petko_dimow написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
правен съвет
Collapse
X
-
интересна тема, която ме подсеща за моя случай преди година продадох една кола с пълномощно, но нямам представа дали е прехвърлена на името на новия собственик. Особеностите са, че пълномощното упълномощава новия собственик да пръхвърля колата САМО на себе си, т.е. няма право да я препродава на 3ти лица, преди да си я прехвърли на свое име. Друга особеност е, че колата не съм я декларирал в данъчното. Къде да проверя дали има още такъв автомобил на мое име, и евентуално ако има какво следва да направя.
Коментар
-
проблем
трябва да отидеш при последния да му направиш договор за продажба като носиш деклалация че не дължиш пари на държавата да е отпишеш от съвета като продадена и сигурно има и още други разправии.един приятел продаде джип и следващите не са му плащали навигацията веднага вяха спряли GPS Системата са следене няма палене давидиш как всичко си дойде на мястото
Коментар
-
intriga написа:Пак повтарям, колата не е дакларирана в данъчното тогава каква ми е работата там да проверявам, като не ми се води за данъчно облагане.
Коментар
-
кола
за да се отървеш трябва да е прехвърлиш с договор на новия собственик и след това да е отчислиш от КАТ /Да не е на твое име /а и че са платени данъците а ти не си я регистрирал и тогава става една отиваш в някое село кмета може да ти направи договор за покупко-продажба, като нотариус демеки това е, че трябва най последния собственик или поне имената - ЕГН, адресразправия поне съм минал по този път и знам как става, но с познати.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар