Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Вие сте на ход математици:

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Вие сте на ход математици:

Трима души отишли на кръчма. Сметката им била 25 лв. Всеки от тях дал по 10 лв., т.е. общо 30 лв., като казали на сервитьорката да си задържи бакшиш 2 лв. и да им върне по един лев.Така все едно всеки е дал по 9 лева. НО: 3 души х 9лв. = 27 лв + 2 лв. бакшиш = 29лв. Къде се губи единият лев!? Може и да има решение, но аз не го знам... И мигах на парцали снощи, като ме попитаха...
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Re: Вие сте на ход математици:

kiro_of_the_day написа:
    Трима души отишли на кръчма. Сметката им била 25 лв. Всеки от тях дал по 10 лв., т.е. общо 30 лв., като казали на сервитьорката да си задържи бакшиш 2 лв. и да им върне по един лев.Така все едно всеки е дал по 9 лева. НО: 3 души х 9лв. = 27 лв + 2 лв. бакшиш = 29лв. Къде се губи единият лев!? Може и да има решение, но аз не го знам... И мигах на парцали снощи, като ме попитаха...
    отзад-напред30 - 2 = 28остават 3 левапо левче на човекили не съм разбрал каква точно е задачата
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

kiro_of_the_day написа:
      Ама и как циганско ги смяташ тц тц тц 27 лева е със бакшиша + 3х1лв ресто = 30 лвЮрист, какво да му кажеш повече

Коментар

Хубаво де, ха ми обяснете защо се получава тази редичка, щото на мен тя също ми се струва вярна... 3 души х 9лв. = 27 лв + 2 лв. бакшиш = 29лв. А са дали 3х10=30.

Коментар

Бакшиша е в деветте лева+ по 1 лев на човек = 30!!!демек 9лв*3 + 1лв*3 = 30лв
          Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
          Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.

Коментар

kiro_of_the_day написа:
            Хубаво де, ха ми обяснете защо се получава тази редичка, щото на мен тя също ми се струва вярна... 3 души х 9лв. = 27 лв + 2 лв. бакшиш = 29лв. А са дали 3х10=30.
            грешно! трябва да смяташ 9Х3 + 3лв ресто = 30.00 лв п.п. мога да обясня и защо
            "Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
            (Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)

Коментар

kiro_of_the_day написа:
              Ама ти пак не ме разбра 25 лв е сметката2 лв. е бакшиша3х1 лв=3 лв ресто3 човека х 9 лв = 27 лв27лв = 25 лв сметка + 2 бакшиш

Коментар

имаше още няколко такива забавни а, сетих се за едно, беше нещо от сорта колко време работиме - отива един работник при шефа и му иска отпуска, а той почнал да смята колко време работи. Започва се от това че в годината има 365 дена и накрая се получава че работника работи реално 1 цял ден в годината (24 часа) и не му дал отпуска същото като тука - грешни сметки, ама първоначално стоиш като треснат ако някой се сеща и може да го намери, нека го прати тука
                Audi 1.8S златен талон

Коментар

извод:на Киро да не давате пари да плаща сметката
                  фиатче Браво 2.0

Коментар

tomazo написа:

Коментар

tomazo написа:

Коментар

Според мен отговора е много прост - 3х9 прави 27 , като МАХНЕШ от тях 2 кинта бакшиш, става сметка 25.Чиста математика
                        Пауър из нотинг уитаут гума
                        Cinq 16v , Delta 1 2.0

Коментар

Два крокодила плуват в една река, единият бил зелен, другият завил наляво.Колко пирона се съдържат в килограм сирене, ако имате два банана???
                          Умолявам всички собственици на Audi между 1980-1995 да спрат незабавно с тия коледни маркучи под фаровете!!!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            ... НО: 3 души х 9лв. = 27 лв + 2 лв. бакшиш = 29лв. Къде се губи единият лев!? Може и да има решение, но аз не го знам... И мигах на парцали снощи, като ме попитаха...
                            27=сметка+бакшиш,а до 30 е ресто!!!...а не както пишеш 27+2 башишне успяда ме изхитриш))))

Коментар

Ето и още една забавна математика.Само ще направя уточнението че с този знак ^ ще показвам степенуване(^2-на степен 2).Всички знаете формулата a^2-b^2=(a-b)*(a+b) ,нека обаче вместо a и b да използваме само a,което после ще заместим с 1.Ето какво се получава.a^2-a^2=(a-a)*(a+a) в левият израз вадим едно а пред скоба,a*(a-a)=(a-a)*(a+a) съкращаваме еднаквите части от двете страни на равенството и получавамеa=a+a заместваме с 1 и1=1+1 1=2

Коментар

Working...
                              X