На фугите на правата част се слага стъклофазерна лента (даже двойно), а не от хартиената. Хартиената е единствено и само за ъглите, даже за ъглите има специална по-скъпа, която пак е хартиена, но има метални ленти от горната и долната част, ама аз си ползвам обикновена. Двойната скара никога не е била задължителна освен ако помещението не е голямо или ти трябва допълнително място да набуташ повече вата. Аз също правя ремонт в момента и съм на тая тема. Слагах гипсокартон със скара и на външните стени и вата отзад, даже вчера боядисах тавана, днеска предстоят стените.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Строителни неволи
Collapse
X
-
Нда, късно е либе за китка
Довечера и аз ще боядисвам, но първо ще мина да си взема от тея стиропорените ъглови лайстни, че ъглите ми са ужас навсякъде."Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
За другата стая като я почнеш - ако пак правиш подобно окачване, сложи двуслойно и кръстосано картон 9 мм. Друго много важно - напълно задължително е използването на анкер-пирони, а не на дюбели, за какъвто и да е таван. Дюбелите държат, когато усилието е насочено перпендикулярно, а на успоредно услилие (на изваждане), каквото е при окачен таван, са в пъти по-слаби и ако провисне - това ще е най-малкият проблем. По-неприятно е да падне тавана. Не искаш това за теб и семейството ти, нали?
Коментар
-
Аз тук не ви споделям, но и при мен нещата са към края си, като завърша, ще ви кача снимки.
Сега обаче срещам сериозен непредвиден проблем:
Търся кухненски плот в цвят тъмно син (без значение оттенъците).
Преди време живеехме в една квартира, където кухнята беше с такъв цвят плот, и аз затова реших, че е лесно да се намери. Е да, ама не.
Някой може ли да помогне? Да подскаже къде да търся? Ето някакви примерни снимки:
Коментар
-
-
През изминалата година и аз започнах един проект, по който отделям всяко свободно време, е за стоманобетона ползвам жокер, почивните дни на строителна фирма.
Временно клипче. https://youtu.be/LIObmQlMy9o
Бутането на старата къща съм го пропуснал.Либра 1,9 жтд 2000г. LX
Фиат Крома 1,9 2009г.
Ивеко Дейли 2.8 2006г. Ланча Делта 2.0 mjet 2008г.
Коментар
-
Искам да попитам дали имате човек, който да дойде и да ми шпаклова коридора?
Коридора е на латекс, демек е имало някаква шпакловка от преди това, но след земетресението преди години се отвориха малко пукнатини тук-там, децата допринасят и те към бавното му разрушаване и така нататък.
Та искам някой доверен да дойде и да го поправи, замаже и каквото трябва там, да стане готов за боядисване с латекс - най-вероятно аз ще го боядисвам.A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Щом е само за попълване на несъвършенства, направи си го сам! Нямаш представа колко ядове ще си спестиш за нещо толкова дребно, а и после кефът ще е по-голям"Без сърца, сме просто машини"
Toyota Prius 1.5 Hybrid
EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI
Коментар
-
Покрива е с Изобул Украйнски 5 мм и не се къса гледах други по тънки се късат
За два дни го наредих Един ден плоскости и малко от Изобула и втори ден го довърших.
Нещо такова
https://www.youtube.com/watch?v=5IzuNjUm1hc
Има и ламарини от четирите страни
само 2метра обърках за улука .но ще го поправя като се оправи времето.
С керемиди щеше да е бая килограми а с ламарини ще тропа като вали дъжд.Последна редакция от kluchar; 06.01.2020, 17:29.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар