Наредба I-45Чл.32-д (2) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) За превозните средства, отговарящи на изискванията за техническата изправност, сеиздава знак за технически преглед (ЗТП) по образец (приложение № 4), като се определят месецът и годината за представяне напърви периодичен технически преглед." (3) (Нова - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) При първоначална регистрация на нови превозни средства се издава знак за техническипреглед, с който се определят месецът и годината за представяне на първи периодичен технически преглед. (4) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 94 от 2009 г.) Знакът за технически преглед е задължителен и се поставя от вътрешнатастрана на предното стъкло. Където това не е възможно, ЗТП се съхранява в свидетелството за регистрация.Ето и Приложение 4:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен Технически Преглед
Collapse
X
-
nedialk00
така е, ама пише че знака за ГТП се залепва на стъклото, никъде не пише, че трябва да носим въпросното картонче пс: не се заяждам просто коментираме като цяло според мен можем да вдигаме нервите на пърделите от КАТ, ако се заядат за въпросното картонче, въпреки че на мен в единствените 2 пъти когато са ме спирали не сами го искали
Коментар
-
Ми ти ако искаш си го залепи на стъклото на автомобила, след което си остави стъклото в къщи Истината е, че има 2 наредби, в които има взаимно противоречащи се неща.Едната е тази горната, I-45, а другата е НАРЕДБА № 32 ОТ 5 АВГУСТ 1999 Г. ЗА ПЕРИОДИЧНИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА ПРОВЕРКА НА ТЕХНИЧЕСКАТА ИЗПРАВНОСТ НА ПЪТНИТЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, от която и ти си дал цитат по-горе, и в която пише, че се залепва малката лепенка (холограмната) на стъклото, а се издава и талон, за който никъде в наредбата не пише къде се съхранява. Пише обаче, че формата и видът на талона се определя от министъра в друга наредба, и тази друга наредба е именно I-45. Пък в нея пише, че ЗТП се залепва на стъклото или се съхранява В (според мен няма как да е "В", а трябва да е "заедно със" свидетелството за регистрация (което пък се състои от две части - малка и голяма, като малката се носи в колата, а голямата не. Тук не е уточнено при коя от двете части да се съхранява ЗТП.)Общо взето, човек ако иска да се закача с катаджиите, има основания да го направи. Но от опит знам, че не е добре за джоба да се закачаш с катаджия, който те е спрял на пътя Освен това, може и да ви се вижда странно на по-младите, но едно време, като въведоха тези картончета, първата година ги раздаваха заедно с едно самозалепващо се прозрачно джобче, което се лепеше на стъклото, а в него се поставяше въпросното картонче. Аз имах такова на Ладата. Следващите години даваха само картончето, което просто се сменяше в джобчето. Даже мисля, че някъде трябва да имам снимка на Ладата, на която се вижда това. Ще я потърся.
Коментар
-
За капак на всичко в ЗДП не пише че това са необходимите документи за носене.....знака да речем си е на джама, не пише че и талончето трябав да се носи.......все пак е закон за движение по пътищата, и се движим по пътя спрямо него.......Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
nedialk00
знак е да, ама никъде не пише че сме длъжни да го носим, аз си го нося де.. необичам да си имам излишни разправии с който и да било, за подобни неща, но е факт че ако някой иска да се бъзика с КАТ може да го направи
Коментар
-
ogi28b написа:Горе пише за първоначален преглед. Пише също, че това е приложение 5. Аз говоря за друго.
Коментар
-
На който му предстои преглед да има предвид, че без голям и малък талон не може да се мине по никакъв начин.Обиколих няколко места...Навсякъде потвърдиха, че за да им пратят протокол, който да попълват трябва да се сканират талоните(и 2та). Так, че който беше писал там, че бил минал без голям не знам как е станало. Ако случайно знаете някъде в София такова място свиркайте, че иначе трябва да чакам поне 1-2седмици за големия талон
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар