Аз пък от една седмица съм с 1.5dCi 90к.с и разхода над 6 не го видях. На същия автомобил на дълго, скорост с ограниченията по борд слиза под 4. Не че някой ме е питал, но да кажа.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Разход на Дачия 1.5 dCi (отделено от "Мнения за Toyota Prius Hybrid")
Collapse
X
-
Аз пък от една седмица съм с 1.5dCi 90к.с и разхода над 6 не го видях. На същия автомобил на дълго, скорост с ограниченията по борд слиза под 4. Не че някой ме е питал, но да кажа.
Плюс това в 1 кола се гледа комфорта освен разхода, нали се сещаш кола която вози впъти по-добре и е по-тежка от тая консерва-лагерничка, която даваш като пример, няма как да дава 4 разход.Последна редакция от mell0; 21.12.2018, 17:14.Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
-
chaveto написа: Преглед на мнениетоАз пък от една седмица съм с 1.5dCi 90к.с и разхода над 6 не го видях. На същия автомобил на дълго, скорост с ограниченията по борд слиза под 4. Не че някой ме е питал, но да кажа.
Коментар
-
M5kov написа: Преглед на мнениетоНаблягам на факта, че приуса е автоматик. Това е много важна конструктивна разлика, от която много зависят 1-2-3-4 литра от разхода на даден автомобил.
Painfall написа: Преглед на мнениетоЗависи и от ограниченията. Не ми се вярва със 140 на магистрала, каквото е ограничението да падне под 4 реален разход. По борд може и да падне (имах Мондео 2.2tdci), което падаше на 3.8-9 по борд, ама на колонка беше над 5.5...
Нарочно давам данни за Дачия https://www.auto-data.net/bg/dacia-l...utomatic-28822
А ето и за нещо по комфортно https://www.auto-data.net/bg/renault...dci-90hp-24668
Коментар
-
mell0 написа: Преглед на мнениетоВ Дачиа и 2 да ми е разхода, ще ме е срам да вляза вътре. Не, мерси.
Плюс това в 1 кола се гледа комфорта освен разхода, нали се сещаш кола която вози впъти по-добре и е по-тежка от тая консерва-лагерничка, която даваш като пример, няма как да дава 4 разход.
1.5 ДЦИ не е никак лош двигател. Не се използва само в Дачия, използват го и в Нисан, Рено, а отскоро и в Опел, които само двигател на совалка не са слагали в колите си. Признат е за един от най-икономичните агрегати.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
chaveto написа: Преглед на мнениетоАз пък от една седмица съм с 1.5dCi 90к.с и разхода над 6 не го видях. На същия автомобил на дълго, скорост с ограниченията по борд слиза под 4. Не че някой ме е питал, но да кажа.
Но примерно аз от 02.2016, демек от почти 3 години също не съм видял разход над 6 по колонка за бензинов двигател. А май няма дизел, който да не излезе толкова време от града и да не се усветка с проблем. Примерно Опелът ми не успя да изкара дълго в такъв режим преди да вдигне аларма.
За това ако имам алтернативен дори разход ама за бензин, то не виждам смисъл да вземеш дизел. Освен ако не караш само по аутобани в Германия, където дизелът няма настигане по разход.
Също така новите хибриди слизат и под 3 реално. Но пак не, че някой е питал, но да кажа.Последна редакция от BO; 22.12.2018, 01:54.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Карам от почти година SANDERO II STEPWAY 1.5 90кс.
Мога само да потвърдя за разхода- извън града при нормално каране може да се свали спокойно под 4/100 - инак най-често се въртя около 4.3-4.5... Правил съм си експерименти- 200км магистрално шофиране без жалене и постоянно на климатик ми отчете 5.5/100. В града си дава около 5.5-6/100 според разстояния и трафик.
На колегата по-горе който го е срам да се качи в такава кола само ще кажа че колата/моята/ си има най-високото оборудване и сигурно при неговите коли ги няма някои есктри! Плюс това е с по-висок просвет и има предимството да минава там,където неговите коли едва ли ще успеят...Така че не подценявайте този двигател-един от най-надеждните и икономични са!LANCIA DELTA II 1.6ie 75HP 835C1.000
LANCIA KAPPA 2.0 20V 838A1.000-ex
LANCIA DEDRA 1.8 105hp 835A2.046-ex
Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8 215hp
Grande Punto 1.2 LPG
Коментар
-
А пък моето JTD на извънградско при 150км/ч гори под 3л/100км. Веднъж тръгнах от Варна с половин резервоар нафта и си карах яваш ей тъй с 90км/ч. Абе на Нова Загора взе да мирише на нафта в купето, та не се трае. Слизам, оглеждам и кво да видя. Почнало да избива нафта през капачката на резервоара ! Басъм ма'а й, толкоз икономична при 90км/ч че чак връща нафта в резервоара, вместо да харчи ! И до Нова Загора резервоара вече почнал да прелива.Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Истината е такава, че специално този двигател предлага доста при спокойно каране. При агресивно вече нещата стават други, но и при другите е така. Това, че колега по нагоре написа, че не може да го свали под 6л е или от него или от самият му автомобил.
Когато карах JTD също бях доволен от разход/вървене, още ми седи статистиката на либрата и средния разход е 6.29л А въпросното Jtd което връща пък въобще не ми се коментира.
Знам, че като отворя сайт за разходи и въпросният автомобил от който тръгна спора има най нисък среден разход от 5.43л В момента съм с литър отгоре, но всеки ден си позволявам агресивно каране и поне два пъти да вдигна скорост която хибрида може да я достигне ако го пуснат от високо да пада.
Коментар
-
За дизела всичко опира до усет и начин на каране.
Караш ли дизела, като бензинова кола - ще имаш и аналогичен разход.
Имаме служебни Фиат Добло ( 1.6 Мджет от 2016 година). Е-ееее, имаме колега, който няма
грам усет към колата. Реве машинката, ще се пръсне, той и търси високите обороти, докато превключи на възходяща предавка.
В други случаи я опъне на 6-та и я забравя там. Скоростта и оборотите му падат, но на нашия хич не му идва на акъл да превключи на низходяща предавка.
Да не си на мястото на демпферния маховик. Как да и свали разхода под 9/100 ?
От 1.5 дци, имам наблюдения върху Клио от 2014 г. Този ДВГ с 90 к.с пасва чудесно на това автомобилче. Виж 110 кончета на 1.5 дци в Кашкай например ми се
чинят по - непълноценни и определено там разходи от 4-5 л./100 може да са мираж.A17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
chaveto написа: Преглед на мнениетовсеки ден си позволявам агресивно каране и поне два пъти да вдигна скорост която хибрида може да я достигне ако го пуснат от високо да пада.
Та тоя съвременен Logan трябва да го пуснат да пада от много високо, за да вдигне скорост на модерен хибрид. Ама някои тук се намират на раздумка и си плямпат обичайните глупости.
Весели празници!Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Само ще кажа на човека, който се хвалеше с Дачия Степуей по-назад с най-високото оборудване и просвет на джип и 4 извънградско. Радвам се за теб, щом те радва, само че тая кола и с екстри гига плюс екстрийм пак си е кенеф и това, няма да се промени. Това е като на циганска барака да сложиш сателитна чиния. Имам малък опит в ремонтирането на такива бангии и не го пожелавам на никой. И тоя прехвален двигател затова никой не го иска на нисаните и рендетата, защото е много "добър". Хората си взимат нова евтина кола и се самоубеждават, че е върхът на айсберга.Последна редакция от mell0; 24.12.2018, 01:47.Fiat Bravo II 1.4 16v
Alfa Romeo 156 1.9 JTD++ EX.
Fiat Punto 1.1 MK1 EX.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар