Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно горивата на OMV и цените им.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно горивата на OMV и цените им.

Здравейте колеги има ли всекидневна информация в нета за горивата на различните бензиностанции. И едно материалче за Алпин дизела на OMVОт началото на декември, OMV България пуска на своите бензиностанции нов подобрен зимен дизел - OMV Алпин дизел. През миналата зима OMV Алпин дизел за минус 25 градуса беше първото зимно гориво с подобни качества на българския пазар. Тази зима OMV пуска дизел Евро 4 с още по-добри зимни качества, които позволяват на двигателя да работи нормално и при сурови зимни условия - при минус 29 градуса. Новият OMV Алпин дизел е екологичен и отговаря на изискванията за съдържание на сяра на стандарт Евро 4. В резултат на специалните добавки новият OMV Алпин дизел дава по-дълъг пробег на автомобила като с всеки резервоар се печелят до 20 км допълнтелно.OMV Алпин дизел е произведен, за да осигури безотказна работа на двигателя при сурови зимни условия, при температури минус 29 градуса. Този дизел надвишава нормата за местния климат и отговаря на европейските норми за арктически условия. Характеристиките на този уникален дизел дават възможност за цялостно подобряване на функционирането на автомобила. Благодарение на специалните добавки, OMV Алпин дизел предлага по-дълъг пробег на всеки резервоар - до 20 км повече. Отделяните газове се намаляват с 10%. OMV Алпин дизел има много ниско съдържание на сяра - 50 ppm, което е 7 пъти по-ниско от съдържанието на сяра в дизелите, които не отговарят на стандарта Евро 4.Раду Капрау, директор на верига бензиностанции OMV, заяви: "OMV Алпин Дизел се явява отново пореден продукт на OMV, който създава нова тенденция на пазара, като дава абсолютна сигурност на шофьорите дори при сурови зимни условия. Ние въведохме първият дизел Евро 4 на българския пазар 2 години, преди този стандарт да е задължителен за търговците на горива, и ще продължим да предлагаме иновативни горива с високо качество на нашите потребители.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

http://omv.bg/http://www.shell.com/bg/тези са двата които знам .
    The sands of time for me are running low....

Skype Nick: SwordLord

Коментар

http://www.tempo-petrol.com
      Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

http://www.lukoil.bg/http://www.petrol.bg/На гърците "еко" не знам линка.Какво разбираш по "всекидневна информация" цени ли?
        Fiat Stilo 1.8 16V

Коментар

Аз съм доста доволен от автогазта на ОМВ.Колата върви добре и не харчи много (спрямо Шел е доста по-добре).А на Таипо 1108см3 си зависи доста качеството на горивото.
          Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Да за цените става въпрос обаче да се обновява ежедневно почти.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Tornado написа:
              Да за цените става въпрос обаче да се обновява ежедневно почти.
              Я виж в раздел "Дизели" колко теми има за проблем с горивото на колеги, които са зареждали с ОМВ Алпин Сигурно внасят таково гориво, ама къде е никой не знае А и да ти кажа искрено за 12ст./л. разлика ще си слагам добавката на КАСТРОЛ Тя ми гарантира -26 и по-съм склонен да повярвам Пише, че ЛукОйл произвежда нафта с Евро 4 от лятото Ама с Евро 4 нямаше да ми пуши Астра-та!Не съм защитник на ЛукОйл, но незнам защо толкова се прехласвате по тези уж "специални" горива Всичките са една и съща боза
              http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
              Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
              FIAT Punto 02' 1.9 JTD
              FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Честно казано излиза много по-евтино да се кара обокновен дизел и да му се слагат добавки против замръзване. Не съм открил никаква разлика в поведението на колата, когато съм сипвал по-скъпа нафта. А пък и някога я Италия едва ли са и сипвали само скъп дизел макар, че тазм горивата, като цяло са съвсем друга бира!
                Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Като карате JTD или еквивалентен, на базата на Комън рейл, тогава се вижда разликата! Казвам го съвсем сериозно!Миналата година и аз "плаках" от ОМВ, но истината е, че на другите беше още по-зле като цяло (Шел и Лукойл ги бях тествал няколко пъти) и както се казва избираш по-малкото зло! При мен проблема беше инцидентен с ОМВ, т.е. веднъж след зареждане, докато не свърша горивото в резервоара съм имал намалена мощност и куцо поведение на колата.Освен това, миналата година сменях акумулатора (който бях изпуснал, заради залепнало реле на мигачите, респективно изтощен), така, че палих след това без проблем (макар и само при -9-10 градуса, тъй като по-студените зимни дни бяха минали, когато си оправих проблема с акумулатора).От друга страна от доста време не съм дори и опитвал да зареждам с гориво различно от Алпин/Спринт, така, че може и да има нещо което да бъде конкурентно на ОМВ за JTD и по-новите модификации. Мерак ми е да пробвам "Shell V-Power Diesel", тъй като не съм сипвал от него, но на дали ще експериментирам точно сега, когато се задават студените месеци от зимата...
                  FIAT Marea 1.9 JTD HLX

Коментар

Аз усещам разлика - педала на газта с нафта Алпин/Спринт дизел, за да ускори колата се натиска много по-малко. При всяка друга нафта се налага да настъпя по-надолу газта, за да ускоря.С Лукойлска нафта изминах вече 120 км и нещо взе да ме разочарова - колата не е така пъргава, както с Алпин дизел, но пък я заредих на 1,55 лв на 30.12.2006.Вчера се встрещих като видях 1,83 лв за Алпин Дизел.И друго, по телевизията никой не каза нищо за повишението на горива. Еба ти зомбирането направи тоя ЕС. Вчера цял ден разправяха все хубави неща и се прие съвсем нормално покачването на доста стоки - мафия!!!

Коментар

doofiat написа:
                      ...И друго, по телевизията никой не каза нищо за повишението на горива. -цензурирано- ти зомбирането направи тоя ЕС. Вчера цял ден разправяха все хубави неща и се прие съвсем нормално покачването на доста стоки - мафия!!!
                      Казаха, казаха... Лошото е, че няма, как някой да предупреждава, че да си понапълни човек тубите!
                      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Газта засега държи фронта и даже поевтиня с 3 стотинки ама препдолагам до няколко дни ще удари пак някоя мощна цифра както и по "ЕС" алтернативните горива са с височки цени.Иначе заредих отново от същото ОМВ (на окръжна болница в София) и честно казано има доста ралзика спрямо миналия път като вървеж на колата.Доста по-мудна е при настъпване и поддържане на скоростта.
                        Fiat Tipo DGT 1108cm3 Fire, VW Passat B3 1878cm3

Коментар

Vladim написа:
                          doofiat написа:
                          ...И друго, по телевизията никой не каза нищо за повишението на горива. -цензурирано- ти зомбирането направи тоя ЕС. Вчера цял ден разправяха все хубави неща и се прие съвсем нормално покачването на доста стоки - мафия!!!
                          Казаха, казаха... Лошото е, че няма, как някой да предупреждава, че да си понапълни човек тубите!
                          Еееееее, ама чак тази вече, а новите цени са вече от два дни :D

Коментар

Е, поне за това повишаване се знаеше предварително - що чакахте. Аз на 31 заредих Алпин за 1.70 ... ще изкарам януари

Коментар

ха, то казаха, че не е заради ЕС, а заради акцизите, малко са им паричките в бюджета, сладури (предполагам се усеща сърказма )парите щели да бъдат за армията, че нали е много голяма....а, иначе споменаха и за инфлацията - само от горивата - директно - 0.6%, ами да попитам за всички стоки, които са обвързани пряко и косвено с тях , който знае изискванията за въвеждане на еврото - еми да ви кажа - това в БГ, с тези политици, еми просто никога няма да стане, а нека се тупат в гърдите колко много са направили....
                              A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                              e30 forever!

Коментар

Working...
                              X