Eее, така кажи. С това си обречен на подметка. Само за картофи го ползвам и това му е основната идея.
Не знам как ти е хрумнало да се пробваш да "печеш" на него.
А, не е така. Пека всичко във филипса. Правя перфектна сочна и крехка свинска пражола. Пека кюфтета, кебапчета (включително телешки), бургери, наденици, какво ли не. Все сочни и крехки. Съгласен съм, че е логично с вентилатор да изсъхват, но факт, единственото на подметка е телешкия стек.
По стечение на обстоятелствата готвим в Тефал Оптигрил ХЛ с тава. Това нещо може да направи почти всичко, даже и яйца на очи (рохки). Смятам ,че този уред си заслужава всяка стотинка от цената.
Единствения недостатък е че количеството е за едно хранене на четири човека.
Купихме си и ние преди година близо. Първо опитвахме с автоматичните програми, но нещо не ни се получаваше. Веднъж става, веднъж не. Мнението ми е, че не е някаква магическа машинка. Накрая се ядосах и на ръчен режим. Е оттогава всичко е идеално. Намерих си с тестване кое за колко минути става и така. Невероятни печени сандвичи, пиперки бюрек, всякакво месо под всякаква форма - всичко се получава. Автоматиката се опитва там в началото такава температура, после такава, накрая напън за коричка и подобни магии (май), но...поне аз предимно се ядосвах.
Та така, сега сме много доволни на ръчен режим. Но това би свършила и скара за доста по-малко пари май. Не бих си купил пак, бих си взел подобна скара с няколко режима за различни температури.
Купихме си и ние преди година близо. Първо опитвахме с автоматичните програми, но нещо не ни се получаваше. Веднъж става, веднъж не. Мнението ми е, че не е някаква магическа машинка. Накрая се ядосах и на ръчен режим. Е оттогава всичко е идеално. Намерих си с тестване кое за колко минути става и така. Невероятни печени сандвичи, пиперки бюрек, всякакво месо под всякаква форма - всичко се получава. Автоматиката се опитва там в началото такава температура, после такава, накрая напън за коричка и подобни магии (май), но...поне аз предимно се ядосвах.
Та така, сега сме много доволни на ръчен режим. Но това би свършила и скара за доста по-малко пари май. Не бих си купил пак, бих си взел подобна скара с няколко режима за различни температури.
Напротив, аз бях взех електрическа скара обикновена на Hainner за почти същите пари като Optigrill-a. Уж маркова, уж мощна. Тефал-а е два пъти по-бърз, не пуши почти и прави месото по-сочно. Тайната е в двете плочи. По-евтините варианти на Optigrill-а са боклуци. Първо са с пластмасови дръжки и се пукат. Второ покритието им дори не е близко до това на Тефла-а. Казвам ти го от опит. Това е може би най-добрия грил, който съм си купувал. От няколко години само на него си правя нещата и нямам никакви проблеми и всичко е супер вкусно.
Телешкото, което не е смляно трудно става сочно на която и да е скара. Става само на истински грил с капак за торба с пари и на много ниска немпература за дълго време от сорта на минимум 4 часа. Но пък за мляно телешко е перфектно. Блек Ангъс кюфтенце става уникално.
Коментар