И моята е така, ама аз съм доволен, тя сама се гледа...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
NikMar написа: Преглед на мнениетоИ при нас побеля.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
Сега на нивата излиза че нямаме път законен и нямаме нищо все едно .
Сега са променили текста че ако дадеш място на общината тя може да направи път- поне да го узакони .
То пътя го има но е в имотите има и дере 2метра дълбоко и широко към 10 -15 м.Ако взема разрещение от комшията- Сервитут- всичко стама по лесно
ако не може ли да запълним дерето и там да узаконим пътя. В дерето вода няма -няма от къде да идва.Последна редакция от kluchar; 15.12.2021, 18:47.
Коментар
-
Итака..Купихме готова къща с тенис корт и 3 дка. място на 10мин. от нашата къща,така че ще ни е удобно за всичко.Сега сме на тема до обзавеждане,оправяне вътре на къщата,профилактика на климатици и т.н.Смятам,че строителната 2021 година на село приключи наистина.Лошото е че новата строителна година почва още от януари,ама да сме живи и здрави.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Оказа се че има смисъл от изолацията,която направихме през лятото.Отидохме на 24-и и пуснах климатиците на Мах.За десет часа температурата се вдигна от 7 на 22градуса.После ги намалих на 22 и до 2-ри температурата в къщата не падна под 22градуса.Отделно ми се наложи да затопля стая без климатик,само с конвектор.Температурата стана 22 градуса за един след обяд,нещо което беше непостижимо преди.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
pavyan написа: Преглед на мнениетоИтака..Купихме готова къща с тенис корт и 3 дка. място на 10мин. от нашата къща,така че ще ни е удобно за всичко.Сега сме на тема до обзавеждане,оправяне вътре на къщата,профилактика на климатици и т.н.Смятам,че строителната 2021 година на село приключи наистина.Лошото е че новата строителна година почва още от януари,ама да сме живи и здрави.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Днес открихме сезона в градината. Подрязване на всичко.
От една страна - мерак ми е да сложа едни повдигнати лехи за зеленчуци, от друга - сложа ли ги ще трябва и да ги работя, а не съм пробвал досега и ще откривам америка. Гледам в съседни места няма къде да стъпиш от къртичини и треперя. Белката и тя се катери на чардака. Заснех я откъде минава и сложих едни трупчета с дълги винтове на тях - катери се гадината, жаля я и не съм сложил винтовете с острото нагоре, да не я намеря окачена някоя сутрин. Ще слагам мрежа, но според мен ще е супер грозно.
За щастие Бог дал топла зима и пелетите би трябвало да стигнат.
Коментар
-
И ние, още миналата седмица, много се затопли, и не можах да издържа. Сложихме различни семенца, ще видим дали и какво ще се хване. Обмислям да закупим някакъв мини парник от тези тип "сглоби си сам". Чудим се все още и за компост - дървен ли, пластмасов ли ...
Та в тази връзка искам да ви питам - вие компостирате ли отпадъка? Ако да - в какво? Бихте ли посъветвали, ще се радвам. В интернет има много информация, но друго е някой да ти го каже от личен опит.
На село имаме ужасно много трева, която косим, също така много биоразградими битови отпадъци, и оставени така на произвола на съдбата в градината не се получава въпросния компост, а разполагаме с доста "материал", от който да се възпроизведе тор.
Та се колебая - пластмасов ли да закупим, дървен ли, или сами да опитаме да си измайсторим някакъв...
Отделно ще се захванем да изкопаем няколко дупки за овошки, в близост до село има един разсадник, от който съм заплюла да купя поне 3-4 дръвчета, но без кайсия, за съжаление, колкото и да обичаме, понеже все измръзват, горките. Миналата година късно се усетих, и като отидох малко след началото на м. май, жената каза, че отдавна е разпродала всичко.
Има огромен избор от дръвчета и в Практикер/Бриколаж/Хоум макс, но са все от други градове, а съм чела, че е най-добре, за да се захване овошката, да бъде закупена от близко място със сходни климатични условия.Последна редакция от blue_coconut; 20.02.2022, 14:09.
Коментар
-
ls1 написа: Преглед на мнениетоДнес открихме сезона в градината. Подрязване на всичко.
От една страна - мерак ми е да сложа едни повдигнати лехи за зеленчуци, от друга - сложа ли ги ще трябва и да ги работя, а не съм пробвал досега и ще откривам америка. Гледам в съседни места няма къде да стъпиш от къртичини и треперя. Белката и тя се катери на чардака. Заснех я откъде минава и сложих едни трупчета с дълги винтове на тях - катери се гадината, жаля я и не съм сложил винтовете с острото нагоре, да не я намеря окачена някоя сутрин. Ще слагам мрежа, но според мен ще е супер грозно.
За щастие Бог дал топла зима и пелетите би трябвало да стигнат.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар