Мисля че ще интересна една такава тема защото не ведях подобни и за това ако не съм я сложил на правилното място ме извинете. Имах една кола която продадох на един приятел с пълниомощно. Тои направил пълномощно на друг в друг град. А този човек пак с пълномощно я продал на някаква жена. Колато продължава да се води на мое име а даже не я знам къде е само че е някаде в Шумен. Тя не си плаща данаците а от време на време ми идва и по някоя глоба. Какво мога да направя за да я спра от движение или .........?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
правен съвет
Collapse
X
-
При така описаната фактическа обстановка - собственик на колата си ти. Няма такова нещо като "продажба с пълномощно". За да е налице легална/законна сделка/покупко-продажба на автомобил е необходимо да се сключи Договор за покупко-продажба на МПС с нотариална заверка на подписите!С Пълномощното само упълномощаваш някого да извърши или да извършва определени действия. Това с пълномощните е масов случай и главоболията са големи. Кажи конкретно какво искаш за да се даде конкретен съвет.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Колега според теб, как може като управомощиш човек да действа от твое име с дадена вещ да смяташ, че си продал тази вещ?!Както и да е, но ти в това пълномощно записал ли си, че упълномощеният може да продава колата?Ако си записал тогава ще си платиш като поп за глупостта.И баща ми така уж си продаде предишната кола и му обяснявам, че тоя филм с пълномощното е глупост, обаче той не повярва и като му се наложи да вади "Удостоверение за данъчни задължения" се оцъкли.
Коментар
-
masterkar написа:kiro_of_the_day написа:Това с пълномощните е масов случай и главоболията са големи. Кажи конкретно какво искаш за да се даде конкретен съвет.
Коментар
-
Re: правен съвет
petko_dimow написа:Мисля че ще интересна една такава тема защото не ведях подобни и за това ако не съм я сложил на правилното място ме извинете. Имах една кола която продадох на един приятел с пълниомощно. Тои направил пълномощно на друг в друг град. А този човек пак с пълномощно я продал на някаква жена. Колато продължава да се води на мое име а даже не я знам къде е само че е някаде в Шумен. Тя не си плаща данаците а от време на време ми идва и по някоя глоба. Какво мога да направя за да я спра от движение или .........?Fiat Stilo 1.8 16V
Коментар
-
Re: правен съвет
Stoyan_68 написа:petko_dimow написа:Мисля че ще интересна една такава тема защото не ведях подобни и за това ако не съм я сложил на правилното място ме извинете. Имах една кола която продадох на един приятел с пълниомощно. Тои направил пълномощно на друг в друг град. А този човек пак с пълномощно я продал на някаква жена. Колато продължава да се води на мое име а даже не я знам къде е само че е някаде в Шумен. Тя не си плаща данаците а от време на време ми идва и по някоя глоба. Какво мога да направя за да я спра от движение или .........?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Колега, аз имам същия проблем като теб.В момент с адвоката ми сме в процес на решаването му.Правим следното:Тъй като не можеш просто да пуснеш колата за издирване - фактичеки тя не е открадната се прави следното:1. трябва да отмениш пълномощното което си дал - за целта се ходи при същия нотариус, който го е заверил2. пускаш на първия носител на пълномощията писмо, че си отменил пълномощното и му даваш срок (аз дадох 2 седмици) да върне колата - това задължително с препоръчано писмо с обратна разписка и броиш срока от датата на получаване на писмото.3. обявяваш колата за издирване - от там на татък има 2 варианта: - намират я и ти я връщат - караш текущия ’собственик’ да плати дължимите данъци и му я прехвърляш - не я намират в законния срок (мисля 3 или 6 месеца) - плащаш вече насъбраните данъци, колкото и да ти е тъжно и ликвидираш регистрацията.За съжаление това е положението.И мен задника ме боли че дадох преди някоко години една Самара така - бях я купил евтино от фирмата и реших някой лев да изкарам - сега печалбата няма да ми стигне да си покрия данъците ако е разколачена по моргите някъде и не я открият. Сори.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
И аз така щях да изгоря с предишната кола-едно Алеко.Дадох го даже без пълномощно.Това момче се мота няколко месеца/беше от Благоевградско някъде/ ,но след като му казах,че ще я обявя за открадната,долетя веднага.Ако информираш първия ползвател,че анулираш пълномощното,той може да се обади нататък и колата ти да потъне в някоя морга и никога повече да не я видиш,а ще продължи да се води на твое име и ще си плащаш данъци ежегодно.Затова направо я обяви за издирване.Не дай боже да стане някаква катастрофа с нея Успех и дано се оправиш по-скороFiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW
Коментар
-
gmg_service написа:sstanchev написа:Като новия "обственик" ти прави такива номера ти преспокойно можеш да я обявиш в полицията за открадната, и чакаш той сам ще те намери. :DAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Yavor написа:gmg_service написа:sstanchev написа:Като новия "обственик" ти прави такива номера ти преспокойно можеш да я обявиш в полицията за открадната, и чакаш той сам ще те намери. :D
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар