Здравейте на всички колеги! Пиша ви, по повод новата ми кола. Надявам се, много от вас да ми влезнат в положение а не да ме критикуват, става въпрос за това, че съм начинаещ и паркирам много трудно, със тази кола нз защо така става, смятам да сменям огледалата или самата кола, ако някой си мисли, че е смешно и е решил да ми се подиграва то нека запази коментарите за него, аз израснах със един родител никога не съм имал достъп до автомобил, благодаря предварително! Основния ми въпрос, към вас е какви огледала, мога да закупя и да монтирам колата е 97, година със ел огледала, но нищо не се вижда при паркиране, идва ми да се застрелям защото за мен тая кола значи всичко поздрави!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем със паркирането на браво!
Collapse
X
-
1. Имаш три огледала - едно вътре и две отвън.
2. Вътрешното ти е истинско и показва реалното разстояние до обектите.
3. Външните намаляват обектите и показват по-далечно разстояние.
4. Настрой си ги правилно - дясното смъкваш малко, за да виждаш бордюра при паркиране, лявото - да виждаш едва боята на колата, а вътрешното - да виждаш задното стъкло изцяло.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Огледалата на браво са едни от най добрите който може да си представиш. Ако след браво седнеш в 147 и направо ще припаднеш.
Проблема не е в огледалата ако си настройл правилно. А най вероятно в липсата на опит. Ще се научиш. Но най лесно става когато някой ти предаде няколко основни урока.
Ако си в София ела на някоя от неделните срещи и ще тръгнеш научен.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
dabadaba написа: Преглед на мнението3. Външните намаляват обектите и показват по-далечно разстояние.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Обратно е-страничните показват обекта по-близо, отколкото е.
Сложи си допълнителни панорамни огледалца от този тип:
https://exo.bg/media/catalog/product...-171974-31.jpg
Иначе варианти за знаеш какво се случва зад теб-бол. Камери, парктроници...и не са скъпи вече.
Коментар
-
Колега, натовари 4 гуми в колата (който и да е гумаджия ще ти даде стари такива), вземи размерите на едно паркомясто (в мола примерно) и отиди на полигон. Разположи гумите, така че да образуват правоъгълник с размерите на паркомясто-то. И започни тренировки, напред-назад-успоредно паркиране. Мъчи я тази кола цял ден, ако трябва на следващия пак. Нито с четене, нито с гледане на клипчета ще се научиш. А с гумите е по-добре отколкото колчетата, защото е далеч по-добре да прегазиш гума, отколкото колче да ти съдере калника.
Колкото до страничните огледала едно време на мой колега пишеше - обектите в огледалото са по-близо отколкото ги виждате. Става въпрос за ново деу нексия. Незнам дали на всички е така.Fiat Coupe 1.8
Поведението на пътя е ПРЯКО отражение на възпитанието на всеки водач.
Коментар
-
Другия вариант е да се обърнеш надясно и да гледаш назад през задното стъкло, аз имам книжка от 1979 г и срам не срам на странични огледала винаги ми е било трудно, на времето на учебния Москвич нямаше странични огледала и така си останах. Колкото до парктроника ето тук има малко коментари и ка си го монтирах.
http://www.fiatforum.bg/showthread.p...ктроникFIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
3. Външните намаляват обектите и показват по-далечно разстояние
gamma написа: Преглед на мнениетоСигурен ли си?
Salvador написа: Преглед на мнениетоОбратно е-страничните показват обекта по-близо, отколкото е.Велосипед да, но ролкови кънки - не! Балканчето е без акумулатор, симсонката е без гуми. Я, падна ми се и фиатче 126! Вече съм с фиат и напреднал шофьор, та чак съм станал маниак, а сега и фанатик!
Коментар
-
Йорджи написа: Преглед на мнениетоЗдравейте на всички! Искам искрено да ви благодаря за всички мили съвети и най вече за милото държание, чест ви прави!!! Не съм от София инак бих дошъл, относно всичките съвети за практиката ще наблягам на нея и ще се слушам, в съветите ви желая ви лека вечер!
Като например:
https://www.youtube.com/watch?v=Mpo6fcaWfC4
https://www.youtube.com/watch?v=HYXjDyFtBJwA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар