Отдавна е известно, че за да успее човек, не са му нижни прокламираните и пропагандирани качества от обществото, а други, които изглеждат социално неприемливи - наглост, арогантност, кариеризъм, доносничество, лакейство, садизъм (садо-мазохизъм), завистничество, конкурентност, патологична амбициозност, некоректност, комбинативност, подлост, коварство, способност за манипулиране... (така още минимум 1 стр. А4), но най-важното качество - СПОСОБНОСТ ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА "ТОПЛА ВРЪЗКА" С КОГОТО Е НУЖНО за постигане на целите. Парадоксалното е, че понякога това да си кадърен и принципен пречи. Голяма част от българските мениджъри, не само имат пренебрежително отношение към носителите на експертизата, но имат ПРЕЗРИТЕЛНО такова!!!
Аз също имам не един (като описания от Слав) познати, а поне 10 такива... което пак ни води до деформираната система. Системата най-лесно се деформира, точно тогава, когато печалбата стане единствения водещ критерий, за сметка на останалите.
П.С. Това го казвам не само в качеството си на обикновен човек, но и като дипломиран психолог, занимавал се дълго време с оценка на професионалната пригодност на различни категории персонал и човек лично интервюирал, тествал и изслезвал повече от 3000 лица в процедури по подбор. Заставам зад всяко едно от изброените качества, колкото и на някого да му се струват пресилени.
Аз също имам не един (като описания от Слав) познати, а поне 10 такива... което пак ни води до деформираната система. Системата най-лесно се деформира, точно тогава, когато печалбата стане единствения водещ критерий, за сметка на останалите.
П.С. Това го казвам не само в качеството си на обикновен човек, но и като дипломиран психолог, занимавал се дълго време с оценка на професионалната пригодност на различни категории персонал и човек лично интервюирал, тествал и изслезвал повече от 3000 лица в процедури по подбор. Заставам зад всяко едно от изброените качества, колкото и на някого да му се струват пресилени.
Коментар