Ми то си пише как трябва да я засееш. Не спазиш ли технологията, нищо няма да стане. Ако само я разхвърляш, просто ще нахраниш мравките и врабците.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
ls1 написа: Преглед на мнениетоЧудя се, вместо да се дере и копа земята (мързел), дали не може семената да се омешат с пръст и да се разстеле, за да се получи това 'семената под 0.5-1см' и да се попритъпче за чиста съвест?
Коментар
-
Три дни се счупих от работа.Косене на трева до коляно,вадене на глухарчета и пити бял трън.Работа по градината-плевене,подреждане на камъни,белосване и доподрязване на розите.Сега всичко е равно и гали окото.Понеже ще сменям покрива на къщата,та ще изчакам със сгъстяване на тревата.Там,където е много голо,разрохквам,хвърлям семе със тор,заравнявам и поливам.Иначе всяка година слагам семе и тор в пръскачката и ръся,без да заравям.Част изяждат,част пониква.Кръговрат.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Започнаха ремонта на покрива.Всъщност си е тотална подмяна,а не ремонт.Неделя пак косих тревата.Явно почвите в двора заради насипването със земя са различни и на места тревата върви слабо,а на места е буйна.Но това ще го оправям когато се пренесем да живеем за лятото там.Като свършат покрива почвам тротоара около двора.Намерих фирма да го раздига,да хвърли боклука и да го асфалтира.Надявам се това да е края на сагата с тревата.Имам две електрически косачки за трева.Китайчето,което е с неясна марка и година на производство е по-добро от новата.Поне ножа е по-твърд и го точа по-рядко.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Като човек който има доста опит в косенето, настръхвам, като чуя за корда с метална нишка. Използвайте само такива корди и ножове, каквито препоръчват реномираните производители на косачки. Дори уредите ви да са "китайчета" отвсякъде, вземайте си само маркови консумативи, за да нямате ядове.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
На мен голям проблем ми е отрязаните дърветата и клони- изнасянето им-
Другото важно е подравняване на двора поне 300кв има на тераси .
Имам и един комшия където спира на средата на улицата и не мога да влизам с колата в двора .
Не мога да викна багер или да докарам пръст или бетон.
Скоро ще правят улицата и май трябва да е 7 метра а сета е 5 метра другите 2 метра се губят в двора на комшия.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар