледам сульо и пульо возят някви "тИрИбички" (взел ключовете от колата на тати естествено), излезнал с 5 лв, сипал бензин за 3 и с 2 лв я води за по кола в центъра. Не къде да е а в ЦЕНТЪРА. Сега всички ще наскачат. Да .. той има право да избира и да ходи където си пожелае. И аз имам право. И всички 2 000 000 столичани имат права. Затова да не мрънкяме за паркиране и за задръствания. И друго. Пак ще дам примера с Ценралната Автогара и ЖП гара. Там има 4 наземни и 1 подземен паркинг. Само един е по 2 лв. Другите са по 1 лв. Обаче не. Гъзарията си е гъзария. Трябва да спра пред гарата. Имам да свалям багаж. Еми сваляй. После предполагам ще свалиш и 30 лв и някви точки. Аз съм на принципа, плати си за да ти е мирна главата.

                    Коментар


                      #11
                      kluchar написа:
                      нее много право да слагат знаци за не паркиране на всякаде или платено като няма място каде да се паркираили с какво да се придвижваш от едно място до другос какво да стигна от Люлин да 5 те освен с маршрутка или с кола с превоз е поне 1 час и трябва прехвърляне поне 2 пътиедно време като вях в Берлин не влизахме с колата а е оставихме на паркинг на разклона на Источен-Западен но паркин както трябва и не е скъпи има с какво да се придвижваш из Берлин . А тук е нещо объркано движението .
                      Ами дай да махнем всички знаци, да паркираме на по 2-3 редици и да се чудим що има задръствания и що било 1 час от люлин то 5-те, да не говорим, че последното не е вярно. Много е просто: има знак - не спираш/паркираш, няма знак - спираш/паркираш. Що един път не решим да спазваме проклетите правила, вместо все да се имаме за много умни и отворени?А, да, ако те помоля още веднъж да пишеш на български, дали ще има ефект?
                      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

                      Коментар


                        #12
                        Мисля, винаги можеш да спреш безплатно и да си на 10 мин пеша от желаната дестинация... Дори и в центъра. Ако работиш там, просто трябва да станеш по-рано за да заемеш от малкото "free места". Или да спреш на въпросните 10 минути пеша. Не е толкова страшно Даже е приятно, поне на мен ми е. П.С. Само зад Софииския ми е тъжно, че направиха синя зона. Кракра и Сан Стефано, както и тротоарите на Оборище, преди там винаги се намираше място, сега авантата в тази зона доооста понамаля и си е проблем

                        Коментар

                        Working...
                        X