Пиша тази тема за да може да бъде в помощ на всички, на които не дай си Боже се случи някакво ПТП.След ,,случката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко важно е при ПТП да имате Двустранен протокол
Collapse
X
-
Информацията е полезна. Всъщност някой знае ли къде е описана и да бъде прочетена процедурата при ПТП (не дай се боже). От самото събитие, къде се звъни, какво се попълва, какви документи са необходими, къде се подават и т.н. На мен досега не ми се е случвало за щастие, ама се замислих че нищо не знам по въпроса. И като се има впредвид че се предполага че и човек е афектиран в тоя момент и не знае и процедурата и задълженията и правата си май става лошо....Пунто 1.1 1994 г.
-
Това е в общи линии. Става ПТП, викаш КАТ. Вадиш от жабката Двустранния протокол и сами или с помощта на полицая попълвате данните, рисувате ситуацията на пътя там в квадратчетата в средата на бланката и ви дават входящ номер. После с този ми ти лист бягате по застрахователи. Бланката е много подробна и е много удобно. Ако полицията е решила, че произшествието е с малки последици /както при мен/ не пише нито акт, нито нищо на виновния. Но и двамата ви проверяват за алкохол, което полицая отбелязва.А понеже в нашия случай младежът, който ме удари имаше много ПТП-та, нямаше протокол. Та тичай при неговия затраховател, после при моя и така.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Протокол попълваш от тази застрахователна компания, от която сматяш да си искаш парите. Аз имам и Каско и Гражданска отговорност на различни компании също. Но понеже не бях виновната страна попълвахме протокол на другия човек /от неговата Гражданска, но не съм сигурна за другото защото човека имаше само ГО/. А който няма двустранен протокол отива при брокер, който работи за същата компания и си иска. Нямат никакво право да Ви откажат.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Браво... поне за мен темата беше доста полезна и информативна! Колкото и да е тъжно - въпросът не е дали, а кога ще се случи... Остана само наистина някой да каже на кой телефон се звъни при подобна случка... А иначе още тези дни ще ходя да си взема такъв двустранен протокол от брокера си. Още веднъж - благодарско за темата...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
с този протокол може да си обършете ..... сега говорих с моя брокер и той ми каза, че такива протоколи е имало преди 2-3 години. преди наколко месеца лично той хвърлил 1 кашон непопълнени...нямаш ли протокол от кат при евентуална ексцесия и 5 двустранно подписани и написани от теб протокола да имаш - все тая...пича ми каза, че този двустранно подписан протокол можел да послужи единствено в съда.ако при лека катастрофа се разберете с отсрещната страна - ето ти 200 лева и чао - живи и здрави, а после почнат да те съдят за катастрофата - ако го няаш този протокол - подписан от двете страни и описани дадените 200 лв. за щети...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
donnna написа:с този протокол може да си обършете ..... сега говорих с моя брокер и той ми каза, че такива протоколи е имало преди 2-3 години. преди наколко месеца лично той хвърлил 1 кашон непопълнени...нямаш ли протокол от кат при евентуална ексцесия и 5 двустранно подписани и написани от теб протокола да имаш - все тая...пича ми каза, че този двустранно подписан протокол можел да послужи единствено в съда.ако при лека катастрофа се разберете с отсрещната страна - ето ти 200 лева и чао - живи и здрави, а после почнат да те съдят за катастрофата - ако го няаш този протокол - подписан от двете страни и описани дадените 200 лв. за щети...SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
lllubo написа:да, куките си носят протоколите, а на тебе освен гражданска, друго не ти трябваSOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
EVITA написа:Само, ако има жертви куките пишат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:EVITA написа:Само, ако има жертви куките пишат.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
EVITA написа:kiro_of_the_day написа:EVITA написа:Само, ако има жертви куките пишат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар