Да.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Протести срещу високите цени на горивата - имат ли смисъл?
Collapse
X
-
Влизаме в друга тема
Неведнъж съм казвал - ако разходите ти не отговарят на доходите - има 2 начина:
- намаляваш си разходите (слизаш от джипа и се качваш на малолитражка, до кафето вместо с колата - отиваш с колелото или пеш, вместо АйФон си купуваш телефон за 250 лв, спираш да пиеш Джак Даниелс и минаваш на Джим Бим или на домашна ракия...)
- увеличаваш си доходите (примерно, сменяш си работата, града, селото, започваш допълнителна работа, печелиш от тотото и все такива едни).
Коментар
-
Добре де, има ли верига, която не е част от картела с горива от Лукойл? Аз бих зареждал само там, ако ще и най-лайняния бензин да е.
Цената се определя от пазара. Как разсъждават тия в картела - щом се купува на тази цена, я да пробваме по-висока. Купуват и на нея, вдигаме я. И те така. Който иска да протестира, да спре да ползва колата за щяло и не щяло, и да не зарежда от картела (ако въобще има такава опция). 95% от хората с кола на пътя са за глезене, гъзария и т.н., не от необходимост. И не - не ми пука колко транспорта трябва да смениш до работа.
Коментар
-
dikanio написа: Преглед на мнението95% от хората с кола на пътя са за глезене, гъзария и т.н., не от необходимост. И не - не ми пука колко транспорта трябва да смениш до работа.
Хеле пък като дойде събота, неделя и по празници и като ми се наложи да ида до някъде ми се сгажда - 150-200 хиляди софиянци решили да ходят някъде... само пречат на тия като мене дето трябва да ходят поработа Та заради тях вероятно цените на горивата са такива!Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3
Коментар
-
muns61 написа: Преглед на мнениетоСравнете цените ПРЕДИ облагане и после пишете.
Бензин:
- Производствена цена: 45,49 Cent/л
- Печалба: +12,85 Cent/л
- Акциз: +64,45 Cent/л
- ДДС: +23,52 Cent/л
- Крайна цена: 147,31 Cent/л, като 88,97 Cent са данъци
Дизел:
- Производствена цена: 48,88 Cent/л
- Печалба: +14,06 Cent/л
- Акциз: +47,07 Cent/л
- ДДС: +20,90 Cent/л
- Крайна цена: 130,88 Cent/л, като 67,94 Cent са данъци
От къде може да се намери такава информация за България?Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Аз намирам цени на едро, примерно ИНСА имат ценоразпис.
За бензин А95Н:
Цена 1000л - 1045лв
Акциз - 710лв
Дан. основа - 1755лв
ДДС - 351лв
Общо 2106лв
Дизел В6:
Цена 1000л - 1219лв
Акциз - 646лв
Дан. основа - 1865лв
ДДС - 373лв
Общо 2238лв
На Лукойл сигурно са подобни, предвид картела. Та вземаме цената на тези горива от тяхната листа на дребно във Fuelo.
Бензин А95Н - 2,40лв/л
Дизел - 2,44лв/л
Това ще рече:
Бензин - 2400лв/1000л
Дизел 2440лв/1000л
Махаме ДДС:
Бензин - 2000лв/1000л
Дизел - 2033,33лв/1000л
Махаме акциза:
Бензин - 1290лв/1000л
Дизел - 1387,33лв/1000л
Доставна цена+печалба (България):
Бензин - 0,658 Euro/л
Дизел - 0,708 Euro/л
Доставна цена+печалба (Германия):
Бензин - 0,5834 Euro/л
Дизел - 0,6294Euro/л
Dacia Duster 1.6 4WD
Коментар
-
Нещата изобщо не отиват на добре да ви кажа аз... всичко е режисирано, но не знам с каква цел, предполагам сваляне на правителството... или режисирано оттегляне от властта...
1. Цената на горивата.
2. Цената на хляба.
3. Цената на ГО.
4. Новите местни данъци
5. Цената на топлото.
все чувствителни цени и такива които касаят всеки.
след Нова година като вдигнат и цената на тока и като се получат януарските сметки и нещата ще се сготвят...
Дано не съм лош пророк...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Ами както казва един приятел, който от дълги години живее в Германия - "Така ще е, като Ви е висок стандарта в БГ".
DJPOPA написа: Преглед на мнениетоИли казано с други думи, средно 12,5% -12,7% по-скъпо гориво в България спрямо Германия, преди облагането с акциз и ДДС.
Коментар
-
Смисъл от протести винаги има,но при нас протестите са ни както всичко останало,никакви.Протестираме си на дребно и по отделно,днес за горивата 500 човека,утре майките 200 човека,после нещо друго 100-тина човека ами така няма да стане,докато сме разделени файда няма да има.Последното ми ходене до Букурещ съвпадна с техен протест,ами нищо общо с тукашните смешки.За другите ни съседи гърците да не говорим какво правят.Последна редакция от campain; 06.11.2018, 11:11.Fiat Marea 1.8 16v HLX
Hyundai Terracan 2.9 CRDI
Коментар
-
DJPOPA написа: Преглед на мнениетоИли казано с други думи, средно 12,5% -12,7% по-скъпо гориво в България спрямо Германия, преди облагането с акциз и ДДС.
donnna написа: Преглед на мнението...всичко е режисирано...
Както и Дидо каза някъде в предната страница, държавата може да се намеси до толкова, че да намали собствената си печалба в даден отрасъл, но за сметка на това ще я увеличи в друг, защото трябва да има пари за бюджета.
Единственото решение, за което се сещам, е държавата да започне да събира достатъчно пари от друго място. Такова място са глобите. Глоби за шофиране, глоби за пушене, глоби за изхвърляне на боклук... и поне още няколко хиляди вида глоби, както е в нормалните държави. Тогава държавата ще има възможност да намали ДДС или акциз на дадена стока, без да ги увеличи при друга. Не е готино да те глобяват за всичко, но практиката показва, че работи, а и това е начина за изграждане на нормална среда и общество."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Абе що се грижите толкоз за бюджета на държавата - нали все излишък има.. пък за народа - все повече му се взима! Единствения логичен за мен отговор е - щото минава номера!
п.п. Същото като при българските застрахователи - дай да вземем колкото може повече... и още малко....и то от всички, не от който трябва.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар