Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Годишен Технически Преглед

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

lubo_Y10 написа:
    ...и всичкото това заради катастрофите с автобуси шофирани от пияни уморени или просто глупави шофИОрчета...
    Е не е само заради тях. Най-вече заради руси пички с къси полички в немски брички. :D Сетих се - ше стана поет Трябва да спрат от движение разни бръмчщи и димящи курници. То не беше махане на катализатори, затапване на ЕГР-и, монтажи на "спортни гърнета" и други подобни вредни намеси. На това трябва да се сложи край ! Въпроса е колко ще са ефективни в това отношение тези прегледи. На някой измериха ли му нивото на шума ?
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Колко струва ГТП? Тези дни питах на две места, на едното 38лв, а на другото 50лв. Височки ми се виждат и двете цени. Не помня миналата година колко дадох. Ако някой скоро е минавал моля да сподели.

Коментар

За мен 38лв. си е нормално, минавах края на Ноември беше 35 (това в Бургас), в момента на три места съм питал в града, все по 50лв. вземат.
        Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
        Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

За едно тестване на спирачките 50лв??? Yellow_Flash_Colorz_PDT_47

Коментар

Inessita написа:
            Колко струва ГТП? Тези дни питах на две места, на едното 38лв, а на другото 50лв. Височки ми се виждат и двете цени. Не помня миналата година колко дадох. Ако някой скоро е минавал моля да сподели.
            На 20,01,2012/петък/ имах път до Карлово и попитах в един пункт за ГТП как стоят нещата и само, след около половин час бях преминал преглeда само срещу 40 лв. в който влиза и прегледа на АГУ със стикера на бутилката и отбелязването в паспорта . Аз съм доволен защото хората действително извършиха проверка.
            FIAT UNO 1.1 -50к.с АГУ-LOVATO
            FIAT TIPO 1.4 -78к.с АГУ-LOVATO
            FIAT MAREA WEEKEND 1.6 16V-103к.с АГУ-LOVATO
            HONDA CR-V -147 к.с. ГИ- SIMGAS

Коментар

naco68 написа:
              Inessita написа:
              На 20,01,2012/петък/ имах път до Карлово и попитах в един пункт за ГТП как стоят нещата и само, след около половин час бях преминал преглeда само срещу 40 лв. в който влиза и прегледа на АГУ със стикера на бутилката и отбелязването в паспорта . Аз съм доволен защото хората действително извършиха проверка.
              Как ти тестваха бутилката на АГУ ?
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Как ти тестваха бутилката на АГУ ?[/quote] Тя, още е нова :D

Коментар

naco68 написа:
                  Тя, още е нова :D[/quote]Колко нова ? За да получи сертификат че е безопасна, се пълни с водa до горе без да остава въздушна възглавница, и се създава налягане на водата с 1/3 по-високо от работното налягане на бутилката. след като спре нагнетяването от помпата, трябва в продължение на поне 1 минута, налягането в бутилката да се запази без промяна. Ако си сложил бутилката до месец преди прегледа, който ти дава право да я ползваш 1 година от датата на прегледа, да, но ако е на 5 - 6 месеца ... не е нова. Питам , понеже каза че наистина са проверявали ...

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                    naco68 написа:
                    Тя, още е нова :D
                    Колко нова ? За да получи сертификат че е безопасна, се пълни с водa до горе без да остава въздушна възглавница, и се създава налягане на водата с 1/3 по-високо от работното налягане на бутилката. след като спре нагнетяването от помпата, трябва в продължение на поне 1 минута, налягането в бутилката да се запази без промяна. Ако си сложил бутилката до месец преди прегледа, който ти дава право да я ползваш 1 година от датата на прегледа, да, но ако е на 5 - 6 месеца ... не е нова. Питам , понеже каза че наистина са проверявали ...[/quote]Доколкото съм запознат този тест се прави на пет години,но в момента май няма действаща наредба за изпитване на съдовете под налягане.

Коментар

naco68 написа:
                      Доколкото съм запознат този тест се прави на пет години,но в момента май няма действаща наредба за изпитване на съдовете под налягане.
                      Има, как да няма. Възможно е и да е 5 години срока за съдове с вместимост до определен обем, но когато работих с парни котли за високо налягане, всяка година иваха от ДТН и искаха да правим тестове в тяхно присъствие и попълваха протоколи. И не само котлите, ами тестваха и цистерните за сгъстен въздух. С две думи, всички съдове под налягане.

Коментар

Тест за разширяване на газови бутилки се прави веднъж на 5 години колеги

Коментар

Dilyan-Z написа:
                          Тест за разширяване на газови бутилки се прави веднъж на 5 години колеги
                          За годините О’К, но теста не е за разширяване. Теста е за прропуски от пукнатини, шупли и арматура, както и за здравина на материала.

Коментар

И на мен ми е ясно,че не е за разширяване,но ще се удивиш ако разбереш колко хора го казват/чуват така.Та затова по-лесно беше да го напиша така

Коментар

а стружки иследваха ли за сяра и фосфор?
                              LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                              ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

Днес минах ГТП.Да ви кажа една далавера, ако някой иска да се възползва.
                                A20DTH ЖТД ама не баш
                                1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                                Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Working...
                                X