И ние пръскаме със шерпа,ефтин и ефикасен е.Един път в годината пръскаме и вътре в къщата против щипалки,калинки мравки и други пълзящи,но там с Айкън.Пръскаме и двора на кимшиите и покрай дуварите за да има ефект.Шерпата е в основата на препаратите за котки и кучета и не им вреди,за хората е безвредна,но като напръскаме ягодите от страх не ги бутаме две седмици и те презряват.
Ако ще чакам две седмици и ще пръскам отрови по-скоро бих го завил с черен найлон, особено на удобен терен. Няколко слънчеви дни и отдолу всичко е аут. Е, извън оградата може да хване крака найлона де...
От както поливам редовно,върви добре.Гъста,здрава,едра.Но като цяло расте по-бавно от пролетта и лятото.Е,вчера,само 5 чувала трева съм изхвърлил.На старата част съм оставил детелина да расте колкото иска.На другата си е райграс.Като цяло бурени няма.Тук там по някое глухарче,но видя ли го ,веднага го изкоренявам.За сега съм доволен как върви ливадата.
П.П.Обаче нещо се случи с гроздето.От около 2седм. почнаха да капят и пожълтяват листата на лозите,а самите гроздове вече на са плътни,а тук там има зрънца.Изпопадаха.Така,както се точех за поне 20л. ракия,май и 5 няма да има.
Kak е детелината.Днес чистих едно място и се чудя дали да не му нахвърлям детелина,но ме притеснява, че има много кошери пчели точно до нас.
Чета ,че детелината била много добра за паша на пчелите,а това мен хич не ме устройва.
Как е детелината.Днес чистих едно място и се чудя дали да не му нахвърлям детелина,но ме притеснява, че има много кошери пчели точно до нас.
Чета ,че детелината била много добра за паша на пчелите,а това мен хич не ме
Аз по принцип имам няколко квадрата детелина, която бавно се разраства. Да, има по нея пчели, но не е като да кажеш рояк. А ако я окосиш си става като стригана трева, докато не си направи пак листенцата не я знаеш че е детелина. Задушава всякакъв плевел.
Коментар