Колеги, аз се замислих нещо!Защо преди когато беше Дядо Мраз ми носеше подараци (а и предполагам на голяма част от вас), а от както Дядо Коледа взе мандата спря да ми носи подаръците. Аз се досещам от какво може да е ама не ми харесва така. :D Хайде с мен на следващите избори да изберем пак Дядо Мраз пък може пак да продължи с подаръците а не да оставаме в сегашното си положение!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дядо Коледа - не ме харесва!
Collapse
X
-
и на нас не ни харесва дядо Коледа, това е някаква глупава американска спекулация, и е толкова комерсиализирано, че не виждам изобщо каква е връзката на някакъв си дядо, със раждането на Христос, освен това това си няма Снежанка. Дядо Мраз си беше 100 пъти по-готин и по-на място. Да не говорим че 90 % от децата не знаят изобщо за какво става дума, знаят само за някакъв дядо трябва да им носи подаръци, а и от кога взехме да си слагаме чорапи по камините изобщо полека лека забравяме кои сме и какви са ценностите ни, остава и да започнем да празнуваме и 4 юли и деня на благодарноста да не говорим че сигурно никой от подрастващите не знае какво празнуваме на 3 март.СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
-
Re: Дядо Коледа - не ме харесва!
BO написа:Колеги, аз се замислих нещо!Защо преди когато беше Дядо Мраз ми носеше подараци (а и предполагам на голяма част от вас), а от както Дядо Коледа взе мандата спря да ми носи подаръците. Аз се досещам от какво може да е ама не ми харесва така. :D Хайде с мен на следващите избори да изберем пак Дядо Мраз пък може пак да продължи с подаръците а не да оставаме в сегашното си положение!
Коментар
-
Mindzu написа:Аз като по-млада явно, не съм запозната с разликата между Дядо Мраз и Дядо Коледа. Може да обясните! (Има ли нещо общо с разликата между господин и другар )?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Разликата за мен е че дядо ни Мраз е някак си символ как си заминава едната година идва новата година, за всички има подаръци, и се празнува едно ново начало, а дядо ни Коледа е една от многото глупости които бързаме да прихванем от Хамериканците, и освен това не виждам никакава връзка с религиозния праник рождество Христово, една съвсем явна рекламна кампания за да не фалират магазините за подаръци , е не точно ама този празник не е наш а дойде с демокрацията от някъде. Освен това в европа всяка държава си е имала легенди и герои за посрешане на новата година За пример Чехите които си имали техния Йежичек и съвсем публично осъдиха дядо ни Коледа в тяхната страна.......просто хората не искат да си загубят техните легенди...а ние винаги сме готови да вземаме чуждите неща и да викаме .....ъъъъ какъв дядо Мраз какви пет пари, като дори не си го спомнямеСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Незнам......Аз при дядо Мраз-вземах,вземах,вземах....Пък при Дядо Коледа давам,давам,давам Смисъла е се тоя!!!Децата да се радват,пък другото е майтап работа!Пък това кой как ще обясни на детето си любовта към родината е друг въпрос!Ако ще детето в шест дядо мразовзци да вярва,кат го кръстиш Майкъл или Линда все тая...
Коментар
-
Esper написа:Освен това, за мен Дядо Мраз винаги е бил приход, докато Дяда ви Коледа ми е чист разход
Коментар
-
phoenix написа:Разликата за мен е че дядо ни Мраз е някак си символ как си заминава едната година идва новата година, за всички има подаръци, и се празнува едно ново начало, а дядо ни Коледа е една от многото глупости които бързаме да прихванем от Хамериканците, и освен това не виждам никакава връзка с религиозния праник рождество Христово, една съвсем явна рекламна кампания за да не фалират магазините за подаръци , е не точно ама този празник не е наш а дойде с демокрацията от някъде. Освен това в европа всяка държава си е имала легенди и герои за посрешане на новата година За пример Чехите които си имали техния Йежичек и съвсем публично осъдиха дядо ни Коледа в тяхната страна.......просто хората не искат да си загубят техните легенди...а ние винаги сме готови да вземаме чуждите неща и да викаме .....ъъъъ какъв дядо Мраз какви пет пари, като дори не си го спомнямеEx Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Е не исках да правя скандали, или да осъждам някой да яде сух хляб вместо пражоли(какво ли ядем на новогодишната трапеза ), просто дядо ни Коледа няма нищо общо с раждането на Христос, не че ми дреме кой какво е измислил (Хамериканците или Руснаците) просто няма смисъл да се спекулира така с религията, с което разбиращите от религия ще се съгласят. в такъв смисъл по добре да се празнува новата година защото в нея всички вярват, а в рождеството не всеки.........СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
Темата е сериозна Гласувам с две ръце за дядо Мраз За безгрижното детство, за вълшебната атмосфера около Нова година... Ех, спомени ... А дядо Коледа не го обичам. Дядо Коледа - това е стопената 13-та заплата, това е фалшивата смиреност и християнски добродетели у хора, които иначе се псуват като каруцари зад воланите, гледат да прецакат колегата си, вадят нож затова, че някой ги настъпал в дискотеката, пукат гумите на някой, който им е заел мястото за паркиране пред блока..., но на Коледа са смирени вярващи ?!За мен празника на празниците е Нова година. И добрият старец се казва дядо Мраз.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар