С брата сега си дискутирахме темата щом може да глобят кола че се води примерно 4+1 а са се качили повече хора защо тогава да не може да се глоби автобус на градския транспорт че примерно се води 100 места от които 40 седящи и 60 правостоящи.Ясно е че никой не би се заел да брои пътниците вътре и т.н. но принципно би трябвало да може да се глоби ако не шофьора то самия градски транспорт.Често се виждат гледки на автобуси,вървящи на една страна от претъпкване и т.н..Ако не Контрол по транспорта то КАТ или ДАИ мисля че имат правото да го сторят.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли да глобят автобус на гр. транспорт за брой пътници?
Collapse
X
-
едно време участвах в преброяването на пътникопотока т.е. сядам да речеме в тролей 11 на втора врата и броя (записвам) на всяка спирка колко хора се качват и колко слизат и така докато не свърши смяната. Даже ни плащаха тогава :D На другите врати в тролея други хора брояха и така за всеки тролей от тази линия, както и за всичкия транспорт в София. Идеята беше да се види кои линии по кое време са пренатоварени и да се пуснат повече коли по тях, както и по други линии ако са прекалено много колите да ги поразредят. Купон си беше с това броене След това в excel се въвеждаха данните и например за една кола от транспорта се вижда по кое време и къде пътниците са били най-много. Е, получаваха се и малко неточни преброявания т.е. оказва се че на последната спирка е трябвало да има още 2-3 души в автобуса На определени места се получаваше че в автобус са се натъпкали към 200 души. След това на базата на тези данни пооправиха транспорта. Знам че след някоя и друга година пак правеха такива преброявания, даже мисля че и редовно се правят. Но понякога тъпканиците в транспорта зависят и от други обстоятелста - примерно повреден автобус, при което в следващия след него става тъпканица или пък някъде станало някаква катастрофа или примерно ченгето спряло колите зада мине президента и от там яко задръстване и се прецаква разписанието.Вчера след работа например за пореден път се убедих колко са малоумни повечето шофьорите дето минават през руски паметник и всяка вечер яко задръстване и на спирките на транспорта след руски паметник има сумати народ който чака транспорта.Audi 1.8S златен талон
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар