Освен поздравления към всички, аз имам и едно питане.
Както обикновено ям риба рядко. Често веднъж в годината във въпросния ден.
Та винаги като реша да я ям, то е на скара, "стандартна" риба (вчера беше дъгова пъстърва, каквото и да означава това), често завита във фолио. Ама това са подробности.
Въпросът ми в последствие като я отворя, като я раздробя на съставните ѝ части, за да извадя всички костички се получава така, че печа рибата 20 минути, чакам 5-10 да изстине, след това започвам да я чопля, в което отделям поне 20 минути, отначало ме пари, след това изстива набързо и накрая толкова изнервен изяждам месото за 3-4 минути, няма и толкова.
Та за 3 минути ядене на студена риба не искам да инвестирам толкова време в приготвянето.
Въпросът - каква риба да ям, която да си я метна пак така на скаричката и да мога да я изям след това бързо? Гаси и въпрос-проблем, който имам.
Въпросът - каква риба да ям, която да си я метна пак така на скаричката и да мога да я изям след това бързо? Гаси и въпрос-проблем, който имам.
Сьомга филе. Става на скара във фолио, става и на тиган запечатана, при това само за няколко минути, е пак се яде за същите 2-3 минути, но разликата е, че наистина си ял нещо.
Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Хе хе хе, не я чопли, пъстървата я обръщаш с корема към чинията и гърба на горе, после бавно и леко я натискаш с вилицата от гавата към,опашката през два,три сънтиметра и накрая целия скелет се отделя с главата. И не я печи във фолио, така става като сварена. Просто я пъхни във фурната а вътре сложи малко чесън и резене или копър.
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Освен поздравления към всички, аз имам и едно питане.
Както обикновено ям риба рядко. Често веднъж в годината във въпросния ден.
Та винаги като реша да я ям, то е на скара, "стандартна" риба (вчера беше дъгова пъстърва, каквото и да означава това), често завита във фолио. Ама това са подробности.
Въпросът ми в последствие като я отворя, като я раздробя на съставните ѝ части, за да извадя всички костички се получава така, че печа рибата 20 минути, чакам 5-10 да изстине, след това започвам да я чопля, в което отделям поне 20 минути, отначало ме пари, след това изстива набързо и накрая толкова изнервен изяждам месото за 3-4 минути, няма и толкова.
Та за 3 минути ядене на студена риба не искам да инвестирам толкова време в приготвянето.
Въпросът - каква риба да ям, която да си я метна пак така на скаричката и да мога да я изям след това бързо? Гаси и въпрос-проблем, който имам.
Без да се сърдиш, ама не яж риба. Всяко ястие си има хубавите неща и ако не можеш да ги усетиш, хич не се и опитвай.
Маринована пържола на скара е твоето ястие.
Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Опитай с филе от сьомга,но с кожата.Слагаш рибата в купа,малко лимонов сок,бял пипер,зехтин и я мариноваш 2-30 мин.После я хвърляш на скарата с кожата надолу.Не се обръща,а гледаш месото да побелее,не повече.Ако скарата ти се затваря,още по добре.После няма кости,само поливаш с още малко лимоном сок.
Коментар