Оги, мен ако питаш, големия талон за преглед може би подобно на големия талон за регистрация на МПС, трябва да си го пазим за доказателство, че колата е минала преглед, ако вземе че стане нещо с нея и не може да се разбере от стикер на стъклото или малкия талон. Тук имаше случай, на паркинг пред голям супермаркет, на еин пич му отворили колата и му отлепили винетката и заедно с неяса взели и контролния стикер от жабката. Направо ме хвърлиха в тъч. А малкия талон за преглед се носи задължително. Веднъж ме спираха за проверка със служебната кола, и ми искаха и талона за преглед, освен че има стикер на стъклото. На сткера на стъклото няма номер на МПС, така че ако можеш да го разлепиш цял, може да си го менкаш на няколко коли и става интресно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен Технически Преглед
Collapse
X
-
Dido_Lyubenov написа:Зависи къде ще отидеш на преглед Ама съвсем скоро няма да звиси и а дано. То дано дано ама на дали В големия талон ако не сте забелязали освен номер на рама и ДВГ, които ги има и в малкия талон, има описани нормите за вредни емисии в отработените газове. Точно това им трябва от големия талон.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
Мен пък ми казаха големия талон за ГТП да стои при големия на колата ,а малкия за ГТП да стои при малкиа талон.А иначе и мен ме гледаха сумати време 20-25 мин. За фаровете гледаха само дали работят. Както и всички останали светлини включително аварийки и мигачи.Даже като, че ли малко се престараха с прегледа. Вдигнаха я на подемника ровичкаха с една щанга по окачването и след това ми се разтропа предницата. не знам какво са правили ама преди това почтни нищо не се чуваше отпред.А за спирачките като ги питах как са, нищо не казаха, при все, че се опитвах да им обясня, че ме интересува за моя сигурност.Както и да е минах за 40 кинта.п.с.и ме накараха да стоя на точно определено място за да се виждам на камерата, че не говоря с тях и да не съм близо около колата.....аааа и измийте си предните номера преди пргледа.. не се виждал добре на камерите ако е мръсен.Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Larii написа:А данък искат ли и далй го проверяват?Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:А малкия талон за преглед се носи задължително.
Коментар
-
ogi28b написа:Аз вече карам без талон за преглед. Чакам да ме спрат и да настане комично. Ще си разпечатам и чл. 100 от ЗДП, за да не търсят момчетата по кой член да ме глобяват.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
ogi28b написа:Dido_Lyubenov написа:А малкия талон за преглед се носи задължително.Immortal написа:Колеги, подвел съм ви (всъщност члена ме е подвел, щото пише че се поставя от вътрешната страна на стъклото...Знакът за технически преглед (ЗТП) по образец (Приложение 2 - Приложение 4 след поправка в наредбата) си е точно картончето. Тъй че си го носете!VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
ogi28b написа:Dido_Lyubenov написа:А малкия талон за преглед се носи задължително.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
nedialk00
-
Гражданската си е гражданска - за нея е посочено черно на бяло в ЗДП, че трябва да имаш документ за сключена ГО и стикер. Пише го в този член 100. А за картонче от ГТП - никъде нищо не пише, освен в някакви приложения, дето казва Immortal-a, които аз също не можах да намеря, а търсих доста. Продължавам да се движа без талон за ГТП.В една от наредбите мернах текст, че е допустимо да се представи копие на Талон за регистарция - част 1. Демек - копие на големия талон.
Коментар
-
nedialk00
http://im.cablebg.net/clients/n32mts99.htmЧл.31. (1) Периодичният преглед за проверка на техническата изправност на ППС се извършва от комисия в състав от трима технически специалисти, назначена със заповед на лицето, получило разрешение по реда на чл.13, като единият от тях е председател на комисията.(2) (изм.,ДВ,бр.32 от 2003 г., бр.52 от 2005 г.) Комисията по ал.1 проверява ППС, като председателят въвежда данните от проверката в протоколите за периодичен преглед (приложения No 6, 6А, 7 и .(3) (изм.,ДВ,бр.52 от 2005 г.) Председателят и членовете на комисията подписват протокола и председателят полага върху него индивидуалния печат за заверка на протоколите и контролните талони за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС.(4) (изм.,ДВ,бр.32 от 2003 г.; отм.,бр.52 от 2005 г.)(5) (изм.,ДВ,бр.32 от 2003 г., бр.52 от 2005 г.) Когато пътното превозно средство отговаря на изискванията, председателят на комисията издава знак за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС и контролен талон към него с идентични номера, като:1. записва номера на знака и контролния талон в протокола;2. определя месеца и годината на следващия преглед чрез перфорация на знака и контролния талон;3. попълва върху контролния талон регистрационния номер на пътното превозно средство и датата, на която е извършен прегледът;4. полага върху контролния талон индивидуалния печат за заверка на протоколите и контролните талони за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;5. поставя знака в долния ляв ъгъл на предното стъкло на ППС.според колегата иммортал това е приложението, в което според него, е записано че трябва да носим и картончето което ни дават, и че знак за ГТП е това на стъклото + КОНТРОЛНИЯ талон, е аз такова нещо не виждам тук
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар