Аз пък покрив правих.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
Гроздето го обрахме,утре жена ми и дъщеря ми трябва да го смелят.Ние със зет ми сме отпуска и започнахме изолацията на къщата.Днес ми дойде новият генератор така че и той е на дневен ред с окабеляването и инсталацията му.Имам за продан инверторен 800 вата на Деу с който парното ми не се любеше като ми паднеше акумолатора на юпиеса.Има още година гаранция и е много тих и икономичен за осветление и тв е супер.Предната седмица сефтосах новият отоплителен сезон и палих три дена сутрин и вечер,в петък сутринта беше 2 градуса.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоГенератор щото нама наоколо ток ли .Аз има този проблем- за сега -иначе жиците са на 100метра.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
milen11 написа: Преглед на мнениетоГроздето го обрахме,утре жена ми и дъщеря ми трябва да го смелят.Ние със зет ми сме отпуска и започнахме изолацията на къщата.Днес ми дойде новият генератор така че и той е на дневен ред с окабеляването и инсталацията му.Имам за продан инверторен 800 вата на Деу с който парното ми не се любеше като ми паднеше акумолатора на юпиеса.Има още година гаранция и е много тих и икономичен за осветление и тв е супер.Предната седмица сефтосах новият отоплителен сезон и палих три дена сутрин и вечер,в петък сутринта беше 2 градуса.Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоАз съм купил едно устройство от 12 на 220 ама е слабо уж пише 500ватаПоследна редакция от milen11; 29.09.2021, 00:34.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоАко има 3 соларни панела уж по 400 вата дали ще стигнат .Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
За да си независим ти трябват няколко неща. Едното е солари, но и там има 'такива' и 'онакива'. След това ти трябват акумулатори, които да съхраняват тока, защото слънце не винаги има, а ток обикновено ти трябва като няма . Също, понеже става дума предимно за зимния сезон слънцето обикновено го няма или е за кратко. А акумулаторите са хубаво да са 'такива', а не 'онакива', т.е. по-скъпи. След това ти трябва инвертор, който да преобразува 12те волта от акумулатора в 220 волта за твоите нужди. И там инверторите са 'такива' и 'онакива'. Тези дето ще ти свършат работа са от по-скъпите. А, забравих, за соларите ти трябва контролер, не е да ги набиеш директно в акумулатора. И там са цифри според екстрите. Набиваш едни хиляди и тъкмо се зарадваш и хоп - смяна акумулатор...смяна контролер...соларите им спада мощността с времето...и пак трябва да набиваш пари. То е малко като изолацията (българската 3 сантиметрова), правиш избор дали да дадеш парите предварително или после за енергия. Е, остава ти комфорта...уж...
В други държави проблема е решен иначе. Слагаш солари, като има слънце електромера ти върти наобратно. Защото е помислено да подпомага системата, а не да те дере. Но пък твоята цел не е икономия, а спасяване на положението като няма или е лош тока.
Коментар
-
Бюрокрация е дълга - трябва няколко документи и чакане -обследване да ми кажат дали ще ме включат . После такса и пак чакане .
Май за тока е по бързо.
За водата на къщата на Извор - Родомир чакат докуменвтите на Ви К инжинера на бюрото вече 6 месеца ама тръба няма .Последна редакция от kluchar; 30.09.2021, 20:34.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар