Здравейте.Имам лаптоп с лицензен Windows, който се води с електронен лиценз.По какво от Майкрософт се познават че софтуерът е лицензен.С две думи,ако си сменя хард диска после как да си регистрирам Уиндоуса за който вече съм си платил,нямам си идея къде да видя какъв е продуктовият ключ и да го запиша.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос към компютърните специалисти във форума.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ключа е записан в дънната платка. Можеш да сменяш хард диска колкото си искаш пъти, няма проблем. При инсталиране на ОС (операционна система) ключа се разпознава автоматично, тоест няма да ти иска ключ в процеса на инсталация. След това при първото пускане на компютъра и свързване с интернет, ОС се активира сама.
Ако лиценза ти е за windows 10, ти препоръчвам да използваш инструмента на Microsoft за създаване на инсталационен носител (DVD или флашка): https://www.microsoft.com/bg-bg/soft...load/windows10 , бутона "изтегляне на инструмента сега". С него можеш да си съдадеш чисто копие на ОС, не тегли от замунди и подобни торенти, никога не се знае хакерите какво са модифицирали.
Ако имаш въпроси пиши, ще помагам. Все още не съм почерпил за маркуча на диспенсъра
-
milen11 написа: Преглед на мнениетоЗдравейте.Имам лаптоп с лицензен Windows, който се води с електронен лиценз.По какво от Майкрософт се познават че софтуерът е лицензен.С две думи,ако си сменя хард диска после как да си регистрирам Уиндоуса за който вече съм си платил,нямам си идея къде да видя какъв е продуктовият ключ и да го запиша.
Ако става дума за лаптоп, който идва с Windows заводски, лиценза е записан в BIOS/UEFI-то на компа. Както каза колегата лиценза се прочита автоматично при инсталация. Единствено, ако става въпрос за Windows 7 или нещо по-старо, гледай да свалиш OEM версия, иначе няма да може да се активира с твоя лиценз. Иначе за всеки случей, има една програмка ProduKey, пускаш я и ти извлича продуктовия ключ, ако се наложи ръчна активация.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар