Ето на тази картинка, ако искам да прехвърля файл по кабела между 2 компютъра от вътрешната мрежа, които са с гигабитови карти и са свързани през гигабитов суич, с каква скорост ще премине файлът - с гигабитова или със 100-мегабитова? Ако не става ясно, да кажа, че 100-мегабитова е само връзката между рутера и суича.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за скорост по мрежата между 2 устройства
Collapse
X
-
Компютрите свързани със switch-а ще прехвърлят с 1 гигабит помежду си. 1 гигабит обаче ти е 125 mb/s скорост на прехвърляне. Ако си със старинен хард диск 5400 RPM, скоростта на писане може да е около 95 mb\s и то в добрият случай.
П.С. Както знаем производителите тестват в лабораторни условия и дават параметри трудно достижими за повечето обикновенни хард-дискове и това може да те лимитира, да не се учудваш, ако не можеш да достигнеш пълната скорост.Последна редакция от yeksuh; 01.08.2019, 16:19.
Коментар
-
Абе и само с 50 да прехвърля, пак е по-добре от 9.4, каквото е положението в момента :D
Фактически мога да не си купувам гигабитов рутер (Шаоми 4A, разбира се ), а мога да мина само с гигабитов суич. Ама ей го (в) на - китайците са решили, че няма нужда от 4-портов суич и са сложили само 2 на иначе хубавия рутер.
Коментар
-
ogi28b написа: Преглед на мнениетоСъс стария тъп-линк 1043 и два компютъра, единият на 9, другият на 13 години, но с гигабитови карти, с най-долнопробните кабели от 5 категория, си прехвърлях филмите със 110-115 МБ/с. Сега прехвърлям едва с 9 - 9.5. С колкото и да прехвърлям, ще е по-добре.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
todorakiggg написа: Преглед на мнениетоАз имам подобни проблеми във вътрешната мрежа, някаква гъша хуйня е ама...
При мен на ви-фито е отчайващо бавно, 3 мбайта в най - добрия случай.
Рутера е доста стар, 5 годишен и може вече да се предава ама за сега не мисля да го сменям.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Аз съм с тъп линк 1043N дето уж е 300Mbps. Качих wifi speed test на андроид TВ-то (4К топ модел от 2018 ) и на телефона - макс вдигна към 45Mbps. Като рутера е на 2-3м от устройствата. Тея 300Mbps са сигурно ако рутера е в някоя поляна и наоколо няма никакви други устройства, но пак се съмнявам да ги вдигне. Ако тоя рутер сгъне следващия ще е 5Ghz. Телефона ми открива сигурно към 30 сигнала и само един на 5Ghz, много е пренаселено.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
spark написа: Преглед на мнениетоАз съм с тъп линк 1043N дето уж е 300Mbps. Качих wifi speed test на андроид TВ-то (4К топ модел от 2018 ) и на телефона - макс вдигна към 45Mbps. Като рутера е на 2-3м от устройствата. Тея 300Mbps са сигурно ако рутера е в някоя поляна и наоколо няма никакви други устройства, но пак се съмнявам да ги вдигне. Ако тоя рутер сгъне следващия ще е 5Ghz. Телефона ми открива сигурно към 30 сигнала и само един на 5Ghz, много е пренаселено.FIAT Coupe 2.0 16V бензин/газ
Коментар
-
Не е скоростта на нета, на локалния трафик по wifi e. На PC-то се инсталира някакво програмче като сървър, което се пуска и на wifi speed test му даваш да тества към това локално IP и порт, напр. 192.168.1.101
По wifi телевизора се мъчеше да завърти едно 4K MKV в локалната мрежа около 10GB. Сега го вързах с кабел и 80GB филми 10bit HDR не са проблем.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Оги,
Скоростта на връзката между компютрите свързани със суитча трбябва да е 1 гбит/с.
Провери си от самите машини дали реално са свързани обаче на гигабит или поради кофти окабеляване имаш само 100мбит/с. На ситча също би следвало да има различни цветове на диодиде индикиращи даден порт с каква скорост оперира в момента
Коментар
-
Компютрите поддържат, до неотдавна ползвах тъпия линк 1043, който е гигабитов и там всичко се свързваше на 1.0 Gb. Т.е. кабелите са проверени и работят на такава скорост. Преди си прехвърлях с 100-на мегабайта в секунда. Суича е още в магазина и се чудех дали ще мина само със суич или ще трябва и рутер. С помощта на колегите установих, че само със суич ще мина. (Мерси, колегите! )МИ-рутера работи чудно и няма да го сменям при това положение. Има си 5G, ЮСБ, само това му е минусът - суича му не е гигабитов и е само с 2 порта.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар