Не е нужно да копаш. Достатъчно е да намокриш хубаво за да стане по мека земята. След това с гребло малко да я разровиш и хвърляш семената. Отново с греблото да ги покриеш с пръст и поливаш леко на "дъжд". За няколко дни тревата ще покара, но иска поливане постоянно иначе започва да жълтее и да става редка. Трябва си поливане сутрин и вечер иначе не става нищо. Също така гледай да купиш някоя хубава трева иначе започват детелини и какво ли не да разсте и после трябва да слагаш неща които да ги махат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
Вчера по тъмни доби викам си ще пусна пръскачката. Но умишлено само в една зона, да видя резултата. Е, с едно поливане тази сутрин резултата се вижда, много добре се отличава докъде е стигала водата. Полятото се е позасвежило, макар и все така рехаво. Позеленяло, едно такова. Тъй че едната мярка резултат носи .
Коментар
-
В момента не е добра идея да садиш трева.Това се прави на пролет(поне аз го правя всяка година по това време).Купувам трикомпонентна трева от "Практикер",отделно купувам и тор,комбинирана с препарат против мъхове.На пролет,като се позатопли,взимам гребло и почиствам ливадата.Пръскам със зелен камък(изгаря мъховете и част от широколистните),след това на колене обхождам ливадата и махам умрелия мъх.На местата,където земята остава гола,разравям с малко гребло и поръсвам семена,после леко заравнявам и притискам.След което взимам кутията и разхвърлям семена по цялата ливада(до колкото е възможно по-равномерно).Така тревата се сгъстява и обновява.После торта и на 2-3 дни(ако не вали)поливам.Не я кося поне 14-21 дни след като поникне.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Вместо трева сейте тикви - по-мързелива работа е, красиви жълти цветове, пък и някой лев може да се изкара... Тревата иска ежедневно поливане сега лятото, пък като я поливаш - расте, иска косене...
п.п. пък има една рецепта за пържени цветове от тиква...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
За щастие имам вода, обаче умниците са я прекарали с тръби за парно към банята и кухнята и май ще трябва да ги сменям някой път.
В четвъртък вечерта ходих до обекта.
Беше се счупил единия пръстен на портата, който държи катинара, та импровизирах набързо с един синджир
Двора беше станал олеле от бурени и тъпия повет пак беше плъзнал насам и натам, защото не бях стъпвал от пролетта
Рекох си, че няма да оставя нещата така и в петък пак ходих, обаче първо минах да купя пръскачка и препарат против бурените.
За моя изненада, пръскачката я взех за 21 лева, цена, която много ми хареса, мислех, че са доста по-скъпи. Купих и някакъв си Глифон, който продавача в агроаптеката ми препоръча. 1 литър бутилка стигала за 3 пръскачки по 16 литра.
Окосих тревата пред къщите и за нещастие, от глупост и много напъване по дебелите храсти, успях да счупя косата
Каквото такова, скочих в шахтата да пусна водата, успях някак да сглобя пръскачката, че всичко беше на части и почти без упътване - като за 20 лв. толкова
Разбърках препарата, напълних пръскачката и наръсих навсякъде, като ми остана доволно количество за последващо обилно ръсене на корените на повета.
Интересно ми е да видя какво се е получило след пръскането, тази седмица сигурно пак ще се замета да погледна.
Хубавото е, че въпреки буйната разтителност, само след 1 косене, земята отдолу си е чиста, което ми дава някаква надежда, че ще изчезнат тея храсталаци."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Така е, ама предположих, че ако я наръся тая джунгла в пълния й размер, после като изсъхне няма да мога да я изчистя и за това първо окосих и тогава напръсках. По-нататък ще мина пак"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Някой знае ли нещо (препарат), който като напръскаш с него няма шанс да порасне нищо на тази почва.
Цел - имам някакви растения (самозародили се), от които искам да се отърва веднъж завинаги и нищо да не никне. Площта е малка, само няколко квадрата.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа: Преглед на мнениетоНякой знае ли нещо (препарат), който като напръскаш с него няма шанс да порасне нищо на тази почва.
Цел - имам някакви растения (самозародили се), от които искам да се отърва веднъж завинаги и нищо да не никне. Площта е малка, само няколко квадрата.
П.С.
Най-евтиния по-траен вариант е да ги напръскаш първо, след това изкопваш малко, слагаш довен найлон по-дебел или от хидроизолационна мембрана и отгоре с 1 пласт пясък и след това камъни, ако искаш като декорация или си редиш павенца, ако няма да се ползва за нищо.Последна редакция от yeksuh; 19.08.2019, 14:47.
Коментар
-
Сменихме дограмата,"обърнахме" прозорците,сега ме чака бутане на стара постройка.Но това за началото на септември.Но е много работа,защото старата постройка има мазе,което граничи с къщата.Трябва да зазидам вратата,през която се влиза,да изолирам основите в мазето с гумено платнище,за да може като се насипе с пръст,да не мокри основите.Изобщо....1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Лешника роди, че роди. Като го пообрах май няколко кила ще излезнат. Че и вкусен.
ВиК който е поддържал къщата лекинко се е пос*ал. На сифона на мивката в банята сложил твърда тръбичка към канала в стената, обаче понеже не му се е занимавало тръбичката има лек обратен наклон. Съответно подлизва и уплътнението към канала като се спече с времето...почва да прави струйка надолу към плочките...през фугата, където явно хидроизолационна лента няма...на тавана на кухнята отдолу. Моята вина е, че крана на мивката в банята като закапа и го поотложих, съответно не е докато се миеш да подлизва (колко е то), а целодневно (капка по капка...). Смених сифона, този път с гъвкава тръба и като влиза в канала да сочи леко надолу, това реши проблема с подлизването. Но понеже гъвкавата тръба докато се поосуче насам натам и...капака порцелановия отдолу на мивката не може да се сложи. Та си мисля да сложа не класически сифон, а тея дето ги виждам напоследък, само гъвкава извита тръба. Въпроса е класическия сифон има ли някакво предимство пред това само с тръба, при положение, че на тази мивка има само бръснене и миене ръце/зъби?
Коментар
-
Класическият сифон има голямо предимство - не връща лоши миризми от канализацията
Ако сложиш само гъвкав маркуч, няма да имаш водната тапа, която прави сифона."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар