Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко важно е при ПТП да имате Двустранен протокол

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колко важно е при ПТП да имате Двустранен протокол

Пиша тази тема за да може да бъде в помощ на всички, на които не дай си Боже се случи някакво ПТП.След ,,случката
    SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor

Информацията е полезна. Всъщност някой знае ли къде е описана и да бъде прочетена процедурата при ПТП (не дай се боже). От самото събитие, къде се звъни, какво се попълва, какви документи са необходими, къде се подават и т.н. На мен досега не ми се е случвало за щастие, ама се замислих че нищо не знам по въпроса. И като се има впредвид че се предполага че и човек е афектиран в тоя момент и не знае и процедурата и задълженията и правата си май става лошо....
    Пунто 1.1 1994 г.

Коментар

Това е в общи линии. Става ПТП, викаш КАТ. Вадиш от жабката Двустранния протокол и сами или с помощта на полицая попълвате данните, рисувате ситуацията на пътя там в квадратчетата в средата на бланката и ви дават входящ номер. После с този ми ти лист бягате по застрахователи. Бланката е много подробна и е много удобно. Ако полицията е решила, че произшествието е с малки последици /както при мен/ не пише нито акт, нито нищо на виновния. Но и двамата ви проверяват за алкохол, което полицая отбелязва.А понеже в нашия случай младежът, който ме удари имаше много ПТП-та, нямаше протокол. Та тичай при неговия затраховател, после при моя и така.

Коментар

При положение че не ми е дал брокера такъв протокол от къде мога да си взема ?! Недай си боже ... пу-пу-пу!!!
        Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
        Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

Аз примерно имам гражданска в една фирма, автокаско в друга. В жабката имам двустранен протокол от трета фирма (от предишния собственик). Къде трябва да ходя да искам бланка?
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Протокол попълваш от тази застрахователна компания, от която сматяш да си искаш парите. Аз имам и Каско и Гражданска отговорност на различни компании също. Но понеже не бях виновната страна попълвахме протокол на другия човек /от неговата Гражданска, но не съм сигурна за другото защото човека имаше само ГО/. А който няма двустранен протокол отива при брокер, който работи за същата компания и си иска. Нямат никакво право да Ви откажат.

Коментар

Браво... поне за мен темата беше доста полезна и информативна! Колкото и да е тъжно - въпросът не е дали, а кога ще се случи... Остана само наистина някой да каже на кой телефон се звъни при подобна случка... А иначе още тези дни ще ходя да си взема такъв двустранен протокол от брокера си. Още веднъж - благодарско за темата...
              Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
              --- в сърцето завинаги... ---
              Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Телефона е 032 166 ... Полиция! Казвате какво и къде и хората пращат патрулка.

Коментар

с този протокол може да си обършете ..... сега говорих с моя брокер и той ми каза, че такива протоколи е имало преди 2-3 години. преди наколко месеца лично той хвърлил 1 кашон непопълнени...нямаш ли протокол от кат при евентуална ексцесия и 5 двустранно подписани и написани от теб протокола да имаш - все тая...пича ми каза, че този двустранно подписан протокол можел да послужи единствено в съда.ако при лека катастрофа се разберете с отсрещната страна - ето ти 200 лева и чао - живи и здрави, а после почнат да те съдят за катастрофата - ако го няаш този протокол - подписан от двете страни и описани дадените 200 лв. за щети...
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

да, куките си носят протоколите, а на тебе освен гражданска, друго не ти трябва
                    Audi 1.8S златен талон

Коментар

donnna написа:
                      с този протокол може да си обършете ..... сега говорих с моя брокер и той ми каза, че такива протоколи е имало преди 2-3 години. преди наколко месеца лично той хвърлил 1 кашон непопълнени...нямаш ли протокол от кат при евентуална ексцесия и 5 двустранно подписани и написани от теб протокола да имаш - все тая...пича ми каза, че този двустранно подписан протокол можел да послужи единствено в съда.ако при лека катастрофа се разберете с отсрещната страна - ето ти 200 лева и чао - живи и здрави, а после почнат да те съдят за катастрофата - ако го няаш този протокол - подписан от двете страни и описани дадените 200 лв. за щети...
                      Точно поради тази причина реших да напиша тази тема. И на мен заради един "запознат" брокер по подобен начин ми се наложи да правя има няма 5 обиколки безцелни из града. От КАТ цитирам "Служебни бележки не издаваме! Никой няма да Ви обърне внимание", от брокера цитирам "Тези двустранни протоколи са отживелица!", след няколко часа от брокера пак цитирам "Извиняваме се за невежествето и за недоразумението, наистина е трябвало да Ви дадем протокол, извинете че Ви разкарвахме цял ден." В случая аз говоря за катастрофа с не много тежки последици. Въпреки това със съдилища се процедира, ако виновният няма гражданска отговорност и тогава Вашият застраховател като пострадал трябва да си търси парите по служебен път с дело. Така процедурата се протака доста, но пак казвам ПРОТОКОЛИТЕ СИ ВАЖАТ!А ако нямаш доказателство, че някой друг ти е причинил щетата и имаш Каско и най-важното не си догледал какво точно подписваш в договора, и не дай со Боже вземеш, че напишеш, че тази щета е станала на паркинг - ще ти пишат сумата за изплащане в която ти ще трябва да имаш самоучастие и ще ти я удържат от следващата вноска.

Коментар

lllubo написа:
                        да, куките си носят протоколите, а на тебе освен гражданска, друго не ти трябва
                        Куката, както се изрази ни каза, че документи на място няма. Само, ако има жертви куките пишат. В тоя случай пишат и акт и глоби или там, каквото им се полага. Но в случай, че искаш да ти се покрият щетите - вадиш прокола си от жабката на колата и попълваш ти с входящия номер, който полицая ти дава, след като се е обадил в централата на КАТ.

Коментар

EVITA написа:
                          Само, ако има жертви куките пишат.
                          Това е така де факто, защото те се мислят по принцип за НААААЙ ГОЛЕМИТЕ ГАЗАРИ да ги .......... в .......... газарски.
                          VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                          VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                          VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                          VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                          Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            EVITA написа:
                            Това е така де факто, защото те се мислят за НААААЙ ГОЛЕМИТЕ ГАЗАРИ да ги .......... в .......... газарски.
                            Ще ме извиняваш, нищо че си модератор, ама да Ви имам езика ... и начина на изразяване. Темата ми се струва по-сериозна от това да кажем кого мразим и колко не ни харесва устройството на държавните институции.

Коментар

EVITA написа:
                              kiro_of_the_day написа:
                              EVITA написа:
                              Това е така де факто, защото те се мислят за НААААЙ ГОЛЕМИТЕ ГАЗАРИ да ги .......... в .......... газарски.
                              Ще ме извиняваш, нищо че си модератор, ама да Ви имам езика ... и начина на изразяване. Темата ми се струва по-сериозна от това да кажем кого мразим и колко не ни харесва устройството на държавните институции.
                              Колежке, на колкото полюционери-милиционери или застрахователни агенти попаднеш - толкова вида процедури ще ти обяснят. Така е със всичко в тази държава. Така, че универсална рецепта засега няма. Ха дано ни "оправят".Езика ми и начина ми на изразяване са продукт на дългогодишен "опит", "трениране", "нервоизпилване" и какво ли още не. Давам път на младостта и красотата. Нека бъде Мир.
                              VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                              VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                              VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                              VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                              Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                              X