Поливането го направих капково на редовете където садим зеленчуци. То и комшията като полива водата идва при нас като подпочвена.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Купих си къща на село :)
Collapse
X
-
kluchar написа: Преглед на мнениетоАз за маркучи и преходници дадох 40 лв 100 м маркуч 16мм
сигурно е 150кв.м общо остана автомата за почасово поливане 56 лв.
А каква помпа ползваш?Защото ще трябва да купя помпа,която да вади вода от кладенеца и да захранва поне две пръскачки.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Зависи колко е дълбок кладенеца,хубавите помпи са скъпички.Аз имах сондаж 22м,но съм направил голяма грешка да използвам вибрационна помпа,започна да излиза много фин пясък и я засипах.Капковото да си го направиш сам не излиза скъпо.Най- добре е с междинен резервоар,хем се затопля водата,хем дава добро налягане,и действа като акумулатор ако дебита на източника е малъкПоследна редакция от янко; 29.07.2020, 17:01.FIAT MAREA 1.6 16V Weekend 99
Коментар
-
След доста четене и проучване взех хидрофор Гардена 4000.Дебита й е 4000литра на час,при 4 бара налягане.Това е при Мах. налягане,а ако се сложи на Еко,става на 3 бара.Вчера го монтирах(изключително лесно е).На ръка завиваш смукателния маркуч без да го режа,въпреки че дълбочината на кладенеца е 5м,а маркуча е 7м.Сложих директно преходник на изходящата тръба от 1 на 0.5 цола и вързах маркуча(който е дълъг 30м) с бързи връзки.Обезвъздушава се през филтъра,просто наливаш 1-2 лейки вода,докато се запълни смукателния маркуч.Пуснах и о,чудо!Пръскачката хвърли вода на 3-4 метра височина и реално в момента полива поне 1,5 пъти повече площ,отколкото когато я включа към чешмата.За 3 часа полях обилно 400 кв.м.,като ме изненада и кладенеца ,че имаше толкова много вода в тая суша.По груби сметки,в кладенеца имаше 5 куб.м. вода,които стигнаха и остана още вода.Та така-за 430 лв. помпата,45лв.смукателен маркуч,45 лева поливен и стотинки за бързи връзки си имам поливна система.И не струва 3 бона.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
-
Капков маркуч взех 100м на 30 ст поне някоя година ще кара.Сега ми трябва и електрониката където пуска спира крана по време .Последна редакция от kluchar; 05.08.2020, 18:01.
Коментар
-
pavyan написа: Преглед на мнениетоСлед доста четене и проучване взех хидрофор Гардена 4000.Дебита й е 4000литра на час,при 4 бара налягане.Това е при Мах. налягане,а ако се сложи на Еко,става на 3 бара.Вчера го монтирах(изключително лесно е).На ръка завиваш смукателния маркуч без да го режа,въпреки че дълбочината на кладенеца е 5м,а маркуча е 7м.Сложих директно преходник на изходящата тръба от 1 на 0.5 цола и вързах маркуча(който е дълъг 30м) с бързи връзки.Обезвъздушава се през филтъра,просто наливаш 1-2 лейки вода,докато се запълни смукателния маркуч.Пуснах и о,чудо!Пръскачката хвърли вода на 3-4 метра височина и реално в момента полива поне 1,5 пъти повече площ,отколкото когато я включа към чешмата.За 3 часа полях обилно 400 кв.м.,като ме изненада и кладенеца ,че имаше толкова много вода в тая суша.По груби сметки,в кладенеца имаше 5 куб.м. вода,които стигнаха и остана още вода.Та така-за 430 лв. помпата,45лв.смукателен маркуч,45 лева поливен и стотинки за бързи връзки си имам поливна система.И не струва 3 бона.Fiat Sedici 1.9 MultiJet 120 Hp
Коментар
-
В събота окосих за първи път цялата ливада.Като резултат: 3 часа с косачката и много пот+10 чувала с трева и боклук за изхвърляне.Обаче стана кукла мястото и даже засадихме едно дърво,казва се албиция.Казват,че преди да завали и вечер,като се стъмни,листата се навивали на фунийки.Та за барометър,де.А иначе става 2-3 метра с много широка и плоска корона и не хвърляло много шума.Та те тия ТТ данни ме накараха да го насадя,пък да видим.
П.П.Даже ни остана време за културно масова работа-отидохме до Гигинския манастир.Запалихме по свещичка,поразходихме се и в къщи.Последна редакция от pavyan; 17.08.2020, 09:08.1.Безплатният секс развращава,платеният-озлобява.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар