Средната скорост я засича борда, аз само казвам как се постига. Защото средната скорост се засища от тръгването до пристигането.
Средния ми разход го виждаш в подписа за 30К Ако питаш за А8 колко е средния- 15лв като това си е разход за София.
За 147, сега имам трип само градско от около 800км, средна скорост 20км/ч, разход по борд е 10,2/100. На газ е +2л отгоре, демек 12,2л/100. На бензин само пали колата, като разхода е 0,5л-1л/100 в зависимост от сезона. В студеното си е около литър. Карам нормално, по правилата, като ускорявам плавно. Не ми се смята в пари колко е това. За невярващите ще снимам показанията по борд.
Отделно служебно карам голф7 1,6тди 105коня. Вчера го загледах, че за последния половин резервоар разхода само в града е 7,8/100. Карам го главно аз по същия начин като личната. А понеже борд компа му е по умен...има запаметен трип от 18к км смесено каране 7,3/100.
ФИАТ- Пътят е само формалност
ТОП Анализатор на Фиат Форум България!!!
-----------------------------------------------------
FIAT BRAVA 1,4 12V (LPG) 80---, Powered by nothing (Camshaft - Not replaced)
За 147, сега имам трип само градско от около 800км, средна скорост 20км/ч, разход по борд е 10,2/100. На газ е +2л отгоре, демек 12,2л/100. На бензин само пали колата, като разхода е 0,5л-1л/100 в зависимост от сезона. В студеното си е около литър. Карам нормално, по правилата, като ускорявам плавно. Не ми се смята в пари колко е това. За невярващите ще снимам показанията по борд.
Отделно служебно карам голф7 1,6тди 105коня. Вчера го загледах, че за последния половин резервоар разхода само в града е 7,8/100. Карам го главно аз по същия начин като личната. А понеже борд компа му е по умен...има запаметен трип от 18к км смесено каране 7,3/100.
Колега няма смисъл, няма как да ги убедиш, че и други автомобили могат да предлагат ниски числа с много повече други неща.
При мен средния разход тръгва в реални цифри от първите метри, но от това няма смисъл.
Няма какво да ме убеждава, алфата дава прекрасен разход и в комбинация с газова, отвява всички толкова хвалени дизели.
Обаче не е автоматик, а на мен това ми е най-важната екстра и именно заради това не ми приляга.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
3.7л. двигател харчещ 15 газ градско и карането със 200 средна скорост по български магастрали с обикновен семеен автомобил е като Гръдската митология. И 200 снимки да сложиш и 300 романа да напишеш, никой няма да ти повярва. Като се абстрахираме от това и от всичко казано ми е интересно, защо навсякъде се отричат от така великия дизел. Ще кажеш, глупости с екологията и манипулации. Хубаво, глупости, но от държавата, която идва сърцето на Шкодичката ти. Нали спорът е кое е по-добро. Според теб, хибридът е боклук, но на запад(и не само) го смятат за диамант, а дизелът за боклук, който трябва да изчезне възможно най-скоро. Даже виж ти и ВАГ решили да минат на хибриди, скоро няма да имаш особен избор, защото внос на новички дизели ще спре, хората вече спират да купуват и ще останат боклуците на склад да се продават тук и вероятно ще пускат изгодни промоции да лъжат хората да ги купуват за да се отърват. Случайност, не мисля. Жалко, че тогава няма да има за какво да спориш. Може би трябва да погледнеш по-глобално на нещата освен един разход и вървеж, и да търсиш винаги лична изгода. Чак тогава ще разбереш, кое е по-доброто, а и по-доброто за децата ти и техните деца.
15лв не литра. Обикновен семеен, ха ха. Сметка за екологията дръж на тези без катализатор, дпф.... аз не съм от тези. Никъде не съм казал, че хибрида е боклук. Специално този който е в спора не предлага нищо. Пак се опитвате да извъртате. Сега пък автомата бил най важното. https://photos.app.goo.gl/GUTxzLRVNw8mtmzU6
Предполагам се досещаш, че ако не отговарям на нормите и т.н няма така да изглежда.
Предполагам се досещаш, че ако не отговарям на нормите и т.н няма така да изглежда.
Най-основния недостатък го изтъкваш. Хайде забутай го този ауспух да не излезе от града една година и после ела да се похвалиш как ще го държиш още толкова ласкав дълго време.
Тъкмо си помисля, че темата ще потъне в забвение и се намери някой да я възкреси
Днес беше поредната сутрин, в която се надишах на икономични и екологични дизели.
Не се заяждам с никого, в Плевен колите масово са от евро 3 надолу, но проблемът наистина е сериозен - в центъра на тоя малък град смърди на неизгоряла нафта, та чак лошо ти става.
На всички светофари само по 1 човек в кола, стоят на място и правят мъгла зад тях. Погледнато от страни изглежда толкова егоистично, че чак ме е яд, че често и аз съм част от това.
Жалко, че шофьорите рядко ходят пеш, че да ги усетят и видят тея неща.
"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар