Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Маркировка-каско, две години по-късно: все същото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

При мен при първоначлния оглед миналата година ми забелязаха драскотина на стъклото и не ми го маркираха - в полицата също беше написано. Но ми препоръчаха човек който да го залепи и след това направих повторен оглед- тогава го маркираха. Та ако нещо от тези неща - стъкла, фарове - не е маркирано може да не признаят после щета.А за застраховката без оглед - прочети условията написани върху полицата - тя започва да важи след оглед. Към полицата в Армеец добавят протокол от огледа в който има дори час когато е направен ...Значи в момента си без застраховка - трябва да отидеш веднага ...

Коментар

Днес на същата дата, но 2008г. пак се маркирах и пак според тях нямам щети Този път дори и оглед не ми направиха! Лепнаха новите стикери и това е. Какво става бе хора?
      Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

rustson написа:
        Sven написа:
        Ами ако колата си е маркирана предишния път пак ли трябва да се прави маркировка ?
        Абсолютно ДА!
        не е вярно. В някой фирми искат само веднъж да се маркира и е достатъчно. В други - Булстрад например кола която я застраховаш до 20 000 не ти искат маркировка. А колкото до щетите, щом си подновяваш каското, то значи до сега си имал, защо не си ги оправил тези щети? За какво тогава ти е каското?

Коментар

Mindzu написа:
          rustson написа:
          Sven написа:
          Ами ако колата си е маркирана предишния път пак ли трябва да се прави маркировка ?
          Абсолютно ДА!
          не е вярно. В някой фирми искат само веднъж да се маркира и е достатъчно. В други - Булстрад например кола която я застраховаш до 20 000 не ти искат маркировка. А колкото до щетите, щом си подновяваш каското, то значи до сега си имал, защо не си ги оправил тези щети? За какво тогава ти е каското?
          Има разлика от оглед при маркиране и такъв при предявяване на щета. просто функциите на човека който го прави са различни. Ако ти намери щета като нищо ще ти я запише.Аз си поднових каското за трети път в Армеец и всеки път ми снимат колата. Маркиране не правят - само сменят лепенките на прозорците.

Коментар

Мда в армеец 1вото е маркиране с прахоструя - после само лепенките и снимки...миналата си бях сменял фар и мигач и при повторното маркиране им казах да ги маркират пак....сега февруари пак си подновявам каско и гражданска към тях....
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

От години правя КАСКО само в Дженерали (ОРЕЛ) - поне при нас маркировката се прави само първия път и то БЕЗПЛАТНО, после само сменят сикерите за валидност, снимките ги прави застрахователя, а маркировката - сервиз.
              Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Имам аз едно такова приключение с маркиране на Аудито служебното...Но не ми се разправя. Само да кажа, че посмъртно не искаха да я премаркират, докато не я измих на автомивка...Всъщност после само смениха стикера...25 лева ми взехам за това в Пловдив, щото там по време на панаира ни свари изтичането на каското.

Коментар

Ако застрахователят не ти е приятел и имаш неща, които не искаш да бъдат забелязани и описани при сключване на авто каското, се избира по възможност дъждовен ден и особено в месеците октомври-февруари, когато денят е малък, се отива към края на работния ден, когато е започнало да се смрачава. А конкретно при маркирането - първата година "надписват" стъкла и фарове против кражба, а следващите години поставят само стикери. На мен не ми е много ясно тези фирми, които правят маркирането и поставят стикерите, къде са в играта. Какво значение например има за тях дали автомобила е одраскан, ами това си е работа на застрахователя, нали после застрахователят изплаща парите, а не фирмата, която е извършила маркирането.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

аз като премаркирах, оня дришняр така ми гледа колата и ми описа някакви неща дето даже и аз не ги бях виждал и ми дава да се подписвам, а на предишната полица гърба празен, а на тая - един куп глупости... и аз му викам "абе кво ми ги пишеш тия работи бе, остави ме да хода да си ги заведа, ето виж на предишната че ги е нямало" оня ми вика "не може, да си ги завел" на което аз му казах (с извинение!) "абе да те е=а в боклука скапан бе, жена ти с негри да я хванеш, л==нар такъв..." И оня почна да се дърви нещо, ама кво от тва като вече се беше из=рал на метеното. Дреме ми , после си намерих човек на същото място, и като отида да ми пишат че всичко ми е ремонтирано, ще го викна и ще му покажа драскотините и че ми пише "оправени".

Коментар

Колеги аз сега като си правих каското отивам да снимат колата, а тя мръсна кална и цялата в лед(направих застраховката 3 дни след голямия сняг които падна )и аз го питам застрахователя да ходя ли да я измия и неговия отговор беше "не се занимаваи с глупости все пак това е кола за четри хиляди лева" и я снима, след това отидох да я маркират, направиха маркировката(не са я оглеждали и тем подобни).В полицата пише без забележки !!!
                      Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter

Коментар

и аз това се чудя - какво им влиза в работата на тези дето маркират колата да гледат за щети по колата? Точно затова са огледите при застрахователите - те снимат и оглеждат колите и пишат какви щети има към момента.Но сте прави че всяка компания действа различно. Има компании дето под определяна сума не искат да се маркира колата (да не се подновяват лепенките) - аз мойта не съм я маркирал от 3 години, но старите стикери седят на стъклата Също като подновявам каското при същия застраховател и всеки път е различно - някои в полето за щети пишат нещо от сорта "подновяване" и те си имат инфо аз при тях какви щети съм завеждал и т.н. Последния път освен че написаха това "подновяване", допълнително описаха и какви щети има. Оправих някои от тях и се върнах обратно и в съответната графа в табличката дописаха датата на която съм ги оправил (т.е. когато пак съм отишъл при тях) и пак я снимаха.
                        Audi 1.8S златен талон

Коментар

А моята въобще не е маркирана и има пълно каско.
                          Octavia RS
                          Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Mindzu написа:
                            ... А колкото до щетите, щом си подновяваш каското, то значи до сега си имал, защо не си ги оправил тези щети? За какво тогава ти е каското?
                            Еми щото не са за оправяне, в смисъл, че не ми се боядисва цял таван заради една малка вдлъбнатина, дето се вижда само под определен ъгъл и други такива (макар че ще е безплатно). Аз за всеки случай предварително бях заявил щета, което ми дава право да отида на оглед до 3 месеца след това. Ако сега на маркировката бяха описали нещо-отивам на оглед за щетата и се тръшкам да я оправят. Те обаче изобщо нищо не писаха! И този път дори не ме снимаха, а само подмениха лепките!
                            Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Да нямаш работа със сервизи - особено като има боядисване. Да не уцелят цвета само на един детайл и ставаш за резил. А смятай че няма да го оправят повторно. Присъствал съм на случай "Калника зелен ли е? И колата ти е зелена..."

Коментар

Stilo написа:
                                Да нямаш работа със сервизи - особено като има боядисване. Да не уцелят цвета само на един детайл и ставаш за резил. А смятай че няма да го оправят повторно. Присъствал съм на случай "Калника зелен ли е? И колата ти е зелена..."
                                Ами главата ти кръгла ли е ами дървото и то е кръгло.Какви маркировки колеги няма такива филми.Кво да маркират накопаното предно стъкло или фарове с лупи.Има ли смисъл.
                                Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                                Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                                X