van_dal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Годишен Технически Преглед
Collapse
X
-
gantcho написа:Stefanaki написа:Сега се прибирам от посещение в http://vipservice-bg.com/about.htm за ГТП.Цялата "процедура" премина в рамките на 5 минути, без въобще да вкарвам колата в халето. Дори не си носих бележка за платен данък и минах само с копие на големият талон, малкия талон, талонче за ГО и лична карта.Цената е 35лв - като ме поканиха след една година отново да ги посетя.С една ръчна малка стъргалка ми смъкнаха старото стикерче и дори забърсаха с парцалче скъклото. После ми лепнаха новото стикерче.Учтиво ги помолих да ми смъкнат и старата винетка - само след секунди я нямаше и нея.Помолих поне спирачките да ми проверят, но ми отказаха с мотива че в това време гумите ми са мокри и нямало да получа реална представа.Помолих поне спирачките да ми проверят, но ми отказаха .....Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
За да не пускам нова тема изрових тази.Днес бях на ГТП а Мареата.Разчепкаха ме отвсякъде.Проверяваха ми дори предпазните колани дали затягат при рязко дърпане.Светлини ,газове какво ли не.Снимаха я и видеото прилагат към проверката.Всичко трае около 30 минути като ползват някаква програма с последователност за работа като се започне от сканиране на талоните и се завърши до анализиране на изгорелите газове.Цялото удоволствие е 40 лв.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:За да не пускам нова тема изрових тази.Днес бях на ГТП а Мареата.Разчепкаха ме отвсякъде.Проверяваха ми дори предпазните колани дали затягат при рязко дърпане.Светлини ,газове какво ли не.Снимаха я и видеото прилагат към проверката.Всичко трае около 30 минути като ползват някаква програма с последователност за работа като се започне от сканиране на талоните и се завърши до анализиране на изгорелите газове.Цялото удоволствие е 40 лв.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Ще им дам 50лв при условие че за половин час прегледат всичко както се изисква. Не мога да разбера как се съгласявате за 5 минути да ви вземат сума ти и пари без да прегледат колата . Така е било миналата година,дано сега всичко до бъде според изискванията . Нали и пунктовете трябваше да са оборудвани с камери.
Коментар
-
Днес минах преглед с една 20 + годишна Витара и нямах никакви проблеми.Сканират документите и снимат автомобила но нищо съществено не проверяват.Светлини и колани не са гледали но колата трябваше да престои около 10 мин.в зоната на камерата.Талона за ГТП е нов образец и таксата е 35 лв.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
коцев написа:Ще им дам 50лв при условие че за половин час прегледат всичко както се изисква. Не мога да разбера как се съгласявате за 5 минути да ви вземат сума ти и пари без да прегледат колата . Така е било миналата година,дано сега всичко до бъде според изискванията . Нали и пунктовете трябваше да са оборудвани с камери.
Коментар
-
Аз пък винаги си исках колата да мине през канала да влезна и аз отдоло да си я видя ,да я вдигнат предницата с крика и да си огледам всичко както трябва . Верно малко с неохота идваха да я гледат ,но все пак аз си плащам за това нещо. Ми то е все едно когато те спрат че си извършил нарушение даваш пари на полицая ама искаш да не те санкционира . Така е и тука ,даваш пари ама искай да я прегледат.
Коментар
-
По-скоро трябва да малко да се промени редът. Плащаш такса, тогава заставаш на канала. Късат те, ако нещо не е наред и довиждане. Като си готов - ела пак, плати си такса за преглед и евентуално си минал.А някой от всички, които са недоволни, че не им преглеждат колата, дали на другия ден е подал сигнал на тел. 112 или там където трябва (в ДАИ ли, и аз не знам), че в еди-кой-си сервиз колата не е била проверена, а само са попълнени документите?
Коментар
-
ogi28b написа:По-скоро трябва да малко да се промени редът. Плащаш такса, тогава заставаш на канала. Късат те, ако нещо не е наред и довиждане. Като си готов - ела пак, плати си такса за преглед и евентуално си минал.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:ogi28b написа:По-скоро трябва да малко да се промени редът. Плащаш такса, тогава заставаш на канала. Късат те, ако нещо не е наред и довиждане. Като си готов - ела пак, плати си такса за преглед и евентуално си минал.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
Е да де, за това говоря, че всеки си мисли, че плаща, за да получи стикери. А то идеята е да платиш за преглед, а не за стикери. Стикерите ти ги дават безплатно като награда, че си минал. То и на шофьорския изпит значи да стане така? Изпитват те, и ако не те скъсат - плащаш такса за изпита. Напротив - ГТП си е вид изпит. Плащаш такса и отиваш. То затова е такъв цирк, защото в пункта знаят, че ако не ти дадат стикери, няма да им платиш, значи ще си им изгубил времето и няма да са изкарали пари от теб, а през това време е могло да изкарат пари от друг. А като си платиш такса за прегледа, а след това да ти казват резултаите, след платена такса - друго ще е, и няма да им дреме, ще те гледат обстойно и ще търсят за какво да те скъсат, за да платиш пак. Някъде има ли в нета протокол за ГТП, или ако някой има - да го снима и да го качи, интересно ми е какви точки проверяват?Ред.: Като е неефективно правилото и 30-40 % карат нелегално - има си КАТ на пътя, тяхна работа е да ти проверят документите, дали си изряден, или направо на пътните камери - сканират ти номера, ако не си платил всички такси и не си минал прегледите, екранът им светва в червено и веднага ти пращат патрулка или те спира следващия пост.
Коментар
-
ogi28b написа:Ред.: Като е неефективно правилото и 30-40 % карат нелегално - има си КАТ на пътя, тяхна работа е да ти проверят документите, дали си изряден, или направо на пътните камери - сканират ти номера, ако не си платил всички такси и не си минал прегледите, екранът им светва в червено и веднага ти пращат патрулка или те спира следващия пост.Alfa 156 2.0 TS
Alfa 156 20VTurbo
Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
Locost TF1 3.0V6
Коментар
-
А трябва ли да проверяваме колите си чак на ГТП как са? Не е ли по-добре да са предварително подготвени? Туй не мога да разбера аз! Всеки път се готвя за преглед, като за преглед. Проверка на колата от-до предварително! На прегледа само давам документите и ключовете на механика и нищо не му казвам.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар